Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Zing
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 10:43 am Заглавие: za zaicite i hostinga |
|
|
hm
poyavi se oste edin zaek - deto beshe postaven na mestoto si mai - eto i predloveznieto - na vseki NEW registrilal se potrebitel - avtomatichen avatar - zaek bez edno uho - i kato pokaze zhe e s dve ushi(priet e nekade) - veche da si se smenya s kvoto ste.
za hostinga:
problemite na hostinga s lobimite ni HIT DIR FREE i t.n. mai mogat da se reshat po edin prost nachin - s pari!
mislya che po 10 leva sa napalno dostatachni pri nalichieto na 20-30 dushi tova sa 200-300 leva - stigat za 40GB HDD i ste ostane i za pocherpka, 5-10 mb srestu tezi 10 pari sa napalno dostatachni za upload na JPG ili GIF, moze i profila da se se hostne na tova mesto i choveka da si ima home page - primer: h**p://www.graphilla.com/tumb |
|
Върнете се в началото |
|
 |
luzterin

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 11:01 am Заглавие: |
|
|
tuj sus zaeka e mnogo dobro, to po princip se vizda koj kolko posta e napravil. che ste ima hora det neznaqt kak da se durzat na takova mqsto i sa sus mnoogo visoko samochuvstvie i t.n... tuj e normalno, spored men do momenta dosta dobre se spravqt moderatorite s takviz individi. mezdu drugoto nqkoj skoro poseshtaval li e
3d foruma v dir.bg, shtot az ne sum.
no ideqta sus zaeka e dobra. :))))
a puk tova s kintite, spored men nqma da stane _________________ Forget the self and you will fear nothing, in whatever level of awareness you find yourself to be. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 11:05 am Заглавие: |
|
|
Мда, то не хардът е проблем ами трафикът...
Смятай като постнеш една картинка и я гледа маса народ на ден, пък като се постнат 10-20...
В момента форумът прави към 300МБ трансфер на ден, и това е без никакви картинки, тези от скина си се вадят от кеша... И това е без пари, но ще е нагло да искам още :/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 11:11 am Заглавие: |
|
|
hm gadno
zastoto razlikata mezdu kir.bg i tozi forum e ogromna
GRAPHILLA moze da stane meritel i ocenitel na vazmoznostite na horata zanimavasti se s 2d, 3d i photographiya - eventualno po koito da sadyat badestite rabotodateli na daden chovek - tuk mai si prolichava kakuv e .... kato porfesional i chovek |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 12:03 pm Заглавие: |
|
|
Спокойно, всичко с времето си ;)
Мисли се по много въпроси, само че все още сме съвсем малки, да не избързваме...
А Graphilla да е мерило за умения... сложна работа, Graphilla не е жив човек ами е сбирщина на много хора, всеки със субективните си вкусове и капацитет в различна област... Малко трудно от толкова шарен народ ще се изкара единно "компетентно" мнение :)
По-скоро може да се каже, че тук има хора, които могат да дадат точно мнение по различни въпроси.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 12:18 pm Заглавие: |
|
|
ne sam izrazil yasno mnenieto si za meritelya i ocenitelya
imah v predid che naprimer edin rabotodatel vliza vav foruma da pottarsi talant i skifa talanta kakvo e postnal, kak drugite sa mu smachkali glavata ot boi, dali si e vzel belezka - dali progresira v dadenata oblast kak obstuva s horata, popalnil li si e anketata dali upotrebyava alkohol i t.n.
a te postvat na itjobs.bulgaristan - tusrim disiner - i za tyah pochvat intervuta, posle sled 2 meseca poglezdash - tam sastata obyava - znachi na onya sa mu bili shuta stoto e beil golem otvorko ili e slusal srabsko
a taka hem rabotodatelite hem rozboinicite stastlivi ;o) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 12:46 pm Заглавие: |
|
|
мечтииии...
истината е че на повечето места където има HR-та, тях ги мързи та 3 не видат.. А където те оценяват хората с които ще работиш - веднага ще те преценят.
Както ми казаха колегите на една от работите ми "не е толкова важно да си добър - важното е да имаш желание и да си пич. Щото ако не можеш, можеш да се научиш, ама ако си лайно - лайно ще си останеш.." |
|
Върнете се в началото |
|
 |
luzterin

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:01 pm Заглавие: |
|
|
aa bash, tochno taka lox _________________ Forget the self and you will fear nothing, in whatever level of awareness you find yourself to be. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:03 pm Заглавие: |
|
|
LOX написа: | мечтииии...
истината е че на повечето места където има HR-та, тях ги мързи та 3 не видат.. А където те оценяват хората с които ще работиш - веднага ще те преценят.
Както ми казаха колегите на една от работите ми "не е толкова важно да си добър - важното е да имаш желание и да си пич. Щото ако не можеш, можеш да се научиш, ама ако си лайно - лайно ще си останеш.." |
тва пък изобщо не е вярно... то затва ни е и на тва дередже целата държава - щот зимаме на работа "пичове"
аз па ше си назнача и най-голямото лайно - ама да ми е полезен
а не някой тепърва да ми се учи - нали кинти праим деа - а не обучение...
