Graphilla.com :: Преглед на тема - Aizu-Tsurugajo Castle 70% .. wip

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Aizu-Tsurugajo Castle 70% .. wip
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
HEA

МнениеПуснато на: Пет Мар 17, 2006 10:25 pm    Заглавие: Aizu-Tsurugajo Castle 70% .. wip Отговорете с цитат

Реших да покажа първия си wip тук
Това е крепостта Tsurugajo - Аизу в Япония
Нейната история е доста богата и интересна (ако ви интересно да узнаете повече за нея:http://www.city.aizuwakamatsu.fukushima.jp/e/kanko/kokusai-kanko/area/tsurugajyo.htm
Това е линк към базата ми:http://www.u-aizu.ac.jp/~niki/photo/images/Aizu-Tsurugajo.jpg
Резултата до тук е:
Tools: CD + bezier + mouse
Време: около една седмица
Остават ми само още малко корекции по сградата + добавянето на няколко черешови клонки ... вече нямам търпение да я завърша
Juana

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 12:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колкото и да не ми харесваше картинката от аватара ти (с нея май се представи, ако не се лъжа), това направо ме разбива! Нямам думи! :))
Браво!
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 12:34 am    Заглавие: Re: Aizu-Tsurugajo Castle 70% .. wip Отговорете с цитат

HEA написа:

Картинката е страхонта - векторче предполагам, но какво по дяволите е "CD + bezier"? Може би аз не съм в час... Моля за просветление!!! :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 1:33 am    Заглавие: Re: Aizu-Tsurugajo Castle 70% .. wip Отговорете с цитат

velinov написа:
HEA написа:

Картинката е страхонта - векторче предполагам, но какво по дяволите е "CD + bezier"? Може би аз не съм в час... Моля за просветление!!! :)

Ditto!
NOX

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 2:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

CD - Corel Draw
bezier - "Krivi na Bezie", izmisleni ot 4i4a Bezie v dale4nata 1970 godina za CAD/CAM prElojeniq. Nai-prosto izrazqvane na kriva 4rez kubi4ni uravneniq (mai)
mouse - periferno ustroistvo za PC/Mac/Disney
+ simvol v matematEkata, belejesht sybirane
drugo?
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 2:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
CD - Corel Draw
bezier - "Krivi na Bezie", izmisleni ot 4i4a Bezie v dale4nata 1970 godina za CAD/CAM prElojeniq. Nai-prosto izrazqvane na kriva 4rez kubi4ni uravneniq (mai)
mouse - periferno ustroistvo za PC/Mac/Disney
+ simvol v matematEkata, belejesht sybirane
drugo?

Трябва да ти повишат заплатата ;)
HEA

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 3:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana – Благодаря! (болезнено откровена си, но не съм се представила с аватара си:))
Velinov и Ky3Mu4 – да, вектор е - Благодаря! :) (предполагам, че дълго време ще ви представям само вектори)
NOX- ме изпреварил .. безиер тула е като пен тула при фотошоп
CD – така си съкращавам CorelDraw/а (май не беше нужно да ги споменавам) – но в случай, че някой не ме е видял сред представящите се преди ... реших да ги спомена

Надявам се скоро да ви покажа завършения си вариант – почти нямам търпение :)
Rotorblade

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Mania6ko!
P.S. NOX me razbiva s poznaniq...kakto vinagi! :)
Върнете се в началото
Cinderella

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Hea , не знам дали няма да ти прозвучи малко нахално , но пробвай с Илюстратор - имам пресонални наблюдения върху Корел и Илюстратор (от скоро) и Адобци определено водят (имам предвид ЦС2 за Илюстратора) . Гледам нещата ти и се изумявам колко търпение и цъкане с мишката си вложила. Мисля, че с Илюстратора направо ще се родиш - "безиер" тула им се манипулира като писалката във Фотошопа но има и още бонус функции . Има двд-та с видео-уроците на Адоб, за илюстратора бяха 2 и ги има из фрее сървърите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
HEA

