Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 8:20 pm Заглавие: Max / Maya съвместимост |
|
|
ммм... правя едно нещо в 3DS макса, което в един прекрасен момент ще отиде в Maya и сега излизат едни щутории, дето хич не съм ги и мислил. Затова реших да пусна една обща тема, за разликите и прехода между двете програми, когато се налага да работят в тандем.
1. Конвертирането става трудно, и не особено добре, посредством FBX формата. Изглежда е направен основно за анимация, а не за модели.
2. Групите в Маya излизат различно и там е по-добре да се работи в слоеве, които по-лесно се управляват и само те могат да имат цветове.
3. В Мах не може да се прави настройка на посоката нагоре, докато в Мауа това става от Window - Settings / Preferences – Preferences - Settings – World Coordinate System.
Други неща ще пиша като се сетя, но идеята ми е да се напише някакъв общ документ, който да се ползва като сравнение, а не конкуренция между двата софта. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loshia3d

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 11:20 am Заглавие: |
|
|
sigorno si prav az sam si nqmal rabota sas maq i nemoga da dam to4no i obektivno sravnenie no za animirane mislq 4e max se spravq dosta po dobre ili gresha zashtoto neznam 3d film da e praven sas maq
znam sas max praveni neznam az shte sedq i shte gledam kak se razviva temata ako vidq neshto vav neta shte go postna da vidite...
imam predvid nqkakvi sravneniq mejdu max i maq _________________ (: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 11:26 am Заглавие: |
|
|
@ loshia
ТИХО, ТИХО.... не говори повече... 'щото се излагаш.... _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oza

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 1:08 pm Заглавие: |
|
|
:)
teenager :)..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Gangsta
|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 1:20 pm Заглавие: |
|
|
"maq" :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 2:23 pm Заглавие: |
|
|
themagician написа: | losh: Za takova embilno izkazvane - 7 godini v tibet. |
гулаг, гулаг:D _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 2:56 pm Заглавие: |
|
|
олеле .... то стана интересно :)) имам няколко чувала с пера и няколко туби катран , ако искате на преференциални цени давам:)) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 8:00 am Заглавие: |
|
|
ООО, не, не немога се спра да се смея 10 минути баси.
-=-=-=-=- LOSHIA RULIRA -=-=-=-=-=- _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chokoboko
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bloop

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 11:21 pm Заглавие: Sloevete |
|
|
Nixon,...temata e dosta dobra ...sega si svaliam FBX plugina.....za da go testvam...za parvi pat go chuvam ot teb.
Kolkoto do sloevete(v Maya) deto samo te mogat da se ocvetiavat.... ne e viarno.Vseki transform node(vkl.i grupata kato takav) ima Display>Drawing Overrides>.....kadeto nezavisimo ot sloia mogesh da promeniash tova onova i cveta.
Kakav transver pravish?....za geometria *.3ds varshi rabota
i Maya go ima v bonustools.
I men me machat razni takiva problemi ...glavno zaradi ADT i Maya....ami kolkoto po rano minesh kam finalnia paket koito ste varshi rabotata tolkova po dobre ...savmestimosta imam chustvoto che namaliava s vseki izminat etap ot bachkaneto.....
Aide uspeh!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Вто Апр 05, 2005 4:48 pm Заглавие: novi |
|
|
4. Поради разликата в посоката нагоре "UP", модели от 3ds max, вкарани в Мауа отбелязват местене по Z, когато се дърпа Y handle-a.
5. В Мауа всички погледи са камери, и затова са много важни настройките на Near Clip Plane и Far Clip Plane. При модели с много големи мащаби (в мерни единици) е възможно скриване.
Лошия3Д, момче... разбирам младостта ти и й се радвам много, но това че имаш възможност да споделяш мнението си наравно с по-опитните не означава че трябва да го правиш за всяка тема.
Останалите, моля ви се конструктивно. Не е много трудно да се подредят по точки нещата и коментари да се правят отделно. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|