Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nickyz

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 11:45 am Заглавие: InDesign CS Outline Font Problem :-( |
|
|
Имам страшен проблем. Книжка с много текст на различни езици. Има най-различни форматирания и paragrah rules и т.н. Проблема, че ако се селектира даден фрейм и после -> convert to outlines част от форматирането се губи. Иначе ако се селектират единични порции текст и после Outline се запазва общия вид, но се прецаква кернига ако е настроен не по default...
Печатарите искат EPS с outlined font, а и са на Мacintosh... направо лудница. _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 3:57 pm Заглавие: |
|
|
Outline на Индизайна не е много добър. Ако имаш подчертаване на буквите то изчезва, примерно, другото сам си го открил.
Направи така:
експортвай страниците като ПДФ (може и PS + Distiller)
отвори ги в акробата и му дай SaveAS - EPS (в настройките при генерирането на EPS-a, натисини на отметката Convert All Text To Outlines)
Мисля че това ще те спаси.
Ако все пак не ти хареса може директно PS-а oт индизайна да го импортнеш в Corel (не в Illustrator, че там обикновенно шрифтовете гърмят) с филтъра PRN, PS, EPS - и там в неговото диалогово меню да му кажеш текстовете да се импортнат като криви. _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Пон Авг 15, 2005 5:00 pm Заглавие: |
|
|
тая хватка с Acrobat-а съвсем я бях забравил. Жив и здрав да си :) _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|