Предишната тема :: Следващата тема |
Ще гласувате ли на 25.06? |
Да |
|
46% |
[ 30 ] |
Не |
|
36% |
[ 24 ] |
Не знам още |
|
16% |
[ 11 ] |
|
Общо гласове : 65 |
|
Автор |
Съобщение |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 9:17 pm Заглавие: |
|
|
Хората, които гласуват за "по-малкото зло" и които вярват че "политиката е на всяка крачка" правят политиците да изглеждат важни, докато те всъщност са едни цървули, които биват употребени от индустриалния капитал докато не се изчерпят и после отиват в боклука. Това е положението, политиката е просто подставено лице на капитала, идеята й е да заема буферна позиция, за да може да се разрежда в нея недоволството на хората. Конците се дърпат централно, от капитала, затова марионетката дали е в лявата страна на сцената или в дясната е все тая.
Разни детинщини в стил "ако бяха гласували повече хора нямаше да бъде толкова зле положението" или "да гласуваме за по-малкото зло" са илюзии на наивниците, защото в БГ няма нито алтернативи, нито "по-малко зло".
Колкото до обсъждането на политика в Графила - да, вярвам че не е тук мястото, има си форуми за политика, където могат да се дискутират подобни спорни теми до припадък. Аз като човек който мрази политиката, политиците и цялата подобна сган, бих искал поне тук да не ми се врат в лицето подобни неща. Вярвам че не съм единствения. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 10:24 pm Заглавие: |
|
|
не си :).
"с какво цвета на лайното променя миризмата му" _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 10:42 pm Заглавие: |
|
|
Момент....
Съгласен съм само в частта, че политиците в БГ са сган.
Недей така. Темата е в Общи Приказки, където се очаква да раздумваме нещата от Живота, не от Професията. Точно тука му е мястото...
Колкото до ролята на политиците - как да се изразя - прав си, но не съвсем. Просто нещата никога няма да съществуват в твоя ясен черно-бял вариант.
Пример (гледам да съм кратък):
Швеция
Норвегия
Холандия
Франция
Разбира се, че в тези страни Политиците са просто функция на Капитала. Нооооо. Междувременно вършат доста работа.
В края на краищата, тези които държат КАПИТАЛА отглеждат децата си в същата матрица, в която сме аз и ти.
Както каза един познат, замогнал се неимоверно след 10-ти '89:
Децата ми растат тука. Слушат по новините как няк'ви се изклали за 5 лева. Гледат бабите да ядат от кофите. Дявол да го вземе, не искам да живея другаде. Но и не искам децата ми да растат в такава среда...
Това исках да кажа.
ХАУ! _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 10:05 am Заглавие: |
|
|
Гарван написа: | Недей така. Темата е в Общи Приказки, където се очаква да раздумваме нещата от Живота, не от Професията. Точно тука му е мястото...
|
Още повече, че политиката касае пряко всеки от нас. Особено пък в професионално отношение. Мисля, че не му е на всеки тука през оная работа каква ще е икономическата обстановка в страната, каква ще е външната и политика, дали ще сме част от ЕС и ще можем да пътуваме свободно, да продаваме своите продукти извън БГ и те да бъдат конкурентноспособни на европейския пазар. Малко или много, за съжаление сме зависими от шибаната политика... :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 10:25 am Заглавие: |
|
|
да, и за да има по малко хора (дори и в този форум) дето ни пищат от тамбукту смятам че трябва да отделим малко от ценното си време и да сипеме по един глас. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 11:02 am Заглавие: |
|
|
ами прави сте , политиката влияе на всички , но както казах май всички партии миришат еднкаво - няма по-малко зло .. т.е. а за кого да гласувам тогава ? Еднакво убеден съм в потенциалната корумпираност на всяка ,
ами можеби наистина съм бесепар а? С какво те са по-зле от останалите ? Можеби заради цвета? Просто вече никой не се лови на такива анти-лозунги...
честно казано май единствения който може да ме завлече на избори а Азис... много ми се ще поне това да се избегне въпреки че ако влезе в парламента може пък да не му остане време за пеене от политически ... хъмм ангажименти.
Това последното в рамките на шегата. _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|