Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 5:08 pm Заглавие: Малко портрети... |
|
|
Отвикнал съм да снимам портрети...
 _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kalvera

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 6:25 pm Заглавие: |
|
|
Понякога се питам, каква е идеята да се снимат момичета в изоставени сгради и пред олющени стени?
Иначе мадамата гледа готино. _________________ "Imagination is more important then knowledge" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 6:28 pm Заглавие: |
|
|
Аз пък понякога харесвам нещата просто заради визията или чувството което ми навяват, даже и да няма идея :)))))))))))))
Харесват ми на мен :))))))))) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kalvera

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 6:46 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Аз пък понякога харесвам нещата просто заради визията или чувството което ми навяват, даже и да няма идея :))))))))))))) |
И аз, но все пак реших да попитам. Така за всеки случай :))) _________________ "Imagination is more important then knowledge" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 7:12 pm Заглавие: |
|
|
Ами те ти отговориха вече :) Не знам, трябва ли във всичко да е залегнала идеята за произхода на вселената? Кой ти казва :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dadi
|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 7:45 pm Заглавие: |
|
|
ne se zaiajdam, no 'momicheto i porutenata kashta' sa si istinsko klishe,
a v tezi kadri tuk ne vijdam izlizane ot nego |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 8:02 pm Заглавие: |
|
|
Къде пише, че клишетата са нещо лошо:/
Това не е конкурс по оригиналност, мисля :)
И аз не се заяждам, но "клише" не винаги има негативен смисъл... _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Не казвам, че снимките не са банални, напротив, но тук друго искам да покажа, не оригиналност:) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 8:49 pm Заглавие: |
|
|
Ах любимото ми моделче!
Къде я набара да я снимаш? И ти ли си от семейството? ;)
Много приятни кадри. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 8:55 pm Заглавие: |
|
|
Познаваме се с нея от не малко време, пък и тя е винаги навита да позира:Р _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dadi
|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 12:01 am Заглавие: |
|
|
ok - podoben spor bi premestil fokusa na diskusiata izvan snimkite, a ot tova edva li ima goliam smisal po konkretnata tema
pravilno li razbiram, che tova 'tuk drugo iskam da pokaja, ne originalnost' e prepratka kam umishleno hiperbolizirane na klisheto s cel to da bade edin vid narochno 'natrapeno'?
ne pitam 'kakvo iskash da kajesh sas snimkite', a kakvo e tvoeto sobstveno otnoshenie kam tiah |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Flipshot

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 1:35 am Заглавие: |
|
|
Много ми харесват и трите! Относно порутените сгради, ами мен ме кефят като бекграунд :) Клишета или не, създават атмосфера. _________________ JAZZ DO IT! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 10:04 am Заглавие: |
|
|
Има портрети, които са сполучливи основно заради красотата и излъчването на модела. Мисля, че в случая е точно така и аз лично не намирам нищо лошо. На мен ми харесват 1ва и 3та.
Освен това искам да изкажа възмущението си от нагласата на разглеждащия/коментиращия задължително да очаква някаква изключителност и оригиналност. Не мисля, че това е основна задача на фотографията, а и на което и да било друго изкуство. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 11:14 am Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Освен това искам да изкажа възмущението си от нагласата на разглеждащия/коментиращия задължително да очаква някаква изключителност и оригиналност. Не мисля, че това е основна задача на фотографията, а и на което и да било друго изкуство. |
Да, взе ми думите от устата/пръстите - напоследък като че ли най-лесния начин да влезеш в истинско клише е постоянния стремеж към нещо различно и "ново", след което "новото" се оказва най-обикновено преоткриване на топлата вода в студения й вариант. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 2:28 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | pravilno li razbiram, che tova 'tuk drugo iskam da pokaja, ne originalnost' e prepratka kam umishleno hiperbolizirane na klisheto s cel to da bade edin vid narochno 'natrapeno'? |
Не.
snooper, точно ;) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Az sym za 2ta. _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Мар 30, 2006 10:05 am Заглавие: |
|
|
по-скоро тъй като тук няколко човека познават това момиче и ролята и на "модел" пред доста опитни фотографи неизменно се появява сравнение с другите, които са я снимали преди това
не че трябва да правиш това, което и те, напротив
но наистина мен ми се губи съдържанието от тези снимки
старите къщи си носят смисъл
хубавите момичета - също
особено Надя конкретно, а и лицето й е много силно
но мен ми бяга това, което ти си искал да кажеш, някак си ми е леко повърхностно третирането, аз бих се радвала на повече задълбочаване
и все пак, съзнанието ми е много обременено от това, което съм виждала преди това
на първата ми харесва пространството и изпълването на кадъра, също и тоновете
втората ме смущава - бекграунда е недоекспониран, а тя е преекспонирана, а и от този ракуср се губи нежността, ръцете ми идват грубички и стои повече като силует
третата не ми допада като поза и с това залепване на стената, но като цвят е добре _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Чет Мар 30, 2006 9:04 pm Заглавие: |
|
|
Съгласен, мим ;) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 12:03 pm Заглавие: |
|
|
съгласен съм със Сумо. Понякога "клишетата" са такива, просто защото има неизменни с времето и културата естетически норми. Златното сечение е един класически пример.
На мен обаче, не ми харесват тези кадри най-вече заради модела. Не е това погледът и изражението за тези снимки, според мен. Хубаво си е момето, хубави са си олющените сгради, аз съм им фен, обаче с този недоспал вид и неопределено тъжно, меланхолично и аз не знам какво изражение - не ме грабват.
Освен това първата ми е твърде контрастна, втората mim я описа достатъчно добре, с изключението че е разменила по невнимание определенията за недо- и преекспониране.
Третата ме радва като цвят и светлина, но не и като композиция и излъчване. _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 12:05 pm Заглавие: |
|
|
уф да, верно съм ги разменила след като не става дума за копиране на хартия ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|