Graphilla.com :: Преглед на тема - Песента на колелетата... :(

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Песента на колелетата... :(

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 3:37 pm    Заглавие: Песента на колелетата... :( Отговорете с цитат

Скоро май Панагонов написа, че мрази промените - е май и аз стигнах до тук... Откакто се помня пътувам много с влакове, живеех непрекъснато на колела между Лом, Плевен, София, Варна... Возех се (и още го правя често) дори в международния за Москва, в който обикновено пускат един вагон за българи и често се налага да пътуваш в тоалетната затрупан с багаж - не ми прави проблем особен, макар да не е приятно. Имам приятели от цяла България, с които се запознахме по купетата, с други хора пък съм се засичал по 3-4 пъти в едно купе. Дори с едно момиче и една възрастна жена от Червен Бряг пътуваме всеки път заедно, когато се прибираме в понедленик вечер - без да сме се наговаряли...
И един ден във вестника видях - БДЖ купува нови 11 дизелови мотриси от Сименс - ура! Имаше снимки на мотрисата, информация... 3 месеца по-късно ги докараха и се разбра, че първата е нощувала в Плевен на гарата и аз не бях разбрал, изядох се от яд. Обаче сега пуснаха една от мотрисите по линията Варна-София-Варна през работните дни, случи се скоро да пътувам един четвъртък към София и предния ден излязох специално по-рано от работа да си взема билет предварително - е да, но касата за предварителна продажба беше затворила вече, а на другата каса ми казаха, че за този влак от тук дават по няколко места, защото е много малък...На другия ден отидох на гарата час предварително със свито сърце и риск да пътувам с авотбуса (ужас :( ) и - ура, имаше билет, платих си деветте лева, стиснах го здраво в ръце и нервно започнах да крача по пустия перон сам... и тогава той (влака) се зададе и аз като едно българче, дето е виждало само нашенски и черногорски влакове отворих уста, а влака започна да спира - нямаше го познатия ужасяващ за повечето хора Hi-Fi звук от спирачки (който за мен е приятен знак за начало на пътуването), нямаше намръщен машинист, който да пуши на прозореца, една приветлива спретната кондукторка ми провери билета още на влизане и ми пожела приятен път...кеф!
И тогава дойде страшното - вътре беше като в доста широк автобус... дори седалките от едната страна бяха единични... Но после видях огромните прозорци и си казах, че ще преглътна някак си, ала и това траеше до момента, в който седнах в неудобното прекалено меко и самотно кресло и забелязах, че си ниско над земята все едно си в кола... :( Стиснах зъби и зачаках, тогава дойде най-страшното - влакът потелги и започна да набира скорост и... нямаше го тракането на колелета, нямаше я онази позната песен "тъдъп-тедъп-тъдъп-тедъп", която те успокоява и унася, дава ти сила да прекараш 12-часово пътуване с 3 смени на влакове например... Чуваше се само един глух звук от дизеловия двигател - доста дразнещ и натрапчив. Да, вярно, че има огромни прозорци (да гледаш Искърското дефиле през тях си е удоволствие) и прекрасно равно нощно осветление, но няма грам романтика в този влак, няма и никакви предпоставки за приличен разговор с някой приятен анти-досадник...

И сега 15-тина дни след това разочарование си седя и се питам аз ли не съм редовен или какво - върнах се на следващия ден и пак бях с международния в 19:30 - до тоалетната пристиснат до сака и раницата си през първите два часа - е по-хубаво ми беше май... на мен ли ми има нещо или наистина веднъж свикнал с песента на колелета, после новото ми се струва противно и облъскващо...?

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RG®

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 3:48 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Влакът е - Добрич-Варна-...-Плевен-София, беееееее...

Майка ми и баща ми пътуваха до Плевен и обратно по Великден и бяха много доволни!

Ретроград си ти, нямаш усет към съвременното.

Ти си като един Джофффка на релси, бе...

:-)))

П. П.

За такива като вас, БДЖ пусна една ретро теснолинейка от Септември до Добринище. По заявка. Пътувайте, слизайте да берете цветя и да щракате...

5 EURO/km

:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim says: туй е синдрома на съвременния постмодерен човек, който мечтае за новото, ама го боли по старото, щото там му е уютно и познато

Явно така е станало... а лекарство?

РъГъ, родителите ти пътуват заедно, пък аз обикновено съм сам на път и ме интересуват и най-дребните детайли... ;) Ако съм с жената мога и в каруца да се возя, пак ще ми е приятно.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RG®

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 4:14 pm    Заглавие: !!! Отговорете с цитат

snooper написа:
... Явно така е станало... а лекарство?

