Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vrabchev

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 3:47 pm Заглавие: Prima Brothers |
|
|
Понеже отдавна не съм поствал нищо, реших да покажа едно клипче, което правихме преди година и което не се излъчи поради ред причини, но смятам че има право на живот, все пак в неговото създаване вложихме доста от себе си.
типажите измисли Свилен Димитров
Арт директор Георги Димитров,
останалото е дело на Мутрата, Станимир Милев и моя милост.
Надявам се да ви допадне:
prima brothers - 5,27Mb |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 4:39 pm Заглавие: |
|
|
muhahaha.. mnogo got .. liubim moment v koito onzi puca v tavana :) golqm e psihar.. i tipajite sa idioti .. :)
v glavite mqzat na edni iliustracii ot edna kniga na L.Dilov .. imashe edno kosmichesko suzdanie .. Malogalotalotim .. :)
ne pomnq koi beshe hudojnika.. no sus sigurnost e izvesten .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oza

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 6:49 pm Заглавие: |
|
|
mnogo e gotino!
Kolko vreme vi otne da go napravite?
Platiha li si za truda Globul v kraina smetka? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 6:59 pm Заглавие: |
|
|
Mtel:)
Платиха си. бяха адски коректни в това отношение.
Това е вторият вариант на клипа. Общо работата беше около 2 месеца, и имахме доста свобода. Мога да кажа, че е един от най-забавните проекти по които съм работил:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 9:16 pm Заглавие: |
|
|
Ще ми (ни) е интересно да пуснете малко повече инфо: Осветление, рендер, анимация, какъв композитинг софт и защо, морфинг ли сте използвали или друг метод.
Иначе на мен ми харесва. _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 9:52 am Заглавие: |
|
|
Първо да добавя, че съм много благодарен на Силвия Стефанова и Петко Манчев, които озвучиха клипа безвъзмездно специално за нашето демо, понеже имахме подаден само гласа, а без останалите ефекти клипа нямаше да е същият.
Моделите са нискополигонални с мешсмут. Липсинга е с морфер. Разработихме си разни системи за прикачване на зъбите и езика към устните, за да се движат заедно при говор, без да изисква допълнително анимиране. скелетната структура си е стандартните bones на MAX, но за това Мутрата мооже да разкаже повече.
Рендвано е без GI, а със система от много светлини с Shadow Map, Като осветлението е редено за всеки кадър поотделно, за по-добър ефект. Особенното е че всичко е на отделни пасове. Веднъж чистия кадър, след това анимиран Z за DOF-а, който Z е отделен за предния и задния план. Volume е на отделен пас, за да не се блърва от DOF-а. Прашинките също са на отделен пас и са рендвани с транслусент за да се виждат само там където има реално лъчи. Съмарно можеби ще се получи около 20-30 минути на фрейм.
Всеки герой си има своя история и държане. Предполагам че за да усетите всеки един герой какво върши ще трябва да гледате клипа няколко пъти:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 10:19 am Заглавие: |
|
|
да добавя че и дима от цигарата е на отделен пас. Има си динамика, Отблъсква се от обектите които го доближават.
А ето и малко статични кадри:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:42 am Заглавие: |
|
|
mnogo e gotino, spor nqma, govori li sme i predi. No e tochno sega otkrih neshto koeto ne mi e pravi vpechatlenie predi kato sym gledal i 2-ta varianta. Sqnkata na avtomata ne e blurnata!! :P _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 7:48 pm Заглавие: |
|
|
Priatno e, mnogo mi haresva, neshto koeto ne e praveno za reklama tuk... dano da ste parvite i malko da se otkrehne tozi pazar - pazara na c-h-a-r-a-c-t-e-r animaciata. Ako stane edin den, shte sam nai-shtastlivia chovek :)))) _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 9:34 pm Заглавие: |
|
|
Мерси много.
Ужасно ми е болно обаче, затова че тази реклама няма да види бял свят. Ако беше излязла, със сигурност щеше да бъде последвана от други, но явно това ще стана в неясното бъдеще. Все още вярвам, че ще се намерят клиенти, които да заложат на нещо различно от подскачащи бутилки и въртящи се кутийки, защото знам какво могат повечето аниматори в БГ и че никой не се възползва от способностите ни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:10 pm Заглавие: |
|
|
Имам си естествено свойте критики към клипа, и естетически и технически, но в момента няма да помогнат с нищо така че ще си ги спестя. Похвално е това което сте направили, браво. Мъка ми е че клипа няма да се види по ТВ и именно точно този въпрос ме интересува. Защо ? Платили са го, ОК. Но това е само едната част от кефа, друга е да го видиш на екран. Каква е причината, Отказали са се от концепцията си ли ? Не им допада на скапания корпоративен имидж ? Не ми се вижда по кофти от псевдомодерното " мда, на лежанката съм, дигам 100 кила"
Дай инфо плс. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:37 pm Заглавие: |
|
|
Оказа се че била прекалено агресивна с тези оръжия за българският зрител и нямало да се приеме добре. Аз от такива проучвания не разбирам и единственото което ми остана е да се примиря. То и да не бях, нямаше с какво да променя нещата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:44 pm Заглавие: |
|
|
А не искаха ли предварително да им покажете някакъв сториборд или сценарий да го одобрят? Щото какъв е смисълът да го правите ако накрая не им хареса нещо дето още отначало е трябвало да се уточни.
Не се заяждам, просто не ми е ясно как протича целия процес на даване и изработка на поръчката. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:55 pm Заглавие: |
|
|
Помня, че около преди година се споменаваше, че Мтел искат да правят клипове с 3D character animation, което естествено ме шашна. Не знам, причините поради които не са искали да пуснат клипа, но според мен трябва да се радвате, че сте имали възможност да работите по него, и за това че сте успели да го направите.
Айде давайте да гледаме II част. :-))) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 7:56 am Заглавие: |
|
|
be 2ra chast trudno shte ima may. trebe neshto po-bitovo taka.... babichka ot naroda, cigani... neshto po inache da e, che sha zeme da stane raznoobrazno. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 8:30 am Заглавие: |
|
|
:-) _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 9:38 am Заглавие: |
|
|
Абе сценарият и сториборда си е техен бре:) те си го подадоха от Австрия. Ние спечелихме конкурса за изработването на клипа. Не са имали претенции по визията или каквото и да било там от нашета работа. След края на изработването му, се пуска на група от зрители, които да си кажат дали става за БГ пазара, които са преценили, че е прекалено агресивен и затова От Австрия прецениха че е рисково да се рекламират по този начин. Оправиха си задълженията към нас и всичко приключи до тук.
Аз за втори клип към тях отдавна не тая надежди, имах предвид да започнат повече БГ фирми да се рекламират с нещо различно от стандартните 5 кутии и 2 туби почистващи препарати, но не вярвам това скоро да стане действителност. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simo
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 10:08 am Заглавие: |
|
|
vrab4ev,
dai email pls iskam da te pitam neshto speshno e!!! _________________ Render your imagination |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 11:50 am Заглавие: опаа |
|
|
ммм... аз лично си спомням когато гледах правенето на тази реклама преди година. Вярно, че имаше още неща за дялкане, но още тогава се изумих до каква степен зависи пускането на подобен клип от една купчина бюрократи.
Много е неприятно че няма да се пусне по телевизията, не виждам какво страшно има в тези оръжия, да не би пък малко да ги пускат по новините и екшъните в централно време. Значи като е новина - може и кръв и всичко, а като е анимация - не може. Това за пореден път показва, че българина в момента няма много чувство за хумор и не може да възприема нови и различни неща. Стискам палци следващия опит да е успешен ;)
Успех на всички, които се опитват да пробият стената от бюрократи! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 12:31 pm Заглавие: |
|
|
spored men mneniqta na zritelite pokazvat 4e bylgarina e dostaty4no naplashen za da moje da vyzprieme normalno takava ideq ... na men li4no mi haresva, no naistina moje da se vyzprieme kato reklama na mutrite v BG... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|