Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bgn

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:24 am Заглавие: |
|
|
avatara...100x100 piksela _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:34 am Заглавие: |
|
|
NOX написа: | avatara...100x100 piksela |
Готово! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:24 am Заглавие: |
|
|
Здравей и добре дошъл в графила :>
Снимките ти ми харесаха, личи ти харесва да снимаш. Имаш някои, които ми грабнаха окото. Повечето обаче са такива едни нормални всекидневни снимки според мен. Това не им пречи и да са готини де... те майсторите ще ти кажат. Не е зле да се научиш да слагаш и рамки и да акцентираш на някакъв детайл във снимките ти. Като цяло са добре според мен. _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
and what a man can't do. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:36 am Заглавие: |
|
|
oho написа: | Здравей и добре дошъл в графила :>
Снимките ти ми харесаха, личи ти харесва да снимаш. Имаш някои, които ми грабнаха окото. Повечето обаче са такива едни нормални всекидневни снимки според мен. Това не им пречи и да са готини де... те майсторите ще ти кажат. Не е зле да се научиш да слагаш и рамки и да акцентираш на някакъв детайл във снимките ти. Като цяло са добре според мен. |
Тва е, защото не обичам да си обработвам снимките... Общо взето от извесно време зяпам по другите фотографски форуми и ми е писнало от нагласени, издокарани до най-малкия детайл, снимки... А и някои хора просто се уливат в обработката.. Аз най-много само лека корекция на цветовете да направя.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 10:46 am Заглавие: |
|
|
Снимките ти като цяло не са добре и има доста причини за това:
- кофти композиране
- тотална липса на акцент
- изобилие от излишни детайли в кадъра
- пълен хаос в цветово отношение
- никакво разделение между преден и заден план
п.п.
Обработката е друга тема, тя няма връзка с проблемите ти към момента, а издокарването на нещата до най-малкия детайл е качество, а не недостатък! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:42 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Снимките ти като цяло не са добре и има доста причини за това:
- кофти композиране
п.п.
Обработката е друга тема, тя няма връзка с проблемите ти към момента, а издокарването на нещата до най-малкия детайл е качество, а не недостатък! |
С две думи не съм одобрен така ли? Аз пък си мислех, че имам една снимка, която наистина си заслужава (тази със залеза) и че е перфектно композирана, но може би наистина не е толкова добра...
Кажете ми дали съм одобрен или не... Мерси предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:49 pm Заглавие: |
|
|
Аз не смятам че ЕДНА снимка, която според ТЕБ е добра, е достатъчна, но не ги решавам аз тия работи - има си модератори. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:57 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Аз не смятам че ЕДНА снимка, която според ТЕБ е добра, е достатъчна, но не ги решавам аз тия работи - има си модератори. |
Прав си за композицията.. :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 8:11 pm Заглавие: |
|
|
Хора, кажете кво мислите де... Виждам, че тука доста са се насъбрали само професионалисти, така че едно се съветчета няма да ми дойдат зле.. ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 8:25 pm Заглавие: |
|
|
Ami grabvai fotoaparata i bqgai da snima6, 6tom nikoi ne komentira trqbva da ti e predelno qsno 4e trebva o6te ba4kane. _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:47 pm Заглавие: |
|
|
Viktor M. написа: | Ami grabvai fotoaparata i bqgai da snima6, 6tom nikoi ne komentira trqbva da ti e predelno qsno 4e trebva o6te ba4kane. |
Хахах... чак толкова зле не съм очаквал да са... Даже и един коментар да не си заслужават...
Добре, кажете тогава (ако обичате) на една конкретна снимка, какво й куца...
В един друг форум ме посъветваха да си обработвам снимките повече и да екпериментирам... Хм... Още от сега ще ви кажа - предпочитам естествените снимки, а не някакви нереални. Задължително ли трябва всакя снимка да е в рамка, с 5 филтъра, блърнати места, нарисувани лъчи, за да е хубава? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:53 pm Заглавие: |
|
|
глупости на търкалета
научи се да снимаш и тогава блървай и мажи
в момента ти липсват фундаментални неща, никсън беше много ясен, послушай го и няма да сгрешиш
помисли как да овладееш тия неща:
n1x0n написа: | Снимките ти като цяло не са добре и има доста причини за това:
- кофти композиране
п.п.
Обработката е друга тема, тя няма връзка с проблемите ти към момента, а издокарването на нещата до най-малкия детайл е качество, а не недостатък! |
_________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 11:10 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | глупости на търкалета
в момента ти липсват фундаментални неща, никсън беше много ясен, послушай го и няма да сгрешиш
помисли как да овладееш тия неща | [/quote]
Добре, ясно! Ще се постарая следващия път да мисля мноооооооооооого преди да снимам! Ако трябва ще вися ден и нощ :)
ПП: То се е видяло, че така от само себе си няма да стана, таа.. може ли някой да даде някакви тютюриали за правене на добри снимки, макар че съм убеден, че това не може да се научи... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 11:51 pm Заглавие: :-) |
|
|
bgn написа: | mim написа: | глупости на търкалета
помисли как да овладееш тия неща |
Добре, ясно! Ще се постарая следващия път да мисля мноооооооооооого преди да снимам! Ако трябва ще вися ден и нощ :)
ПП: То се е видяло, че така от само себе си няма да стана, таа.. може ли някой да даде някакви тютюриали за правене на добри снимки, макар че съм убеден, че това не може да се научи... |
Вслушай се в нещата, които ти казаха!
П. П.
На техника може и да те научи някой, на усета... едва ли!
:-)
И - не да мислиш мнооого преди да снимаш нещо, а да мислиш много преди изобщо да снимаш.
После добрите неща ще си дойдат сами.
Успех!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 12:25 am Заглавие: |
|
|
Не се впрягай, БАТКА....
Важното е желание да имаш.... и слушай какичките и батковците какво ти
казват.... има защо... повервай ми... и мен ми се иска да пиша в този форум, ама 5 тенджери БОБ имам да ям... ... ахам... айде АМИН... _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bgn

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2005 11:05 pm Заглавие: |
|
|
Искам да Ви покажа една снимка, която направих днес... http://www.4coolpics.com/pics/0008/020350008089.jpg
Но преди някой да каже, че за нищо не става, ще ви кажа, че не съм я правил с цел да си вдигам рейтинга.. Просто исках да видите какво става в НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК ВИТОША! В момента не е останало едно здраво дърво... Огромни площи са изсечени, други са изсъхнали... Просто човек като погледне отгоре вижда повече сиво, отколкото зелено... Вековни борове са изпопадали... Няма какво да коментирам повече!
ПП: Съжалявам, че пиша тука, но просто тва единственият раздел, до който имам достъп... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 10:49 am Заглавие: |
|
|
от фотографска гледна точка можеш и по-добре да предадеш опустошението на Витоша
за другото си има "компетентни" органи _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 10:55 am Заглавие: |
|
|
ми те вековнике борове да не са безсмъртни :) това на снимкатка не е в никакъв случай опустошение! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 11:27 am Заглавие: |
|
|
Има една поредица книги на National Geographic, която цели да побутне напред ентусиазирания щракач (продава се в книжарниците) :), можеш да започнеш с нея.
След това хвани и като за начало разгледай всички линкове от тази тема:
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=812
Ако не си безнадежден случай, сегашните опити, които показваш, ще си отидат на правилното място - Recycle Bin.
Пробвай да не се сърдиш на негативни коментари, защото:
1. на никого тук не му пука кой си и какъв си, тоест няма нищо лично
2. ако някой е решил да коментира в твоя тема, то по-вероятно е отношението му да е положително, да цели да ти даде оценка, която в крайна сметка да ти е полезна. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|