AleXXX

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 2:46 am Заглавие: Събрах и аз смелост... |
|
|
Помня, когато някой на форумите на Дъга беше постнал линк към Графилата. Когато видях работите на всички тук ми призля. (беше някакъв концепт арт за фантастични същества, осъществен с молив...не ми се търси линк...имаше някакви гущеро/динозавро/нещоподобни зверилници, изпълнени БЛЕСТЯЩО...а като видях количеството кусури, които аз не бях видял...и все още не виждах, след като бяха посочени реших, да се не връщам...) Оттогава не съм влизал на този сайт - шубе ме беше да видя, до какви висини се катерят домораслите художници. За регистрация не бях и мислил...
Ама се реших. И дори ще покажа какво рисувам. Понякога. Или поне преди да ми умре 'пютъра. Еми вижте. Не ме е страх от критики, даже по-добре не ми ги пестете, щото ще се възгордея иначе и ще спра на едно ниво. Айде, приятно гледане, сори ако съм бил многословен.
Персонаж от мой комикс, изпълнен в 3D Studio MAX. Изцяло. Особено съм горд с люспите - отне ми дни, докато измисля как да стоят.
Рендерирането е такова, каквото исках, което за жалост покрива и това, което мога, тъй като уменията ми в 3D са СИЛНО ограничени. Всички съвети в тази насока ще бъдат приети с най-топли чувства (ако ги разбера . . .
Един робот, стилът е така измислен, че да е в рамките на уменията ми в моделирането и да не ме ограничава. За жалост се оказа, че за КАКЪВТО И ДА Е друг дизайн роботи имам нужда от други хора.
Това е един доста странен експеримент със Студиото и Шопа. СМЪРТ ЗА ТЕЛЕТЪБИС!
Сега се почва истинският УЖАС!
Когато бях малък бях ЗАРИБЕН и то в НАЙ-ЛОШИЯТ смисъл на думата по Междузвездни Войни (или по-точно - Звездни войни, но преводът не филмите не е силна страна на преводачите ни.) Та, един приятел се мъчеше да направи лазерен меч и се чуди сума ти време, накрая отидох у тях и след като ми показа какво е открил, го направихме заедно. Аз обаче запазих тайната на лазерното острие за себе си, той така и не успя да я възстанови >:)
Дръжката е правена само за да не е без хич, имайте го предвид!
А това е вторият ми меч, правен за модераторката на форума на Дъга - О!-реховка. Поръчков, тъй да се каже :) Повече време ми отне да намеря картинки на подходящи оръжия и да открия типично женската форма, отколкото самото моделиране. Текстурите също бяха мои. Преди да изгубя всичко с компа, който умря. :(
(това е първият вариант, в жълто е малко блед и няма да ви го покажа. ПЪК!)
Приключвайки с 3-ти епизод на Войните се замислих какво оръжие бих имал аз. Ето го отговора:
И, започвайки с кретениите, реших да огъна идеята ОЩЕ МАЛКО:
И тук свъr[wa 3D-то. Не че нямам, ама ме е срам от по-старите. То и тия не са 'стой-млък' както се казва, ама има някой хубави неща - например фона на Гейммастъра (оня с рогата). Той обаче е правен на фотошоп...
Та ето и малко 2D, където се чувствам по в свои води...
Първото е последното ми. Недовършено е, ама няма кой да се занимава. Отне ми повече време, отколкото трябваше, а стана по-добре отколкото бях планирал:
Това е предното нещо - играчка с мастило. Заболява ме сърцето като разглеждам анатомията на вдигнатата ръка, ама поне другото криво-ляво става. Лошото е, че със всяка следваща рисунка, предишните не ми харесват все повече. Ама това имам- това показвам:
Малко Фенарт, който старателно опропастих във Фотошопа...не знам как, имаше страхотен Корелски контур? Мистерия....
Птицечовката Миро - с моливчета и тънкописец:
Вариация на тема Феникс - оцветявка на приятелката ми. Харесва ми, че е в други цветове, а не в характерното оранжево-червено-жълто. Това че изгаряш не значи, че постоянно мязаш на кибритене клечка, нали? ;)
Специален поздрав за Флип :
Това е възстановка на древнобългарско облекло. Малко е малко, ама така съм го качил. Нали знаете онуй, за индианеца и микровълновата...
Това е, по всеобщо съгласие, пиян еднорог.
Юнак и ламя:
Подземия и Дракони - Скелет
Трябва ли да уточнявам? :)
Персонаж от играта на един приятел . . . не го хареса. АМА ХИЧ.
И да ви кажа няма да повярвате...
Друг поздрав за Флип:
Ето един персонаж за комикс, който НЯМА да изглежда така, но все пак е готина рисунка:
Рисунка за конкурс, на който не се класирах:
Последното ми нещо на Фотошоп преди да тръгна на уроци по рисуване: (преди около година?)
Лигня:
Ей, дано не съм ви досадил. Надали някой ще коментира ВСЯКА ЕДНА, но поне може да каже по някоя дума за тия дето са му харесали. Или тия дето не са. Благодаря! :) _________________ Hello, 911 emergency? There's a handsome guy in my house! Oh, *huh*, wait a second, cancel that. It's only me... |
|
Kekata

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 2:57 am Заглавие: |
|
|
pyrvo zdrasti ;)
sega po rabotite - za 3d-to nma da komentiram - mislq 4e ti e dosta rano da pokazvash neshta... osnovnoto - ne byrzai... kato si hvanal edin model, naprav go taka 4e da ti haresa i sled tova pokazvai.. haresa mi jedi restoranta ;) ideqta e gotina..
za 2d-to... ne ti e losha liniqta, malko dosta nezrqla, no ima hlqb i nadejda ;) v smisyl - spored men imash nujda da osvobodish rykata si, neshtata ti mi stoqt kato prekopirani, nqkak mnogo ednakvi linii navsqkyde, mnogo nadrobeno, slabo definirani obemi.. mislq 4e mnogo hubava rabota shte ti svyrshat okolo 20-30 skici na den, prosto draskai, za da si otpusnesh rykata, imam 4uvstvoto 4e si dylbal lista... i ako iskash da se razviesh malko v natura, jivi modeli i t.n. - ostavi nastrana fan art-a zasega, karai samo jivi risunki.. shte vdish 4e posle shte ti e po-lesno i risunkite ti shte stoqt po-ubeditelno.. predpolagam i vyzrastta ti e kato za fan art, ama trqbva se ba4ka po-seriozno 4e posle da imash vreme i za fan art ;)) bte bat boiko s prili4a dobre si go dokaral ;)
tva ot mene drugte i te sha kajat... mislq ti e rano oshte za grafikite, no ne se otkazvai, prosto podhodi po-seriozno... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
AleXXX

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 3:03 am Заглавие: |
|
|
Мдам. През цялото време го чувам това, за линията, и вече от доста време правя разни работи по въпроса...ама като ми умря комп-а не мога да покажа нищо. Ама нищо. Обяснено ми беше старателно, че никой не може да разбере и оцени какво правя, защото тия еднакви линии бъркат в здравето. Явно е тъй.
А 3D-то си е трудно, а няма и кой да ме насочи. Да не говорим, че е по-полезно за reference, отколкото за нещо, с което да се занимавам пълноценно - не съм в състояние да изхранвам такова хардуерно чудовище, което да издържа нормален рендър със всичките му финтифлюшки.
А за кои графики става въпрос? _________________ Hello, 911 emergency? There's a handsome guy in my house! Oh, *huh*, wait a second, cancel that. It's only me... |
|
Viktor M.

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 2:39 pm Заглавие: |
|
|
Zdravei AleXXX. &te zapo4na ot kritikite.
Za6to vsi4ki na4inae6ti v 3D-to purvo mislqt za render?? Golqma gre6ka.
Spored men nau4i modeliraneto, izpulnqvai zada4kite precizno i s zelanie i fantaziq, posle texturi i t.n.
Mezdo drugoto se prodavat mnogo hubavi knizki kak da nau4im 3DSmax,
za6to ne si kupi6, 6te natrupa6 dobri texni4eski umeniq i ako ima6 talant, muza i zelanie 6te napravi6 4udesa)
Za risunkite Kekata be6e dosta iz4erpatelen.
Az specialno za tq 6te ti kaza edno; otpusni se ne se naprqdai tolkova, imam 4ustvito 4e si gi risuval s liniika. Ravnata liniq v pove4eto slu4ii e murtva liniq
karai malko po nebrezno, prosto si igrai s moliva. Uspeh _________________ www.mazhlekov.com |
|