Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
xtony
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:07 pm Заглавие: vizitki |
|
|
probvah se da napravia vizitki na firma koiato si vadi hliaba (i sireneto) s danu4ni, s4etovodni i neznam si kvi o6te (a, da, finansovi) konsultacii.
4udia se izglejdat li adekvatno tia vizitki (i logoto) za deinostta im?
o4akvam leka kritika :))
1.
2.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:14 pm Заглавие: Re: vizitki |
|
|
xtony написа: | probvah se da napravia vizitki na firma koiato si vadi hliaba (i sireneto) s danu4ni, s4etovodni i neznam si kvi o6te (a, da, finansovi) konsultacii.
4udia se izglejdat li adekvatno tia vizitki (i logoto) za deinostta im?
o4akvam leka kritika :))
|
хмм... ми според мен малко отзад си почнал - така ше се объркаш логото дали седи добре на визитка
а то тряя да седи добре и на химикалка и на запалка и на калкана до опашката на коня - на 10х15 метра...
та - седни си изчисти концепцията без нищо друго - черно бяло лого за консепт, идея за форма и обем - и после лека полека... и така...
а
виж ко има на пазара кат лого - виж традициите как са назапад - имаш нет - имаш гугъл.. имаш сичко необходимо за едно проучване..
то не че тука наще клиенти ше се впечатлят особено ако логото е супер оригинално де - ама поне подсъзнателно ше им действа ...
мда |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xtony
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:33 pm Заглавие: |
|
|
mda, eto go logoto, to triabva da izraziava sblusak (i spodeliane) na idei, dvama s ob6ti misli, (tia strelki prili4at li na 4ove4eta?) i podobni ......
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:38 pm Заглавие: |
|
|
xtony написа: | mda, eto go logoto, to triabva da izraziava sblusak (i spodeliane) na idei, dvama s ob6ti misli, (tia strelki prili4at li na 4ove4eta?) i podobni ......
|
бе на човечета мое да ми заприличат на мене - дет съм свикнал да пиша и гледам ":-)"-ки ама на шефа на млеконадойния цех във Врана - който има проблеми с фалшиви фактури едва ли...
а пък тва за "сблъсък" на идеи не треаше да го казваш щот "сблъсък" и "противопоставяне" не са хубави идеи...
а пък те изключват "споделянето"
да - истината се ражда в спора - ама тва е малко трудно да се изобрази с едно лого
бих ти предложил нещо- проучи кви са клиентите (или кви се очаква да бъдат) и направи лого за тях - а не лого, което ще се хареса на нас дизайнерите...
ние - ако имаме достатъчно информация ще съумеем да го оценим и без да ни харесва :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:41 pm Заглавие: |
|
|
ako premestish logoto taka che tochkata da idwa tochno nad "&"to, mislia che she stane po-dobre... sega malko razklateno izglezda |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:49 pm Заглавие: |
|
|
стефан има предвид нещо такова предполагам - и е прав - а аз от своя страна предлагам маааааааааалко по - артистик текст...
не че тоя е бест ъф дъ бест - просто първия малко по изкривен който ми попадна на софт плус.. :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xtony
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 3:59 pm Заглавие: |
|
|
s4etovodstvoto e konservativna profesia i izpolzvaneto na "po artisti4en" shrift spored men ne e mnogo uda4no, ina4e tvoite promeni stoiat dobre, no ......... !
a to4kata si stoi to4no nad "&" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 4:03 pm Заглавие: |
|
|
xtony написа: | s4etovodstvoto e konservativna profesia i izpolzvaneto na "po artisti4en" shrift spored men ne e mnogo uda4no, ina4e tvoite promeni stoiat dobre, no ......... !
a to4kata si stoi to4no nad "&" |
абе знам аз ква професия е счетоводството
ама тоя тип шрифтове асоциират тежест - питай някой средностатистически българин :))
е - не треа дасе прекалява де.... разбирасе - само пример ти давам :)
а дали е точно над &то - да - може би си ги центирал - ама по целия символ а там е важно как се "усеща" - а на мене ми кривее :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 4:16 pm Заглавие: |
|
|
xtony написа: | a to4kata si stoi to4no nad "&" |
aide be? ;)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 4:26 pm Заглавие: |
|
|
аз тука да си дам ветеранското мнението на визиткаджия :)
Начи визитките е хубаво да имат "дъно", демек не е хубаво текста от ляво и текста отдясно да свършват на различни височини щото като се отреже и визитката ще изглежда крива (всяко правило си има изключения, ма в момента не говорим за тях)
Освен това в случай че не знаеш, повечето фирми които правят визитки имат изисквания за 50х90мм с по 5мм margin от всички страни. Цветовете гледай да са spot (pantone) а не CMYK и в никакъв случай RGB.
Графичния знак на логото според мен става, въпреки че аз го свързвам с "събиране в обща точка" а не с "сблъсък". За шрифт на логото що не пробваш "Опал"? (sorry нямам кьорав шрифт тука иначе щях да го вида дали става) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2003 4:28 pm Заглавие: |
|
|
Само една лека поправка - данъчен! Иначе от двата варианта определено №1 ми допада повече. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|