Миии... Русалка!

Върнете се в началото
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sega me zaraibi da putuvam s vlak s tova opisanie:) smuchi lukcheta, qj balkancheta, slushai WASP na walkman, i si nasochi setivata kum nqkakvi drugi neshta, koito ti napomnqt za dobroto staroto vreme:) i az en obicham tkiva promeni osobeno...
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 4:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Джоуви написа:
sega me zaraibi da putuvam s vlak s tova opisanie:) smuchi lukcheta, qj balkancheta, slushai WASP na walkman, i si nasochi setivata kum nqkakvi drugi neshta, koito ti napomnqt za dobroto staroto vreme:) i az en obicham tkiva promeni osobeno...

Знаех, че сме от една порода :) За мен този нов влак е все едно на теб да ти сложат помощни колелца от детско балканче на мотора....

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 4:48 pm    Заглавие: ! Отговорете с цитат

snooper написа:
Джоуви написа:

Знаех, че сме от една порода :) За мен този нов влак е все едно на теб да ти сложат помощни колелца от детско балканче на мотора....

:-)))
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От златния фонд на icq-то !

Цитат:
RG says: аз гу виждам тъй

яхнал Жофффка детско моторче, краката му стърчат, отпред на въженце го тегли морготът, до него еовин, ти, пикса, мима, ники и другите тичате наоколо и снимате, мейса седи отстрани със скръстени ръце и гледа гневно, ЛХ застанал отстрани и вика - ко прайш, мама, Ад обяснява, че това е нов стил в рокерството, сичката графила се е построила отстрани и зяпа и си шепне - вълкът се е побъркал, вълкът е полудял...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

RG е ял нещо сюрреалистично май:) хехеех:)
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

RG mnogo 6antav 4ilqk si da znae6, abstrakto-irealen, tova mi haresva. Vinagi Fun na Max.))
lls_studio

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 9:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По една книга трябва да се хванете да напишете с Джон Бон ... - супер цветущи обяснения ))) - за малко се пренесох в мотрисата, а преди това пък бях рокер с каска в супер проливен дъжд, яхнал жълт скутер и мокри кубинки на магистралата ))))))
А РъГъ-то направо оцвети илюстрациите с цветни маслени моливи, тип перманентни - RG director )))
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2005 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами да това са си сюжети за филми, баси кефа!
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2005 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малеее, тая нощ (по-точно на обед де) какво сънувах - Мим ми се обажда да каже, че има ценен трофей, но е изненада... отидох аз в уречения час и тя ми показа едни великденски яйца и рече, че това са първите боядисани от Жофката яйца - трофей! И рекохме да ги изядем, но се оказаха изгнили и се натрових много лошо - явно беше знак, че доста кофти се майтапим на Жофковия гръб... :(

Направо не е истина кви неща сънуваме понякога, извинявай, Джоувич!

:)))))

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2005 9:26 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Снупа, чуй първата ми заповед!

Забранява ти се сънуването!

Освен на русалки!

Неправилно сънуваш ти, някак си - негативно.

Разбирам, че крехката ти, млада душа е повлияна от дъждовете по плевенско, но ако беше малко повече преживял, щеше да разбереш, че там си е така, Салаго!

Освен това - много неправилно тълкуваш сънищата, бе... Снупъър...

Следващият път, когато отида на гости на сестра си, ще ти проведа инструктаж. [Физически!]

Разрешавам ти да обясняваш, че онова, синьо-сиво-зеленикавото на окото ти е от фотоапарата...

И така:

Няма, не е имало, и няма да има човек в ГРПХЛЛА, който, по какъвто и да е начин, да се подиграва или злонамерено да се шегува с ДЖОУВИ!

Кво като човекът кара с помощни колелца или с тиксо?!
:-Р
Върнете се в началото
TIFF

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 12:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

снупър, какво налага тоя маршут, че ме заинтигува един вид..
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 2:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

TIFF написа:
снупър, какво налага тоя маршут, че ме заинтигува един вид..

Ам, кой маршрут по-точно?

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 11:50 am    Заглавие: Re: :-) Отговорете с цитат

RG® написа:
...
И така:

Няма, не е имало, и няма да има човек в ГРПХЛЛА, който, по какъвто и да е начин, да се подиграва или злонамерено да се шегува с ДЖОУВИ!

Той да даде повод па глей кво става ;)
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 10:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

олелеле вече ме сънуват в кошмари
RG®

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 10:40 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

mim написа:
олелеле вече ме сънуват в кошмари

Аз се чудя, че чак сега го споменават!

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети