Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
soaron

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 5:49 pm Заглавие: lcd монитор за 2d графика/предпечат, компутар тоже :) |
|
|
здрасти,
предстои ми подмяна на техниката в офиса - монитор, компютър - за 2d графика/предпечат става думата.
прегледах предишни теми, но ми се ще да чуя актуални мнения по въпроса.
за монитор - колебая се между 3 варианта:
1. 22.2" Eizo ColorEdge CG220 или евентуално 21.3" Eizo ColorEdge CG210
2. 23-inch Apple Cinema HD Display
3. Sony 23" SDM-P234
ако някой каже и друг вариант - приемам ;)
за компютъра - какво би било по-добре:
pentium 4 на 3.4 ghz
или amd - пак на такива ghz горе-долу, но 64-bit
кой би работел по-добре с adobe cs2
казват, че зависело и от дъното - но да речем, че дъното е подбрано за съответния процесор
айде вие сте :) _________________ evolution & movement |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 7:19 pm Заглавие: |
|
|
за монитора - не мога да кажа, за процесора - АМД 64 мисля ще ти е добре.. имам такъв - 9 нм и е ракета, на всичко отгоре е хладен - от 1800 съм го надул на 2250 мхз и работи на 35 градуса... двуканално дъно!, не знам само дали Адобето ЦС2 е 64 битов? ама и да не е- скоро ще е .. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrape

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 8:32 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | Apple cinema ili |
nqma ili ... cinemata si e cinema, na jivo e kato golqma cherna dupka :) _________________ gimme d gal |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 11:23 pm Заглавие: |
|
|
ок, не е просто за да съм навъпреки, честно! O:}
EIZO
съвсем наскоро търсих качествено lcd и се зарових из сума сайтове, отзиви, ревюта - обичайната практика. не мога да изровя подробностите точно сега (в сми, че ме мързи, а не, че ми е невъзможно), но някъде се ревюираше епъл синемата и един аналогичен дел. забавното беше, че и двете машини ползват една и съща матрица - на филипс (май?); идеята е, че при избор на tft е хубаво да се има впредвид, че производителите на панели са примерно 5-6, и да се търси по възможност информация на кого от тях е този, който си избираш
спомням си и, че сред препоръките имаше такава винаги да се търси панел със стандартна резолюция - идеята е, че в другия случай нормалните резолюции се емулират върху там вече колкото са си физическите точки и редове
далеч съм от мисълта да твърдя, че епъла не е добър избор! не ме разбирай(те) погрешно! просто ми се струва, че ще е меко казано несправедливо лудите японци от EIZO да не получат заслужената си препоръка :)
пп: а и въртенето 'landscape'->'portrait' (tilt ли се казваше?) е много найс ^_^
ппп: ммм, 30мс риспонс? кофти. и защо само 500:1 контраст? еизото, пред което пиша това сега, вярно че е едва 19"-во малко братче на тези, които си си избрал, но пък има 1000:1 контраст при 16мс опресняване и 178 градуса ъгъл на виждане; при това при панелите видимата част винаги е по-голяма от при crt-тата, нещо което трябва да имаш впредвид, ако това стои зад избора ти на 20"+
(примерно тази 19-ка има само с 1.5-2 см по-малък диагонал от 22"-ия даймъндтрон преди него)
единственото очевидно предимство, което виждам в момента е по-голямата нейтив резолюция. което не е малко де :)
well, изпълних си дълга на доволен customer :)
hope it helps :) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 10:24 am Заглавие: |
|
|
Po moi experience (srawnitelno ne maluk) s LCD-tata, za suzhalenie nai-dobrite optsii idwat ot Sony. Suzhalenieto idwa ot fakta, che sa srawnitelno po-skupi ot standarta. Za smetka na towa poluchawash neweroyatno dobra kartina, dawat dulbochina na tsweta napulno srawnima s CRT, n dawat izmestwaniya nezawisimo ot kakuw ugul gledash (oswen ako gi poglednesh MNOGO otgore) -- lyawo-dyasno do 180 gradusa ne dawat razlika. Stawa duma za LCD-tata, bazinarni na nyakakwa Sony Trademark tehnologia (Brightscreen ili neshto podobno beshe). Inache ima i tehni low-end modeli deto sa na priemliwa tsena, no ne a tolkowa dobri. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2005 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Drone няма такова тфт Сони дето да е по-добро от това на Епъл, а и съм скептичен че ще върши работа за тая работа дето ще се ползва.
Давам моите предпочитания за EIZO монитор, за CPU - AMD _________________ http://www.apple.com/macpro/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 2:41 am Заглавие: |
|
|
Po princip e edin ViewSonic ne LCD varshi rabota ama i az sam za Apple.
AMD sashta taka pristrastnost. _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soaron

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 8:48 am Заглавие: |
|
|
благодаря на всички за мненията :)
иначе - под 20" въобще не ми се слиза, щото там резолюцията пада под 1600х1200, което за мен си е недобре ;)
ма мене площ ми дай - че като емна оная ми ти мишка - р-р-р-р-т насам, р-р-р-р-р-р-т натам, р-р-р-р-р-р-р-р-р-т насам ... :))) _________________ evolution & movement |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 3:33 am Заглавие: |
|
|
Apple-то, макар че не съм работил с другите, но от него съм доволен... _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 7:31 am Заглавие: |
|
|
Преди няма и седмица писах по въпроса, но ще се повторя
Еизо при всички обстоятелста.
Имах честа да работя за около седмица на Синема 23" и еизо GC210
Разликата огромна в полза на Еизото.
От Синемата не бях много доволен.
Има си я и разликата в цената и то чувствителна, но аз лично горещо препоръчвам Еизо.
Апропо - 21" Еизо има екран по голям от А3 - по-голяма е работната площ от 22" CRT Lacie и то с над 10 %
така че 22" може да са ти много, особеннно и като цена _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 11:52 am Заглавие: |
|
|
EIZO , другото просто е модерно :) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Ако не ползваш Cinema-та с Мас - губиш половината от опциите за настройки и монитора си губи доста от "блясъка".
Ако ще го ползваш за предпечат - провери внимателно какви са опците за контрола на яркостта на монитора, защото ако е някое LCD дето не може да падне под 130 cd/m2 хардуерно - няма да може да се калибрира читаво. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 2:58 pm Заглавие: |
|
|
Тая тема е от 5 месеца;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 9:37 pm Заглавие: |
|
|
За монитора EIZO от линия "ColorEdge" или модел FlexScan L997.
На второ място NEC 2180 SpectraView = LaCie 321 (това е един и същ монитор)
Не се подлъгвай с тоя Cinema Display, косури колко щеш има + един бутон бонус :))
PC с P4 е за предпочитане според мен. _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Май 28, 2006 7:18 pm Заглавие: |
|
|
1000 пъти да обсъждаме една и съща тема си е нищо работа. не може да ни омръзне. ние сме стоици _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Cat

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 5:08 pm Заглавие: |
|
|
Не Био, ние сме милиони! :)))))))) _________________ Design your mind |
|
Върнете се в началото |