Предишната тема :: Следващата тема |
Какъв браузър ползвате? |
Gecko (Mozilla, Galleon, Phoenix, K-meleon, Beonex, Netscape, Chimera, Camino) |
|
28% |
[ 6 ] |
Opera |
|
19% |
[ 4 ] |
K-HTML (Konqueror, Safari) |
|
0% |
[ 0 ] |
Internet Explorer |
|
52% |
[ 11 ] |
Lynx :) |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Общо гласове : 21 |
|
Автор |
Съобщение |
LOX
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 11:46 am Заглавие: graphilla, mozilla & refferer spoofing (URL проблем) |
|
|
Повечето free hosting-и забраняват директно линкване от други сайтове. Това води до проблема който се решава с copy/paste-ването на линкове.
Има и по-лесен начин:
- Ако ползвате Opera - цъкнете F12 и изберете от менюто "Enable Referrer Logging". Voila - вече можете да си цъкате наволя.
- ако ползвате Mozilla или някакъв друг Gecko браузър (Galleon, Phoenix, K-meleon, Beonex, Netscape) имате 2 варианта:
- по-простия е да цъкнете на тоя линк http://www.xulplanet.com/downloads/prefbar/prefbar.xpi за да си инсталирате PrefBar-a. След това, цъквате на "customize" и си добавяте "Send Refferer" (има и други хубави неща).
За повече инфо - http://www.xulplanet.com/downloads/prefbar/
- по-сложния е:
- отидете в вашата home директория
за Windows можете да проверите къде се намира, като:
1. изберете "Rum" от старт менюто
2. напишете "cmd", Enter
3. в отворилия се прозорец пишете "echo %USERPROFILE%")
- След това отивате в поддиректорията Application Data\Mozilla\Profiles\default
- там трябва да имате фолдър с разширение *.slt.
- във *.slt. фолдъра трябва да имате файл на име prefs.js
- Отворете prefs.js и задайте аргумент 0 за настройката "network.http.sendRefererHeader".
Редът рябва да изглежда така: user_pref("network.http.sendRefererHeader", 0);
Предимството на тоя вариант е че става без да си качвате туулбара, от друга страна туулбара си е готин и за други неща..
ако сте на Internet Explorer... аре, добро или нищо...
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hozievich

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 11:54 am Заглавие: |
|
|
Opera за мен си е най-добрия браузър :) Нищо, че повечето уеб девелопери го отричат (според мен това се дължи на факта, че ги мързи да правят оптимизация).
Тъй, че ОПЕРА УПРАВЛЯВА ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 12:13 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм с Explorer, втори браузер Mozilla (зарязах Opera след версия 5).
Ако някой направи по-бързо зареждащ се браузер ще сменя IE ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hozievich

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 1:31 pm Заглавие: |
|
|
При мен Операта се зарежда доста бързо да не говоим, че в 7 версия са изчистили доста бъгове и повечето сайтове нямат разлика при гледане от IE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 1:42 pm Заглавие: |
|
|
Мен точно Опера 7 ме отврати... Интерфейса е с огромни шарени бутони. Махнали са опцията да си сложиш статуса отстрани на бутоните, което най-ме кефеше на 6-цата, отделно бъговете. (ебаси - за 2 месеца 3 bugfix версии. И туй при 1 година бета)
За сега съм с Mozilla 1.3final и 1.4nightly.. Верно че е малко девелоперски браузър, ама ме кефи. Освен това след като зареди е страшно бърз (по бърза е само Опера 6 и Lynx). А с рендера се справя доста добре. Основен недостатък - пали малко бавно (което се решава като му пуснеш QuickStarta. 18мб - де не си ги дал :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Hozievich написа: | При мен Операта се зарежда доста бързо да не говоим, че в 7 версия са изчистили доста бъгове и повечето сайтове нямат разлика при гледане от IE |
Аха.. Само че IE зарежда още по-бързо и 100% от сайтовете нямат разлика при гледане от IE :))))
За прост юзър като мене си е идеален, само дето остава ядът, че пак ползвам нещо на тия гадове :/
Четохте ли как бяха написали специален css да чупи msn.com когато браузерът се идентифицира като Opera? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bundyo
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 3:12 pm Заглавие: |
|
|
Hozievich написа: | ...според мен това се дължи на факта, че ги мързи да правят оптимизация... |
:)) Хайде, хайде, писал ли си за Опера 6? :) _________________ Котаракът на Шрьодингер |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 3:46 pm Заглавие: |
|
|
Mozila li???
ya proverete tam
C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Mozilla\Cash
toz lainan brovser za 6 dena nabluska 2gb CASH - otde gi vze neznam
deinstalnah go ama kesha ne go mahna mamata mu neskoposana
IE - stiga!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hozievich

