Предишната тема :: Следващата тема |
Ползвате ли професионални Видео карти? |
Да, над 500$ |
|
8% |
[ 2 ] |
Да, над 1500$ |
|
12% |
[ 3 ] |
Взех си на старо от eBay |
|
4% |
[ 1 ] |
Не, но бих искал да видя какви са ползите |
|
48% |
[ 12 ] |
Не, смятам че мощна геймърска карта върши перфектна работа |
|
24% |
[ 6 ] |
Не смятам че видеото е важно |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Общо гласове : 25 |
|
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 12:31 am Заглавие: Искам хубаво ATI със XSI Foundation / Анкета за Pro Video |
|
|
Блеейки пред монитора с последния рендър не знам за кой път се загледах в рекламката, където хубаво ATI и Softimage са в промоция и дават "по-евтинко":
http://www.ati.com/buy/promotions/softimage/index.html
В желанието си да видя цените, отварям Европата и гледам:
http://www.ati.com/buy/reseller/eufiregldist.html
Оказва се, че БГ не е представено (което хич не ме и учудва). Нещото, което ме учуди беше че Турция е представена:
http://www.tet.com.tr/
Като им погледнах сайта ми прави впечатление, че предлагат почти пълната листа с най-нови продукти на PNY. Не знам дали в БГ някой ги е вкарвал, но си спомням как само преди месец един приятел проучваше пазара на тежки ускорители и се оказа, че избора е изключително малък. Накрая, след като се разбра че нищо не може да се тества без да се плати просто купиха най-яката възможна геймърска карта. Отново.
Нямам нищо против Турция, но излиза че в случая те са по-добре от нас, просто защото им се предлагат повече и по-добри неща. А където има предлагане, значи има и търсене. Логично е.
Имам приятели, които специално си докараха карти от вън, тъй като им излезна доста по-евтино. Въпросът е докога хората ще си мислят, че от всяко дърво свирка става? Аз лично се убедих за себе си че евтиното излиза по-скъпо. За съжаление много рядко хората разбират истината в това, както и че обикновенните улеснения и подобрения на работното място правят работата значително по-приятна / ползотворна. Било то в хубав таблет, монитор, видео, мишка, стол и прочее.
Моля Ви се, преди да напишете някакъв отговор, чукнете на анкетката. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 12:49 am Заглавие: |
|
|
еми..аз съм с 5200 с 128МБ..нищо особено..за сега върши работа...е усеща се понякога, че не може да смогне..то и не че картата е супер бърза, но мисля че хората с по-бавни карти свикват да бачкат по-отимизирано....
а за удобствата.не мисля че има човек който не ги иска...друг е въпроса финансово дали е възможно :/ _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 1:54 am Заглавие: |
|
|
u nas sum s 5950 Ultra 256RAM i 5200 128RAM.. v bachkaneto sum s 5700 i mi vurshi chudesna rabota.. ne pravq nishto tolkova tejko che da se nujdaq ot po moshtna za momenta..
at home zarad igrite sum q vzel Ultrata.. :) .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 2:00 am Заглавие: |
|
|
FX5900 в офиса. Чудесна е. Ако ми трябва повече паъур ще я софт/хардмодвам. ама толкова пари за куадро как па не. _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bloop

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 3:29 am Заглавие: softquadro |
|
|
Za gamerskite karti tvardo ZA....nikoga ne sam rabotil na pro variant...
mai za "day to day basis" niama znachenie...ako se opre do tegak wireframe? ...texturiranite i shader modove mai sa se taia.....taka si mislia.?
Az sam s GF 4400Ti "softquadro":),koeto mi opravia razni display bugove i mi pishe razni cifri ot poriadaka na 500-600 fps pri startirane na prilogenieto no nisto poveche.
Inache nesto takova
http://www.techseekers.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4308
:)Game industriata prosto vodi ostanaloto e !!!skapo!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 9:15 pm Заглавие: |
|
|
Pi4owe ti4ate waw hardwareBg i tam horata wi prodawa karta za 320$. Doplashtate oshte kam 30-40$ i wi ia zapoiawat i polu4awate quadro koeto struwa nad 1000$ no ste se braknali kam 350$.
Ako ste geimari - niama da usetite razlika, no waw 3D ba4kaneto ima goliama polza ot dopalnitelnite 30-40$ - prawih dosta testowe i rezultatite sa za mnoooooooogo dobri.
na laptopa sam sas GF6800 i si e dosta dobre.
kolegite si wzeha tuningowanite karti i sa oshte po dobre!
Pi4owete ot www.hardwarebg.com si znaiat rabotata |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 9:45 pm Заглавие: |
|
|
towa deto sam go pisal si e iaka rekalma, no kakwo da prawia kato sam dowolen ot horata. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2005 1:00 pm Заглавие: мм... |
|
|
Като цяло, разбирам отговорите ви, въпреки че може би не поясних правилно. Занимавайки се с архитектурна визуализация от време на време, често завършените сцени минават милион полигона. Местенето на прозорци през екрана се забавя значително и аз лично съм си измислил няколко начина да работя по-бързо, но те не винаги действат. Сега правя една сцена, която е възможно да отиде над 5 милиона полита, ще има и анимация (не само на камерата) и определено по-добра карта ще трябва. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2005 1:18 pm Заглавие: |
|
|
tva hubavo, ama az oshte si spomnqm kaot raboteh na razni pentiumi na 300-400 MHz, s po 3-4MB ram na kartite.. ostanali sa mi razni navici za optimizaciq. i nai-dobroto QUADRO da imash, ako ne optimizirash i ne kriesh pak sha go zadrytish :) _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2005 7:51 pm Заглавие: е да... |
|
|
ovendelon написа: | tva hubavo, ama az oshte si spomnqm kaot raboteh na razni pentiumi na 300-400 MHz, s po 3-4MB ram na kartite.. ostanali sa mi razni navici za optimizaciq. i nai-dobroto QUADRO da imash, ako ne optimizirash i ne kriesh pak sha go zadrytish :) |
И аз си спомням времето, когато първата ми карта с 1 Мб рам беше дълга къмто 35 см. Ама сега вече неща като Архитектурно Флай-Тру с GI станаха стандарт, преди няколко години никой не можеше да ги прави. Просто покрай супер бума на геймърската индустрия много дръпна целия сектор на CG графиката и хардуера. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2005 9:50 pm Заглавие: |
|
|
i to za dobro ;)) btw nqkoi moje li da kaje Nvidia FX5800 moje li da se naprai na nqkvo Quadro? ili da dade nqkoi link da pogledna... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 9:56 am Заглавие: |
|
|
do kolkoto znam ne, no 6800 sys sigurnost moje, stig da q namerish che sega e malko kyt. za AGP govorim _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|