Graphilla.com :: Преглед на тема - уеб дизайн

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

уеб дизайн

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nimrod

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 7:51 pm    Заглавие: уеб дизайн Отговорете с цитат

дизайна на тоя сайт направих към края на миналата година, само css и много малки графики за бекраунд, трябваше да е възможно най-лек тъй като се хоства на щатски сървър и трябваше да се вижда лесно в българия
http://www.pojicata.info
мнения са повече от добре дошли
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече смело можеш да минеш на по-графичен вариант...защо страницата не ми минава на UTF8 самичка....не че няма да се сетя ама съм мързелив....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nimrod

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

съжалявам за това, май трябваше да заложа на добрия стар уин 1251
благодаря, това ми бе полезно ;-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rainbow

МнениеПуснато на: Съб Мар 19, 2005 12:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

* България!

Новините от преди седмица нормално ли е според теб да стоят като хедлайнс на първа страница?
Огледай други сайтове с подобна насоченост и по-конкретно начина по който е структурирана информацията..
Като графика - имаш един правоъгълник с две колони текст, при това не особено разбираемо разделени една от друга - ако търсиш чистота се отърви от тъмните цветове и хоризонталните чертички..
Имаш информация от еднакъв тип, не я разделяй изкуствено - една по-широка и една по-тясна колонка за каренца с (поне на пръв поглед) еднотипна информация - защо?
** Това може само при мен да се вижда така (Файърфокс 0.8)

Виж тези сайтове:
http://news.bbc.co.uk/
http://news.yahoo.com/
http://www.cbsnews.com/

Успех...

..ще го кажа още веднъж - България!
nimrod

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 2:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

България?! - това не го разбрах, да не би някъде да е написано неправилно? Съгласен със забележките макар, че без хоризонталните лини изглежда прекалено събран в центъра.

В никакъв случай не бих искал да сравнявам този сайт с бибиси или сибиес и т.н., това е просто място (т.е. беше - екипът вече не съществува) за изливане на политически и икономически мисли на фон на по-важни новини.

Явно този сайт не е особето атрактивен за коментар. Значи ще покажа нещо друго ;-)
HowBizarre

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 6:29 pm    Заглавие: :o) Отговорете с цитат

Ако дадеш един line-height на параграфите - примерно: 150% или 160% ще подобриш читаемостта... и то много...

Няма да ти говоря за типографията... не е добре...

Ако оправиш фамилните групи шрифтове, валидацията на CSS ще мине без warnings... и... подбора на шрифтовете не е най-подходящият за електронно издание... някой sans-serif (Verdana, Trebuchet MS) ще се чете в пъти по-леко...

title е винаги един и същ?!... направи @media print... сегашното положение на печата е страховито :о)... и...
rainbow

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 7:11 pm    Заглавие: Re: уеб дизайн Отговорете с цитат

nimrod написа:
..трябваше да се вижда лесно в българия

..с главна буква се пише!
BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 9:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

HowBizarre, ако го послушаш ехехе на много добре ще отиде сайтчето....,а и това, че е css незначи "без никакви графични елементи". Имам предвид, че някой друг гиф пнг за менщто няма да натежи кой знае колко, но за сметка на това може да изглежда доста по-добре.... Иначе сичко е ок :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nimrod

МнениеПуснато на: Сря Мар 23, 2005 12:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

много благодаря за коменарите тярбва си му едно пипване за да се оптимизира, а типографията е по-тромава защото ми се искаше да придам малко повече ретро, но защо пък не по друг начин
приемам, че във всеки случай е можело и по-добре
а има графики въведени чрез css, но са просто незначителни, по-скоро фон
;-)
Black Adder

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 2:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Само не ми казвай че всичките тия Index.htm файлове ги слагаш на ръка, защото ще се гръмна.
Чел съм преди време в една брошурка за някакви си PHP-та, ама знам ли... то отдавна беше.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 10:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Black Adder написа:
Само не ми казвай че всичките тия Index.htm файлове ги слагаш на ръка, защото ще се гръмна.
Чел съм преди време в една брошурка за някакви си PHP-та, ама знам ли... то отдавна беше.

не е правено на ръка като го гледам.....инак логизми от тоя род не мога да си ги обясня <div class="boxclear">&nbsp</div>
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети