Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sqwall
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 3:43 pm Заглавие: Test na novia render na Next Limit, Maxwell |
|
|
Rezultata e dobar dori i sled blizo 24 4asa 4akanka.
 _________________ Isn’t it strange that as soon as you are born, you are dying |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 5:53 pm Заглавие: |
|
|
i az go testwah naskoro na interior, mychih se niakolko dena i nakraia si se wyrnah na vray... ideiata naistina e mnogo gotina, osystestwili sa ia gotino, no bavnostta i noise-a mi doidaha w powechko :)
sled 2-3 godini sigurno wsichki renderi ste sa takiwa - plaskash samo edno slynce i lightning setupa ti e gotow :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 8:07 pm Заглавие: |
|
|
четох една интересна дискусийка в цгталк по въпроса.... и там имаше едно доста разумно мнение... не всички рендери ще са такива ;)
просто твърде често ти се налага да хитруваш и един физически точен рендер не ти върши работа в такива ситуации _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 5:16 am Заглавие: |
|
|
арт-а никога не е бил просто физическо възпроизвеждане на реалността ;)
аз лично бих искал да видя рендери не толкова реалистични колкото с повече възможности за нестандартни резултати... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 9:38 am Заглавие: |
|
|
че кой ви е ограничил само до слънцето? :) да не говорим че идеята камерата да има скорост, бленда и ИСО, ти разгърщат възможностите много за разни по-"хитри" ефекти, които иначе трябва да правиш на ръка |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 9:57 am Заглавие: |
|
|
Понякога реализмът е изключително важен. И в някои случаи е за предпочитане да загубиш повече машинно време за рендер, отколкото да губиш време за нагласяне. Особенно когато не достига работна ръка. А резултатът е впечатляващ.
Разбира се 24 часа за този резултат идва малко в повечко, но вероятно това ще бъде променено в даден момент. дано бъде по-скоро. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 11:25 am Заглавие: |
|
|
бе реалистичен.. друг път. а тази чернилка на стената при границата и с асфалта? е, няма как да стане в реалния свят. сори. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 11:55 am Заглавие: |
|
|
ako go gledash s oko da, no ako e snimano s aparat mai moje i da se poluchi podobno neshto, a? osobenno ako e nekoq detska igrachka i ne izravnqva osvetlenieto dobre ... ili plqmpam gluposti _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 12:31 pm Заглавие: |
|
|
Whitehell написа: | ...plqmpam gluposti |
taz chernilka niama teoria da se poluchi. ili potochno kazano - na men ne mi e izvestna.
ne sum ruchkal mnogo maxwella. V momenta sedi siakash ima samo occlusion, bez da ima bounces v dulbochina na svetlinata. Makar che na teoria toj niama takiva poniatia. Ta toj celia e baziran na niakoi mnogo cool raboti, koito mnogo pomagat v obshtia sluchaj, no imat niakoj mega-iaki bugove - na tehnologichno nivo. Nerazreshimi problemi edin vid.
Taka che ako nextlimit ne sa napravili neshto seriozno po vaprosa - potochno kazano da vkarat iako fakevane (koeto puk obezsmislia cialata im idea) - tova prosto ne go vijdam za production renderer. Poradi skorost i poradi limitations.
Da vidim kakvo shte ni pokajat. Opredeleno e interesno. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TurboAnimator

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 12:57 pm Заглавие: |
|
|
С новия билд дойдоха и адаптивностите:( Затова макела ренди 3-4 пъти по-бързо за сметка на качеството на картинките ! Според мен ,засега Врей е без конкуренция за продукция ! Иначе всеки сам си избира с какво ,как и кога ще си рендва ! Въпрос на цел и вкус ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Аз не намирам това осветяване за особено реалистично. Доста неща ми правят впечатление, но вероятността проблемите да се дължат само на материалите е голяма и ще кажа само за тези, които се дължат на рендера /според мен/.
За мен този рендер има проблеми най-вече в сенките: асфалта под колата няма никаква логика да е по-черен отколкото купето вътре или решетката отпред. Ъгъла където се събират асфалта и стената изглежда много странно: асфалта светъл - стената черна.
Отделно, светлите отражения стоят крайно нереалистично, дори със студийно осветяване не могат да се докарат с такъв "пластмасов" вид.
п.п.
Ако беше снимано с фотоапарат /какъвто и да е/ контраста на сцената щеше да е доста по висок. Това тук са едно 11-12 бленди разлика, които никой фотоматериал не може да ги покрие... как ви завиждам 3D гадове! :-) _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sqwall
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 2:04 pm Заглавие: |
|
|
Pichove se pak sam napaisal (ili sam zabravil) 4e sam butnal tova onova v PS, pak envirnomenta e samo 3 boxa texturirani dori asfalta dolu e malko edar za scenata ma ne mi se 4akaha 24 4asa smiatane otnovo :).
Principno za production polzvam Vray i MR ama i Maxwella me kefi 6tot sa skylight ima dosta dobri ne6ta. Sega ot druga strana naistina e dosta baven i v staklenie materiali triabva mnogo da 4aka6 za da se izbistriat ot 6um.
Abe seki render dne6no vreme si ima i plusove i minusi no osnovnia minus na pove4eto e skorostta :) _________________ Isn’t it strange that as soon as you are born, you are dying |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sqwall
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 2:07 pm Заглавие: |
|
|
Zabravih sa spomena ne6to .. izpbrajenieto si e pipano ne e to4no RAW ot maxwella .... to onova ne e mnogo za pokazvane :) _________________ Isn’t it strange that as soon as you are born, you are dying |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bloop

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 3:00 pm Заглавие: |
|
|
a materialite maxwelski li sa? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 3:43 pm Заглавие: |
|
|
след като заглавието на темата е " Test na novia render na Next Limit ", Maxwell" , защо не показваш чистото изображение, а такова минало през PS ??? какъв тест е това ???... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 4:34 pm Заглавие: |
|
|
И на мен ми е интересно да видя чист рендер, без ГРАМ шопене по него...
БТВ, това REAL-Size ли е ????
24h - REZ ??? _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 5:02 pm Заглавие: |
|
|
ами да ви кажа засега от това което съм виждал с този рендер - чист рендер на по-сложна сцена от един обект + осветление БЕЗ пост просто няма как да изглежда нормално с по-нисък рендертайм от няколко века :).
П.с. това за няколкото века - не се бъзикам - въртя си тук едни каустик тестове на 100x200 пиксела и за 20 мин винаги има noise... нямам идея колко ще трябва да се рендва нормална сцена с това можеби седмици...
иначе определено е много интересен но не бих го нарекъл особенно практичен рендер _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 10:24 pm Заглавие: |
|
|
И аз мисля че не е подходящо да се гледа картинка с постпрадъкшън, най-вече когато става въпрос за рендене.
Аз съм се забавлявал с максуела и мога да кажа че ИМА приложение.
Има когато става въпрос на суперсемплиране (поправете ме ако не е тва жаргона) на всеки пиксел от картината. Това се налага в случаи когато имаш интензивен бъмп/дисплейсмънт, коса генерирана като геометрия с цел Глобална Илюминация, или трева, както и при МНОГО наситено изобразително пространство с геометрични детайли. При семплирането липсва и проблема наречен антиалайзинг. Същото се отнася и при горните неща + интериорно осветление + ССС (версия 1.2) :)))
Това е най-големия ад възможен за рей-трейсинг.
Въпреки че времената за изпълнение за трудни за преглъщане, моите тестове показват този брут-форс като единствено решение ако не говорим за фейк (немам нищо против) решения.
Вирей вече има подобна опция (може би греша дали технологично са близки) - progressive path tracing при light cache. Не съм тествал за сега 2те като скорости, но съм сигурен че тази технология има и своите предимства.
Разбира се отново "make it good" бутона липсва, никой не е в състояние да ти помогне, ако не разбираш от материали. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
evil_kornholio

Регистриран на: 23 Май 2004 Мнения: 158 Местожителство: earth-Sofia
|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 2:47 pm Заглавие: |
|
|
Аз май ша го остаа за внуците моя тест.... Абсолютно непрактичен и крайно не гъвкав рендер, когато се прай анимация ти трябвят и доста пасове и доста НЕРЕАЛИСТИЧНИ и НЕВЕРНИ неща за да си свършиш работата, стил имидж май по-добре да си го нарисувам ако искам да го видя в този живот.... Като излезе 10GHZ p7 може и да го пробвам пак. Все пак за хора с нездрава психика и яки нерви дето страшно много ги мързи да прочетат и да си сетнат светлината как си требва сигурно върши работа. _________________ site komputEri na sapun |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|