Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 5:14 pm Заглавие: |
|
|
Ако Хари Потър изгаря жив, след като е бил удавен, обесен и насечен на парченца може и да го зачета това. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 5:19 pm Заглавие: |
|
|
ili ako go ima v ob6ta scena s anadolski ljudoedi - sodomiti _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 7:55 pm Заглавие: |
|
|
Ами нищо чудно и това да се случи, защото става все по-психарска тази книга:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 8:02 pm Заглавие: |
|
|
Ако се съберът думите на Нокс и Никсъна в едно и името на автора е Стивън Кинг - о да, ще прочета историята за гу"син Потър с лежерно удоволствие. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 8:54 pm Заглавие: |
|
|
Хм, като се замисля колко скептично бях настроен към книгите от тази поредица, особено след като гледах малоумните 2 епизода на филма, разбирам самите коментари.
Обаче след като се зачетох, първите 5 книги ги изядох на един дъх - една след друга. Като оставя на страна някои моменти от 5-тата книжчица, където разказа издишаше на едни места, а на други откровено ставаше скучен, смело мога да кажа че това е едно от най- добрите неща, които съм чел. Книгите трупат негативи единствено от факта че са много популярни. _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 11:11 pm Заглавие: |
|
|
panagonov написа: | Хм, като се замисля колко скептично бях настроен към книгите от тази поредица, особено след като гледах малоумните 2 епизода на филма, разбирам самите коментари.
Обаче след като се зачетох, първите 5 книги ги изядох на един дъх - една след друга. Като оставя на страна някои моменти от 5-тата книжчица, където разказа издишаше на едни места, а на други откровено ставаше скучен, смело мога да кажа че това е едно от най- добрите неща, които съм чел. Книгите трупат негативи единствено от факта че са много популярни. |
i beg to differ :)
веднъж ми попадна точно огнения бокал - апокрифно електронно копие, съвсем малко преди да излезе от печат в бг - един вид достатъчно удобно и апетитно, че да му обърна внимание, така че зачетох няколко страници на принципа "кога, ако не сега"
за 2-3 уърдовски страници текст със доста хилави лит. качества и направо crappy диалог, хитър потърчо успя да се изгради като доста неприятен образ на една отмъстителна пепеляшка - да, гадното семейство в което се налага да живее го тормози зверски, но пък и хари нещо не се притеснява да използва или поне да се заканва да използва злоумишлено превъзходството си откъм магическа артилерия; при това с изобретателна жестокост;
не ми се ще да се нареждам в строя на пуританите радетели да се забрани на децата да четат поредицата, но когато за 30 реда думите гняв и ярост се срещат едва ли не 20-на пъти, някакси е трудно да не си зададеш въпроса, какво аджеба ще научи едно дете от това? сигурно йода е виновен (добре де, SW не е чааааак толкова зле, просто на мен не ми харесва ), но някакси едно води към друго, пък anger-а води към the dark side ми се вижда ок, дори в спайдърмен с цялата си дебилност посланието е на ниво - "с големите сили идват големи отговорности", а при потър 3 страници гняв и самонавиване за отмъщение в стил параноичните монолози на героиня от латиносериал...
не съм се и пробвала да му давам шанс повече. виж филмчетата са гледаеми :) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 10:41 am Заглавие: |
|
|
firefox написа: | не съм се и пробвала да му давам шанс повече. |
това дали ти ще му даваш шанс повече, никой не го **е
не мога да разбера за какво е тази дискусия =) на койот му харесват книгите и филмите ги гледа, на който не му харесват - не ги.
какво повече? =)) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 12:10 pm Заглавие: |
|
|
aham :) verno - koito mu haresva si gleda, koito nemu haresva - pishe ;)
li4no za men, seriqta e priqtna, estestveno ne ekoi znae kolko zadylbo4ena, i si e detska, no e interesna ideqta za paralelen svqt na magita ... abe kakto i da e .. kolkoto do 30 stranici zloba - neshto sym gi propusnal.. no i da gi ima, ne znam za vas, ama az po edno vreme qko se kaneh na bashta mi kato porasna da si mu vyrna typkano si4kite shamari, deto sym gi otnasql (zaslujeno :)... i edva li samo az sym se kanil taka, shtoto i moq u nas taka se iztyrva edin pyt "sha vidish ti, kato..." ;)
pri vas kak e? _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 12:42 pm Заглавие: |
|
|
Kekata написа: | ... pri vas kak e? |
аз на моя му водя какички :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 2:30 pm Заглавие: |
|
|
аз пък си го чета и се кефя... последния филм пък беше направо култов!!! _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 4:10 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | аз пък си го чета и се кефя... последния филм пък беше направо култов!!! |
И аз мисля, че последния филм беше страшно добър! И въпреки, че новата част не е на същия режисьор - от рекламите изглежда доста добра! Що се отнася до книгте - третата за сега ми хареса най-много ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 4:18 pm Заглавие: |
|
|
firefox написа: |
i beg to differ :)
веднъж ми попадна точно огнения бокал - апокрифно електронно копие, съвсем малко преди да излезе от печат в бг - един вид достатъчно удобно и апетитно, че да му обърна внимание, така че зачетох няколко страници на принципа "кога, ако не сега"
за 2-3 уърдовски страници текст със доста хилави лит. качества и направо crappy диалог, хитър потърчо успя да се изгради като доста неприятен образ на една отмъстителна пепеляшка - да, гадното семейство в което се налага да живее го тормози зверски, но пък и хари нещо не се притеснява да използва или поне да се заканва да използва злоумишлено превъзходството си откъм магическа артилерия; при това с изобретателна жестокост;
не ми се ще да се нареждам в строя на пуританите радетели да се забрани на децата да четат поредицата, но когато за 30 реда думите гняв и ярост се срещат едва ли не 20-на пъти, някакси е трудно да не си зададеш въпроса, какво аджеба ще научи едно дете от това? сигурно йода е виновен (добре де, SW не е чааааак толкова зле, просто на мен не ми харесва ), но някакси едно води към друго, пък anger-а води към the dark side ми се вижда ок, дори в спайдърмен с цялата си дебилност посланието е на ниво - "с големите сили идват големи отговорности", а при потър 3 страници гняв и самонавиване за отмъщение в стил параноичните монолози на героиня от латиносериал...
не съм се и пробвала да му давам шанс повече. виж филмчетата са гледаеми :) |
Фокси, принципно съм съгласен с теб ( и Йода ), обаче ти препоръчвам да опиташ да ги прочетеш, убеден съм, че ще откриеш, че са увлекателни. Никой не казва, че трябва да се взимат на сериозно, за мен това е леко и готино четиво за свободното време - и наистина е фън. Мисля да си го изчакам на български де, не съм чак толкоз дай-хард фен...
Но си права, не бих го дал на деца под 15-16 да го четат при никакви обстоятелства:D _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 4:33 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | firefox написа: | не съм се и пробвала да му давам шанс повече. |
не мога да разбера за какво е тази дискусия =) на койот му харесват книгите и филмите ги гледа, на който не му харесват - не ги.
какво повече? =)) |
Интересна гледна точка, само че на форума това му е идеята - да се получава дискусия, човече:) Ако мога да си позволя да те перефразирам, би могло и да се каже "На който не му харесва, да не чете форума", продължавайки твоята линия на разсъждение:) Не мисля, че си прав - различните гледни точки са витални за съществуването на интересни теми.
Хората се опитват да докажат своята гледна точка просто, мен лично ме е** какво имат да кажат по този въпрос, защото ми е интересно, т.е. - смятам, че не си прав. Дебамааму, хррррггггх, пфу*
*...малко за баланс, че като си препрочетох мнението, много интелектуално ми прозвуча _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Джоуви написа: | bile написа: | firefox написа: | не съм се и пробвала да му давам шанс повече. |
какво повече? =)) |
Интересна гледна точка, само че на форума това му е идеята - да се получава дискусия, човече:) Ако мога да си позволя да те перефразирам, би могло и да се каже "На който не му харесва, да не чете форума", продължавайки твоята линия на разсъждение:) Не мисля, че си прав - различните гледни точки са витални за съществуването на интересни теми.
Хората се опитват да докажат своята гледна точка просто, мен лично ме е** какво имат да кажат по този въпрос, защото ми е интересно, т.е. - смятам, че не си прав. Дебамааму, хррррггггх, пфу*
*...малко за баланс, че като си препрочетох мнението, много интелектуално ми прозвуча |
Съгласен с Jovi тук. Исках нещо да напиша и аз в този дух, но моето щеше да излезе като заяжданка, а не исках. Jovi за пореден път ме вдъхновява с начина си на изразяване :))
Аз лично не мога да чета тези книги. Опитах няколко пъти, но по-скоро се вбесявам на стила на писане и представяне на материала. Дори оставям настрана сюжета и разни неща, които там малко ме стъписват.
Моето лично мнение е, че на авторката сериозно и липсва литературен талант... или поне в сравнение с авторите, които ми е приятно да чета.
Филмите ми допадат :) красиви са.
Чакам следващия с нетърпение. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|