и изобщо - разделението на "готини" и "кофти" хора - когато си говорим за професиоанализъм ... е малко странно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:40 pm Заглавие: |
|
|
LOX написа: | мечтииии...
hm edni sluchki
edni kolegi si tursyt disiner za 2 meseca 3 ma minaha
parviya - zabarsa im dvama klienti
vtoriya - beshe golyamata rabota i vse oste e takav naprvi A4 4+2 diplyana 3GB PS
tretia - toi beshe pich - ama veche 5 rabota smenya stoto e pich |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:49 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: |
тва пък изобщо не е вярно... то затва ни е и на тва дередже целата държава - щот зимаме на работа "пичове"
и изобщо - разделението на "готини" и "кофти" хора - когато си говорим за професиоанализъм ... е малко странно... |
специално за теб ще го кажа по-културно:
Уменията за работа в екип са много важна част от skillset-a на един професионалист. Колкото и да е добър сам по себе си, ако не може да се сработи с останалите професионалисти във фирмата, той става "примадона" и повече спъва процеса на работа отколкото помага.
От друга страна, ако има необходимите стартови умения, с които може веднага да бъде полезен, той би могъл да научи доста след това от колегите си.
Тук отварям скоба за да дам реален пример. Когато постъпвах на една от работите ми (не е тая дето цитирах), можех да правя единствено предпечат и бях добър с Corel и Quark. В последствие от колегите си там научих 90% от това което в момента знам за design-а. След това реших че от мен дизайнер няма да стане (или поне не такъв какъвто искам) и заебах тая област. Това обаче което ми остана е отношението към екипа, демек хората с които работя. Може да не съм кой знае колко добър, но щом допринасям по някакъв начин за продукцията значи има смисъл от мен.
Няма нищо лошо в това да се назначават само top notch професионалисти, но според мен един свестен екип от се толкова добри, но кадърни пичове в много случаи би дал по-добри резултати от една трупа примадони.
Последната промяна е направена от LOX на Вто Мар 25, 2003 3:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:52 pm Заглавие: |
|
|
tumb написа: | tretia - toi beshe pich - ama veche 5 rabota smenya stoto e pich |
хех, ми и аз от 97ма досега точно 5 работи съм сменил и пак си мисля че съм пич :)
въпроса е като ги сменяш да не те е срам да срещнеш бившите си шефове/колеги на улицата.
отделно, че колкото и да е добра работната обстановка - парите си имат значение... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:54 pm Заглавие: |
|
|
LOX написа: | Аватарче написа: |
специално за теб ще го кажа по-културно:
Уменията за работа в екип са много важна част от skillset-a на един професионалист. Колкото и да е добър сам по себе си, ако не може да се сработи с останалите професионалисти във фирмата, той става "примадона" и повече спъва процеса на работа отколкото помага.
От друга страна, ако има необходимите стартови умения, с които може веднага да бъде полезен, той би могъл да научи доста след това от колегите си.
Тук отварям скоба за да дам реален пример. Когато постъпвах на една от работите ми (не е тая дето цитирах), можех да правя единствено предпечат и бях добър с Corel и Quark. В последствие от колегите си там научих 90% от това което в момента знам за design-а. След това реших че от мен дизайнер няма да стане (или поне не такъв какъвто искам) и заебах тая област. Това обаче което ми остана е отношението към екипа, демек хората с които работя. Може да не съм кой знае колко добър, но щом допринасям по някакъв начин за продукцията значи има смисъл от мен.
Няма нищо лошо в това да се назначават само top notch професионалисти, но според мен един свестен екип от се толкова добри, но кадърни (цитирам)"лайна" в много случаи би дал по-добри резултати от една трупа примадони. |
умението да работиш в екип по никакъв начин не се определя от тва дали си пич или си лайно...
умението да се работи в екип също се усвоява и трябва умело да се направлява - мани кви ги говори максо бехар...
а евалата на фирми, които имат политика да наемат "готини" хора и да ги обучават - аз не отричам, че тва е нещо супер полезно - просто наблюденията са ми такива, че тия фирми си седят дълги години на едно ниво и постоянно (разбирай от 1 месец до 3-4 години) сменят персонала - а тва не е предпоставка за качествена работа...
така че - истината е "някъде там" в крайна сметка... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:59 pm Заглавие: |
|
|
[quote="LOX
Тук отварям скоба за да дам реален пример. Когато постъпвах на една от работите ми (не е тая дето цитирах), можех да правя единствено предпечат и бях добър с Corel и Quark. В последствие от колегите си там научих 90% от това което в момента знам за design-а. След това реших че от мен дизайнер няма да стане (или поне не такъв какъвто искам) и заебах тая област. Това обаче което ми остана е отношението към екипа, демек хората с които работя. Може да не съм кой знае колко добър, но щом допринасям по някакъв начин за продукцията значи има смисъл от мен.quote]
LOX - gordost moia :)))))))))))))))))))))))))) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 4:18 pm Заглавие: |
|
|
хех /me miga sramejlivo |
|
Върнете се в началото |