Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
atmos

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 3:49 pm Заглавие: Question: animation problem |
|
|
Zna4i imam edno malko vapros4e na koeto se nadiavam da nameria otgovor tuk. Kak stava da zadade6 na daden obekt (dare4em pantalon ) da ne minava nad/vurhu drug ( teniska ). Ideiata e 4e kato mestia poniakoga modela pantalona mi minava nad gornata 4ast na oblekloto. Znam 4e ima na4in i sigurno e logi4en ama v momenta to4no ne go znam :P hehe
Ta ako moje da mi pomognete 6e sam mnoo blagodaren i 6e vi 4erpa edna virtualna bira :P. Stava vapros za maxa
I o6te edno malko predlojenie. Kogato se postva v 3d ili kadeto i da e da se postva pod formata: Character: name, Animation: name i t.n. za da e po lesno za userite da preceniat dali da go gledat ili ne _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christo

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 5:50 pm Заглавие: |
|
|
не е много ясен проблема - cloth ли ползваш, или е от Physique ?? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2003 6:43 pm Заглавие: |
|
|
Emi stava vapros za Pfizika man. 6e se radvam pomogne6 6oto iskam da doiskosoria si4ko po modela i da zapo4vam da mudria malki funny test4eta _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
voltaja

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2003 9:41 am Заглавие: |
|
|
Ako iamsh REACTOR shto ne probvash sled Physique da ragnesh Soft body collection na tjaloto na charactera a na oblekloto Cloth collection i da vidish ko she stane.
Tva ne sam go opitval ama mi se struva logi4no .
Uspeh _________________ When I am on the road , no one can stop me! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2003 12:49 pm Заглавие: |
|
|
proveri dali pantalona i teniskata imat shoden broi verteksi i dali sa na shto gode ednakvi mesta. Osven tova dali sa bind-nati s ednakyv weight. Za syjalenie go obqsnqvam kato za maya, nadqvam se da stane qsno oba4e.
ideqta e kogato ogynesh kokyl/biped da polu4ish edna i syshta deformaciq taka 4e ne bi trqbvalo da imash mesh koito presi4a drug. Tova mi se struva po-lesniq na4in otkolkoto da solvish dinamiki. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christo

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2003 1:00 pm Заглавие: |
|
|
-Voltaj: Ако се налага cloth-симулация, то със SimCloth3 ще е най-бързо и най-готино, там Реактора не може да се обади. Но доколкото схващам, идеята е да се избегне cloth-симулация.
- Atmos: Нещо пак ми убягва, ама айде - да допуснем, че имаме дълга тениска, която покрива част от панталона. Ако не искаш cloth, то най-добрия вариант е да изтриеш горните полигони на панталона и да създадеш нови полигони, свързващи долния край на тениската и горния край на панталона - т.е. цялата фигура да стане един затворен меш (меш от един меш). Така Physique няма да се обърква...
А иначе - с малко повече игра с Envelopes става, ама само за дадената анимация - при друг случай пак ще трябва да гласиш Envelopes.
---------
А варианта на Ovendelon е оптимален, ама ако ти се занимава чак толкова... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
voltaja

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2003 9:16 am Заглавие: |
|
|
Christo po otnoshenie na Phisique oshte se tarkaljam na 4 kraka taka 4e tva sa samo predpolojenia.A ideata e clotha 4rez REACTORA da legne varhu mesha na bodyto na Charactera i taka da se izbegne vlizaneto na poly v poly a ina4e to cloth simulation she ima vav vsi4ki slu4ai.Ama pak kazvam sas Reactor sam se bazikal ama sas Phisique moje da se kaje ne i za tva samo predpolagam
Pak i to kato si otvarjam ustata kade ne mi e mjastoto nai mnogo da si go nayu4a :)) _________________ When I am on the road , no one can stop me! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|