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 4:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Cinderella – Благодаря за съвета
Мога да работя с Илюстратор но моят избор е Корел
Разговарях с един Арт директор на студио от USA той беше много разочарован да узнае, че работя с Корел – та влязохме в задълбочен разговор по повод двете програми
Крайния му отговор беше, че всички професионалисти работят с Мас а той не подържа Корел и затова са с Илюстратор
Това беше най-убедителния отговор по-повод предпочитанията към Илюстратор, който съм получавала някога (но видиш ли – не ме засяга за сега)
Докато не се появи човек, който да изкара сериозни аргументи по повод +са на Ил. - то ще продължавам да съм с КД. или ако работата не ми наложи да премина на него
В ред на тези мисли и повод на мнението ти тук – би ли ми показа по какъв начин Илюстратор би улеснил работата ми?
HEA

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rotorblade - Благодаря!
Cinderella

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 9:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да дори само наичието на лайф пат ти улеснява живота. А за мен лично манипулацията на възите е много по лесна в Адобските приложения - отколкото постояното разхождане до бутончетата на корел (освен ако не си си сложила шоркъти,но дори и тогава)- направи възела симетричен или остър и т.н. Но да не влизаме в излишни спорове - щом имаш предпочитания и наблюдения , значи ОК ))) А на мен преди време ми се налагаше да работя много със спотови цветове като файловете ми,най често, бяха комбинирани вектор и растер... още повче, че и нещата бяха със спецялен цмик профил, просто нямаше как да стене с корела - а в илюстрарор всичко беше дин път - профил, спот ... но няма значение ))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 9:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Cinderella написа:
...за мен лично манипулацията на възите е много по лесна...

Единственото смислено нещо в участието ти в тази тема пепеляшке...

Напомням, на новите, че на спора Illustrator VS. DRAW по тези места не се гледа с добро око !!!
HEA

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 8:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Лек ъпдейт на илюстрацията ми
За жалост от няколко дена съм като на война с програмата ми
Явно в повече и идват обектите и ми създава сериозни проблеми
Както и да е .. ще я завърша на пук на всичко .. но ще ми отнеме повече време – ха
Мисля и малко да “разхлабя” цветовете на черешата в долната и част, че нещо съм ги претрупала
Ако имате някакви забележки .. съвети – сега е момента

Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Вто Мар 28, 2006 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sveza i priqtna risunka, imam samo dve zabelezki, tova zeleno dolu ne6to ne se vurzva v tozi si vid s risunkata a i zida dolu e mnogo ednoobrazen, vkarai malko akcenti po nego. tova e.
NOX

МнениеПуснато на: Вто Мар 28, 2006 10:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i na men mi se struva, 4e dolu si mu "nabrala laikata". Kato ti pisne nedei da pretupvash, ami po4ini ili ostavi za drug den :)
HEA

МнениеПуснато на: Сря Мар 29, 2006 12:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Прави сте
В момента в който пуснах wip/а и забелязах че съм оплескала всичко в долната част
Вчера се върнах на варианта камъни при стените му, както и добавяне на няколко дървета (с готови текстури няма да го бъде-ясно е)
- за цветчетата ще гледам да ги представя образно – без излишества, като в момента
Ще експериментирам докато ми хареса и вие сте съгласни с мен
sunnyfrog

МнениеПуснато на: Сря Мар 29, 2006 11:08 am    Заглавие: .... Отговорете с цитат

Kushtata e super, az ne bih imala nervi da ya napravya:)
No cvetencata hich ne stavat s chista suvest mojesh da gi iztriesh sichkite. Lipsva im fines i prostota na formata, harakterana za sichkite yaponskite risunki ili kakto tam se kazva.
Върнете се в началото
HEA

МнениеПуснато на: Сря Мар 29, 2006 7:21 pm    Заглавие: Re: .... Отговорете с цитат

sunnyfrog написа:
Kushtata e super, az ne bih imala nervi da ya napravya:)
No cvetencata hich ne stavat s chista suvest mojesh da gi iztriesh sichkite. Lipsva im fines i prostota na formata, harakterana za sichkite yaponskite risunki ili kakto tam se kazva.

нямаш идея колко съм съгласна с теб
Така ще ми изглеждат цветчетата:

mechanic_X

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 29, 2006 9:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Посдледната определено наи-много ми харесва. Цветята така са страхотни, но може би малко трябва да осветлиш тревата, защото малко ми седи затлачена. Браво :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети