Graphilla.com :: Преглед на тема - питане за хардуера - ориентирайте ме

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

питане за хардуера - ориентирайте ме

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
qbdp

МнениеПуснато на: Сря Мар 01, 2006 8:19 pm    Заглавие: питане за хардуера - ориентирайте ме Отговорете с цитат

В дизайна съм начинаещ, не съм се занимавал професионално, и нямам някакво специализирано "рисуваческо" образование. Рисувам си - на хартия, и на РС с най-елементарни програмки, тъй за кеф. Влече ме, и мисля с някои неща добре се справям.
Решил съм да се заема сериозно с тая дейност, да си купя книжки, и подходящо РС. Сегашното ми РС е много старо, та да питам каква конфигурация ще ми върши работа?

Имам предвид софтуера да върви безпроблемно (съгласен съм на моменти да се позабавя мъничко при прилагането на някои по-тежки функции). Но варианта да си взема възможно най-мощното и най-скъпото също не ме устройва, ако същата работа ще ми върши и нещо доста по-евтино.

Интересуват ме най-вече CPU, MB и VCard.
= HDD + предполагам 80GB ще е предостатъчен за начало, ако мога ще си взема по-голям.
= RAM + ще започна с минималното, ако видя зор винаги мога да добавя още.
= CPU + Pentium, но какъв? MHz, FSB, cash ?
= MB + FSB 800MHz, или бива и по-бавна? + Добре ли е да има интегрирана VCard на MB (примерно chipset i865G), за втори монитор, или не е толкова важно? + chipset, slots, ports, ATA/SATA, AGP/PCIe ?
Мисля дъното (и процесора) е най-важно. Със всичко друго, дори и видеокартата, ако сега ми се наложи да направя компромис по финансови съображения, после мога да ъпгрейдвам.

Или ако си взема нещо марково на старо, да речем PIV 1.6GHz или PIII 1GHz ще върви ли прилично, или ще ме ядосва и ще го псувам съвсем неприлично?

Монитор - ориентирал съм се към 21" flat trinitron, used ~2003 - sony, dell или hp. Така съм прочел и чул - тринитрон са най-добри за изображения. Диамондтрон - mitsubishi, nec - малко им отстъпвали, но пък били най-добри за предпечат, хващали най-добре ситните буквички.

Такива са ми ориентирите засега. За монитора съм почти сигурен. За РС-то се колебая между варианта на старо или ново. Ако на първо време, така като за начинаещ, първия вариант ми върши работа, по-склонен съм на него.
Разчитам да ми дадете малко акъл по темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Сря Мар 01, 2006 8:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

www.hardwarebg.com
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети