Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
kolp
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 2:39 pm Заглавие: Houdini?? WTF? |
|
|
zdraweite,
Purwo iskam da kaja che reshenieto wi da ogranichite prawata za postwane na nowi temi na nowi useri si e super lame i chista diskriminaciq i samo gubite ot towa.
A sega, shte pomolq nqkoi ot po-razbirashtite da mi obqsni neshto. Toku shto razbrah che paketa Houdini Master struwa 17000$.
WTF?!?!
Kolkoto i da sum fen na Maya, ne priemah cenata i ot 16000$ za Unlimited versiqta predi wreme i prieh reshenieto im da slqzat w po choweshkite granici ot okolo 7000 za hod w prawilnata posoka. Predi nqkolko dni otkrih che Pixar RAT struwa 8000$ ama si kazah, "E, Pixar wse pak sa si Pixar", qwno mogat da si go pozwolqt. Znam che Softimage|XSi, koito mnogo hora postawqt na edno niwo s Maya struwa gore dolu sushto tolkowa, okolo 6500$.
Ne moga da razbera kakwo tolkowa moje da prawi poweche ot Maya Unlimited 4.5(a skoro i 5, na vse sushtata cena 6999$) Houdini (Master, olekotenite Halo i Select sa w napulno normalni granici ot 2-3k), che mu iskat 17000 freakin USD!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toshiro
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 3:25 pm Заглавие: |
|
|
не се чувствам компетентен да отговоря, затова ще задам и аз един въпрос по темата :
не ви ли се струва, че възможностите и лекотата на работа на по-известните 3д програми постепенно се изравняват и разликата остава единствено в цената? _________________ Dam-dam-dam, damm-di-damm, damm-didam |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 3:41 pm Заглавие: |
|
|
Тука има два въпроса
Значи по въпроса за правата изписахме вече романи!
Но пак ще повторя - целата е да не се напълнят специализираните форуми постове от типа clubs.dir.bg. Ако смяташ, че си кадърен, постни нещо твое и готово. Повярвай ми - права се дават доста бързо!
На втория - ами всеки сам си избира какъв софт му е нужен и за колко пари може да даде.
И един безплатен съвет - когато влизаш в чужда къща, първо кажи добър ден, а не критикувай интериора! Така по радушно посрещат! _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 4:31 pm Заглавие: |
|
|
Ммммммм
дааааааа,
Какво може Maya+Rat, вички видяхме в "Двете Кули". Като тук не е ползвана Maya Unlimited, а Maya Complete (Мисля че цената и беше 1999$).
Факт Rat struva 8000$, Prman струва 5000$ на процесор.
Но Факта, че Renderman е отворен интерфейс следват цяла плеяда от рендери с ралични лицензни политики, от 3000$ неограничен лиценз, през 300$ на компютер не на процесор, до съсвсем безплатни. Така, че въпрос на избор. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 5:17 pm Заглавие: |
|
|
kolp otivash na www.3dbuzz.com oste teche kursa po Houdini mai, drupash si filmchetata + samoto Houdini Master+dokumentaciyata(non comersial versiona), posle otivash i na saita na Sideefekts - tam ima oste kam 500mb videotutors za Hodunito.
tova koeto az zabelyazah e che imash edin kub, del nekoi poligon, polse 2,3 beveli, material i t.n., nakraya hvastats nekoya geometriya koyato si napravil - konektvash kam parvoto kubcje i vshichki parametri na 2 roto kubche se prekopirvat ot 1 voto kubche.......... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2003 12:09 am Заглавие: |
|
|
Оооооопс,
сега прчетох, целия въпрос на kolp.
Какво прави Maya 5 beta съм го писал във форума за 3d.
За Houdini Slelect , Escape и Hallo, също е ясно. Колкото до прословутата Mantra, един въпрс: Защо от Houdini 4 (поне това ми беше първия сблъсък с него) има опция Render with Prman. Сега вече има опция (render with Mentalrey).
Стигаме до съществото:
1. "Любимеца на Hollywood, както го наричат, страда от безобразен интерфейс, изключителни изискавания към компютера и пълната му насоченост към програмисти.
2. Програми от типа Maya, XSI, 3Dmax и Lightwave (Изброявам ги както ми дойде) отдавна достигнаха тази затворена система Houdini.
3. Нека погледнем киноиндусрията после видеоклиповете и най-накрая игрите и ще видим че тези програми, който изброих отдавна са изместили Sidefx.
4. Това с което отдавна се занимавам и разбрах, че комбиннацията Maya + Rat е недостжима. Ще трябва да напиша огромно количество информация подкрепено с картинки, но се съмнявам да го прочетат 1-2 човека.
PS.
Човек работи там където му е удобно.
Аз лично се съмнявам на някой, Houdini да му е удобно. Знам, че сега ще се изкажат мнения от типа "Този и този филм са правени с Houdini", знам така е, но нека да теглим чертата и да видим къде е Sidefx. Най-накрая кой работи с този продукт и има ли някой от нас "машина" за него?
Лелееееееееееее колко неща написах :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chrom

Регистриран на: 13 Ное 2002 Мнения: 180 Местожителство: Edmonton AB
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2003 1:59 am Заглавие: |
|
|
Sithmaster: stiga pich s maya i rat.Ne znam ti kvo pravish s teh no edva li snimash filmi i rendvash miliardi polys s renderman.Edva li imash renderfarm za da vidish i polovinata ot funkciite na rendera.I niama filmi praveni s 1 ili 2 softa.dvete kuli e praven na pone 12 vida soft.Povecheto si e tehen/domashen/ software.Edinstveno maya e izpolzvana za nekolko statichni modela koito daze sa narisuvani otgore s tehnia si soft Deep Canvas.Goluma e modeliran v lightwave i Mirai.houdini e ispolzvana za particles nasekade a posta e v Shake i AFX.Obache seka ot firmite se fali s golemi bukvi na saita si che te sa ot tam.ILM polzvat softimage/staria nai veche / a otskoro i novia.I to samo zaradi nurbite i MR.kato nishto ot tia ne se polzva v surovia mu vid za masovia user a se dopisva otsekade.
renderman e adski render, no e takuv zaradi neogranichenia broi geometria koito moze da durzi.S versia 11 vkaraha i GI no toi e 3000 godini nazad sravnenie s drugite.1000$ renderi go machkat v tva otnoshenie.Ima neveroiatni shaders zaradi koito prosto nema raven v industriata.No te ne vurvat s nego a se pishat.Za kvoto ti trebe shader pishesh.trea ti durvo na koeto korata e pokrita s muh ot kum severnata mu strana i pishesh.iako pishesh.A da pishesh shaders trea da si master programist i to samo ot tva da razbirash.V ILM edni ot nai dobre platenite sa tia det pishat shaders.Ne se obizdai no ti edva li pishesh shaders e taka na tashak.taka che edva li polzvash renderman kakto trea da se polzva.
Niama suvurshenna programa, tva e iasno.inache studiata shteha da bachkat samo na edna i drugite da go barat.
ima suvurshen render i toi e mental ray.Za tva maya se svetnaha ovreme i go vgrazdat v 5 napulno.Za tva izliza i max 6 pak s vgraden mental ray.Za tva i softimage sa s mental ray oshte ot vremeto kogato nie tuka se biehme za banani na pokaznia do sheraton.
nishto lichno tuka ili sreshtu renderman.iam ful respekt kum nego.
btw igrah si s houdini 6 beta.Purvoto vpechatlenie e kato kum seki nov soft.Puskash i vednaga zatvariash:).No suvsem ne e taka, softa si e super udoben i mnogo choveshki podreden.Iziskvaniata sa mu kato na maya .
:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2003 3:21 am Заглавие: |
|
|
Е Renderman
ТЕ ТАКЪВ РЕНДЕР НЯМА
Renderman e интерфейс.
Филми снимам, но съм смятал милярди плигони под Linux без renderfarm росто за упражнение.
Това че няма филми правени с по-малко от 1-2 пакета е ясно.
Ако беше прочел за "Двете кули", щеше да ти е ясно, че render софта е Renderman рендер. Weta си му вика GRUND, ако още малко се беше заровил щеше да видиш, че plug-ina които те ползват към Renderman е писан от Madonkey и е пуснат абсолютно безплатно "Open source". При което връзка с повечето безплатни Renderman рендери вече е осигурена. А пък още по-навътре има AnimalLogic с Mayaman, Maxman, Softman i t.n.
Колкото до кинопродукцията, та там дори и raytracing нама.
Колкото до съвършеният MentalRey (Тук отговарям на Morgoth-a), в киното дори и Raytracing не си позволяват, колкото до GI и всичките неща, трябва да влеза много надълбоко в математиката, и да пиша големи обяснения, вярваи ми един fake на GI е много по-бърз отколкото истинското GI. Да не говоря, че след като цитираш PRman 11 там има опция на веднъж да се сметне Photon i GI map, след което в анимацията да не се смаята.
И ако продължавашда искаш да сръвняваш двата рендера. Напиши ми еди shader в който сянката да се променя по fbm фрактал и я закачи само на една лампа, но да има поне 30-40 лампи, сложи и един displasment ама на 1 000 000 полигона а тук въобще не говоря за NURBS tseleratoin или subdivisoin и нека си говорим.
И стига с тез простотии
Рендера прави това което му кажеш.
Колкото по-нисък достъп до рендера имаш (колкото повече го разбираш), толкова по-усложлив ще е за теб.
Тук се сравняваха цени и пакети, аз казх че за мен, ная гъвкавата комбинациа е Maya+Rat, но това е само за мен.
За теб е друга. Няма проблем |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|