Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
alexem

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2003 9:45 pm Заглавие: Texture opinion /thanks/ |
|
|
Здравейте отново!
То, че не съм дизайн факир се разбра вече, но нищо не ми пречи да се уча. Пък който иска да си каже мнението. Разбрах, че имало място за зайци в 3D forum-a. Така все пак да минем на въпроса. В момента работя върху 3D Shooter тип Quake 3 /говоря за Game Play не за графика /. Поради ред причини, включващи липса на парични средства, работя и като програмист и като дизайнер. Кво да се прави.
Но ето и конкретното нещо:
Ето и един close-up за текстурите.
Нивото съм го скалъпил за ~2 минути за тестване на текстурите. Ако може вашата рецензия да се концентрира върху тях :).
А иначе, ако некой иска може и да ме оплюе, отново.
Нема Лошо!
PS: Днес навърших 18 ухаааа _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
“Dream no small dreams for they have no power to move the heart of men”
- Johann Wolfgang von Geothe
Последната промяна е направена от alexem на Чет Мар 27, 2003 9:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2003 10:04 pm Заглавие: |
|
|
privet man
nachi chat-pat biva
samo tiq starchashtite neshta otstrani malko ne prilichat ne nishtu :>
ama derzai
btw na kakvo rabotish ?:> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2003 10:07 pm Заглавие: |
|
|
btw az derzaq na MAX-a ako mojesh da polzvash takiva failove s udovolstvie shte napravq neshto za tebe:>
da znaish che i az sum amatior obache :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2003 10:54 pm Заглавие: |
|
|
Продукта, който ползвам се нарича 3D Game Studio. Това предствлява софтуерен пакет, включващ редактор за нива - доста остарял базиран на Qoole - Quake Object Oriented Level Editor, с много малко възможности за моделиране. Редактор за модели /следвайки примера на Quake серията да се разделят 3D обектите на нива и модели/ - лесен за употреба както другия редактор но прекалено опростен. Използва се най-често за лепене на скинове/текстури върху моделите.
Освен двата редактора, пакета съдържа scripting language, който управлява 3D engine-a Acknex 5 - също част от 3D Game Studio, и разбира се SDK за C++ plug-ins. Извинявай за отклонението.
Така има определена възможност за експорт/импорт от Max-a към студиото, но не е много удобна и не е много надежна.
За новата версия обещават пълна поддръжка на .3ds формата и зялостна преработка на редакторите. Също и доста подобрения в engine-a. За проекта ше напиша след малко че се изморих :) _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
- Johann Wolfgang von Geothe |
|
Върнете се в началото |
|
 |
klown_der
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 11:46 am Заглавие: |
|
|
Бе нещо... Ми много си личи текстурата как се повтаря деее.... а отдалеч погледнато, това което би трябвало да мине за пирамида, построена от "каменна стена" ми седи по-скоро като висококачествен корк. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 2:02 pm Заглавие: |
|
|
Ми текстурата изглежда повтаряща се шото се гледа отдалеко. :) И както казах нивото го направих за ~2 минути. Текстурите за час. Има едно нещо което не взимаш пред вид а това е, че големите текстури изискват повече операционна памет а и някой видо карти не поддуржат големина на текстурите > 256x256 _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
|
Върнете се в началото |
|
 |
klown_der
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Ми да де, така е, прав си - ама има доста начини да се направи текстура готина, така че да не си личи ЧАК ТОЛКОВА къде се наслагва. Най-елементарния начин за който се сещам веднага в Photoshop с филтър Filter-Other-Offset. После малко замазваш краищата и готово :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOX
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 2:32 pm Заглавие: |
|
|
alexem написа: | Ми текстурата изглежда повтаряща се шото се гледа отдалеко. :) И както казах нивото го направих за ~2 минути. Текстурите за час. Има едно нещо което не взимаш пред вид а това е, че големите текстури изискват повече операционна памет а и някой видо карти не поддуржат големина на текстурите > 256x256 |
Не е нужно да се оправдаваш. Ти сам каза че искаш съвет.
Иначе аз бих прибавил, че според мен на тия четириъгълни колони, по би им отивало някоя по дребнодетайлна текстура.. Така прекалено много се набиват на очи преходите между стените.
Друго - прочети за мултипас текстурирането (не знам да ли engin-a ти го поддържа, но това е една добра причина да научиш D3D).
Имам още коментари по сцената, но ще се огранича до текстурите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 4:23 pm Заглавие: |
|
|
www.conitec.net/a4info.htm
Това е engine-a, който ползвам и не поддържа не само това но и други прости неща като bump mapping. Но върши работа и има доста приемливи минимални изисквания. Значи тестурите са 256x256 и се гледат много ама много отдалече. Използвал съм PainShop 8 бета и съм процедирал по същия начин. То щом не го споменавате, значи съм си свършил работата по приливането от една текстура в друга.
Няколко думи за проекта. В момента ми требе некой да се занимава с Character & Wepon design шото съм гола вода в тази област а и не остава много време. - www.conitec.net/contest.htm
Иначе благодаря ти за мнението. Ако искаш кажи го и за сцената, въпреки гореспоменатите причини за обратното. _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 7:31 pm Заглавие: |
|
|
Абе моля пиши на български, че много грешки така, още от топика - opinion се пише!
Иначе нещо много плоски тия камъни, фугите са като нарисувани, с равен цвят и не изглеждат като хвърлени сенки от камъните там.. и на самите камъни им липсва полутон нещо, другата текстура по-мазничка седи... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 9:20 pm Заглавие: |
|
|
Hi!
First of all I would like to thank morgoth for the correction of my spelling. I must have been quite dizzy to make such a mistake. Sorry :D
You're right about the texture so I'll try to correct that. Thanks again.
Looking forward to your reply.
Best regards,
alexem _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
- Johann Wolfgang von Geothe
Последната промяна е направена от alexem на Пет Мар 28, 2003 8:37 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2003 9:25 pm Заглавие: |
|
|
Мдааа... явно "моля" не работи тука :/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2003 4:50 am Заглавие: |
|
|
hihihi ... foreward -->forward :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2003 8:43 am Заглавие: |
|
|
Добре са не минахме ли малко off topic...?
Некой е проверявал съобщението ми ред по ред :)
FORE
1 adv пред, преди
2 a преден, предишен, предшествуващ
3 n предна част, нос (на кораб)
come to the FORE излизам на преден план
--------------------------
FORWARD
1 a преден; бърз; дързък; бъдещ, срочен
FORWARD delivery бъдеща доставка
2 adv напред; нататък
3 v подпомагам; способствувам за; препращам; отправям, експедирам
FORWARDing agent експедитор
FORWARDing business експедиторска кантора
4 n сп. нападател
Защо ли ми беше останало в главата че forward идва от fore :D _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2003 7:46 pm Заглавие: |
|
|
alexem написа: | Защо ли ми беше останало в главата че forward идва от fore :D |
Aми то от там си идва, приятелю .. само че forе е eднострична, отворена дума и както често става с такива в думи в английския, последната гласна отпада, когато са част от по-сложни думи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|