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 5:42 pm Заглавие: |
|
|
LOX написа: | Мен точно Опера 7 ме отврати... Интерфейса е с огромни шарени бутони. Махнали са опцията да си сложиш статуса отстрани на бутоните, което най-ме кефеше на 6-цата, отделно бъговете. (ебаси - за 2 месеца 3 bugfix версии. И туй при 1 година бета)
За сега съм с Mozilla 1.3final и 1.4nightly.. Верно че е малко девелоперски браузър, ама ме кефи. Освен това след като зареди е страшно бърз (по бърза е само Опера 6 и Lynx). А с рендера се справя доста добре. Основен недостатък - пали малко бавно (което се решава като му пуснеш QuickStarta. 18мб - де не си ги дал :) |
Не те разбирам какво имаш предвид точно заради навигацията толкова ми харесва този браузър. Ако си ползвал опцията "mous gestures" ще разбереш каква е МОЩА на Опера ;)
mous gestures - ще рече вузможноста с натискане на десен бутон и движение на мишката да се изпълняват разни команди, например:
десен бутон + движение на ляво = BACK
десен бутон + движение на десно = Forward
десен бутон + движение на долу = Нов прозорец
Е товва повярвай ми е едски удбно и тогава с кеф можеш да си изключиш бара с буроните ;)) И да спестищ много място.
Колкото до бъгове до сега не съм имал проблеми ... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 6:00 pm Заглавие: |
|
|
В интерес на истината аз все още ползвам и Lynx, при това доста често :)
Но няма как да сложа още един глас :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 6:02 pm Заглавие: |
|
|
Само Опера 7!!!
Не пълни таскбара като IE-то, заема много по-молко памет. При мен се стартира не по-бавно от IE 6-цата. Освена тва лоадва и рендва страниците мнго по-бързо. Сърфирането и много по-лесно. Освен mouse gestures има и секви шорткъти. Примерно натискаш линк със задържани ctrl и shift и отваря новата страница под тази. Тва е особено удобно като си в търсачка и отваряш резултатите наред. Не се налага след всеки нов отворен джам да се връщаш. И да, писал съм страници за Опера и ако си бацаш със стандартите нямаш проблеми никакви. Ако не - разликите със IE са минимални. Освен тва автоматичното търсене с редица търсачки от тулббара е много полезно, както и зумването с + и - бутоните. Не като на IE - има ли текст в пиксели не може да се променя размера. Като ползваемост Опера е на светлинни години пред IE.
Другия добър браузер за мен е Netscape 7. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 6:02 pm Заглавие: |
|
|
Hozievich написа: | Ако си ползвал опцията "mous gestures" ще разбереш каква е МОЩА на Опера ;)
Е товва повярвай ми е едски удбно и тогава с кеф можеш да си изключиш бара с буроните ;)) И да спестищ много място.
Колкото до бъгове до сега не съм имал проблеми ... :) |
М'че аз си ги ползвам и с Мозилката :)
Ама някак си ми е некомфортно като ги няма бутоните.. Освен за навигация, те служат и като индикация че страницата се зарежда, че имаш хистори и т.н.. Отделно, че на лаптопа гесчърите малко трудно ги правя :)
А за бъгове - 6-цата рендера няма какво да говорим, а 7-цата просто ми е неприятна... Не мога да определя какво, ама фактът че половината ми колеги които още ползват Опера след една седмица на 7-ца се върнаха на 6.5 мисля че говори достатъчно...
Иначе рендера наистина са го оправили, но е по-бавен от мозилския.
BTW не ща да почвам browser war, така че това ми е последния пост по темата.
Оригиналния пост беше с тема "как да гледаме картинките без да copy/paste URL-to". Анкетата я пуснах щото ми стана любопитно каква част от юзерите на графила биха могли да се възползват от тези tips. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hozievich

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2003 6:18 pm Заглавие: |
|
|
zhvihti благодаря ;) това за търсачката го пропуснах :))) идеално е ;)
Иначе знам, че и в Мозилата ги има тея опции с мишката но там са далеч по неудобни, понеже трябва да се натиска и Ctrl :)
Не сикам никой да убеждавам кой браузър да ползва, това е право на личен избор и вкус. И най-вече е въпрос на това с какво си свикнал :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkin

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 10:37 am Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Аз съм с Explorer, втори браузер Mozilla (зарязах Opera след версия 5).
Ако някой направи по-бързо зареждащ се браузер ще сменя IE ;) |
chimera (gecko) ma shte tribva da smenish i OS :) _________________ Няма абсолют, всичко е относително. Но това е абсолютно твърдение. Ergo, има абсолют. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 10:48 am Заглавие: |
|
|
Ми някой да напише Photoshop за Линукс и минавам на него (2 години съм седял със Slack) веднага :)
Иначе и Lynx ми е достатъчно бърз и ми върши идеална работа, снощи благодарение на него например успях да видя последния космически кораб постнат за конкурса :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkin

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 10:59 am Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Ми някой да напише Photoshop за Линукс и минавам на него (2 години съм седял със Slack) веднага :)
Иначе и Lynx ми е достатъчно бърз и ми върши идеална работа, снощи благодарение на него например успях да видя последния космически кораб постнат за конкурса :) |
izviniavai che zabravih da spomena OS za chimera - MAC :) _________________ Няма абсолют, всичко е относително. Но това е абсолютно твърдение. Ergo, има абсолют. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 11:01 am Заглавие: |
|
|
Аааа, чак до там няма да изпадна :РР
И кво, по-бърз е от lynx? ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkin

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 11:06 am Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Аааа, чак до там няма да изпадна :РР
И кво, по-бърз е от lynx? ;) |
e chak puk tolkoz ;)
nema po-burz browser ot lynx - ostanaloto e vuobrazhenie _________________ Няма абсолют, всичко е относително. Но това е абсолютно твърдение. Ergo, има абсолют. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2003 12:19 pm Заглавие: |
|
|
аз акзах че няма да поствам вече в тоя теред, ама не мога да се сдържа :)
ако сте имате MediaPlayer 7 или следващ, отворете с Explorer това URL http://www.rousse.org/fun/Crg.jpg.
за тези дето няма да го отворат казвам, че страницата въпреки че се представя за JPEG всъщност е скрипт, който отваря CD-то на компа. Та начи к'во става - мислиш си ти че отваряш картинка, ама експлорера вижда скриптче и казва "я да видим кво ша стане ако го пуснем".
БОЗАААААА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|