Graphilla.com :: Преглед на тема - Помощ за една векторна мацка

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за една векторна мацка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 23, 2006 1:33 pm    Заглавие: Помощ за една векторна мацка Отговорете с цитат

Хильоу,

Я да видя сега дали ще мога да подновя абонамента си за тази секция ;) . Преди това обаче малко предистория (ако не сте бозавко настроени може направо да пропуснете този абзац). Та понеже наближава рождения ден на една готина мацка, която ми е много ценно приятелче и добър противник на снукър, реших да я зарадвам с една картичка направена от мен самия.

Всичко добре, ама явно съм си повярвал повечко защото реших, че мога да направя нейна илюстрация и така взех една нейна снимка, пльоснах я във флаша (имплантине не се хващай за главата от тук те виждам ;) ), и започнах. Смятайки себе си за пълен профан в тези неща реших, че ще следвам папагалски снимката и то няма начин да не се получи. Да ама не, защото нещата взеха, та излязоха доста криви и фалшиви. И анатомията, и обемите, и пропорциите ми се струваха изначале сбъркани. Аз обаче, бидейки тъп и упорит, вместо да се откажа зарязах снимката, и взех та почнах да променям всичко, тъй щото на мен да ми изглежда добре. В резултат на това се промениха пропорциите, обемите и дори светлината. И сега от толкова много бърникане, и взиране тотално съм изгубил реална преценка за тези неща.

Виждам, че тука се насъбраха доста изроди в тази област, които ще могат да ми дадат професионално мнение за моя първи, уж по-сериозен, опит за илюстрация.

Предварително благодаря ;) .

п.с. Ако трябва да съм честен повече се притеснявам да не получа бан, заради някоя правописна грешка *поглежда с най-големия и влажен поглед към когото трябва* :))) .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Нед Апр 23, 2006 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе не е добре :/
..... първо по фона имаш адски много празно пространство,
второ цветово не е подбран много удачно,
трето като конструкция фигурата е лек провал- пръстите са от типа "кашкавалени",
челюста огромна, косата от очилата надолу гарфически хич я няма.....
но за сметка на това пък герданчето, колана и очилата са екстра :))))
mucho

МнениеПуснато на: Нед Апр 23, 2006 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ок ще оставя само очилата, гердана и коланчето ;) ...

... инак за фона съгласен - пляснах го колкото да не заспя (по идея би трябвало да добавя разни нещица, но те не са важни повече ме притеснява самата мацка) ...

... то аз всъщност за всичко съм съгласен де ;) ... явно ще трябва още да променям, защото тя наистина има кашкавалени пръсти (това говорело за инат ;) ) ...

... апропо само пръстите ли са проблемни или и други неща по фигурата?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mucho

МнениеПуснато на: Нед Апр 23, 2006 10:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аааа забравих ами гривничката?! ... за нея нищо не каза баси ;)
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Пон Апр 24, 2006 9:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

и гривничката кърти !!!! - случайно съм я пропуснал :)))
главата като цяло доста трябва да я промениш
шията е много дебела и къса, устата като форма не е добре (особено горната част),
сянката под долната устна не стои като сянка, а като бръчка....
двете и гърди не изглеждат еднакви- поради завъртането на торса,
нейната дясна би трябвало да е малко по голяма и малко по надолу....
обаче от медальона надолу е що годе добре :)))
за бекграунда бих ти препоръчал да го направиш тип комикс-
т.е. мацката все едно да излиза от рамката..... успех :)))
mucho

МнениеПуснато на: Пон Апр 24, 2006 10:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ееее Мейс, огромно благодаря ;) наистина адски много ми помагаш - сега остава само да видя дали ще се справя с корекциите
Върнете се в началото
HEA

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи как искаш да изглежда…
В момента си смесил няколко стила – лошо няма де
Моят съвет към теб е да работиш с минимум три слоя за по изчистена графика (това за кожата тялото) .
Няма да избягаш и от контурите, които са ти нужни в момента (те могат да са два-три тона по-тъмни от основния ти цвят за да не са натрапчиви ако искаш да се придържаш към семплота)
За дрехите по същия начин с минимум два-три нюанса
Хубаво е да работиш със солид колор а само за обем да ползваш градиенти
Ако имаш нужда мога да ти изпратя уроци или линкове към галерии за да сравниш и разгледаш по подробно стиловете при векторното изобразяване
При всички положения ще ти е по-лесно ако започнеш отначало, защото от опит знам че корекцията отнема много повече време
mucho

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми ок дай ;) никаква помощ не отказвам ... мерси
Върнете се в началото
HEA

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ок, ще ти пратя ЛС :)
mucho

МнениеПуснато на: Пон Май 01, 2006 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе квот човек сам си напрай никой не мое му го напрай ;) - вместо да фана разни цветенца, пеперудки и прочеее романтичности ;) аз се фанах мацка да праа, но .... да не се отплесвам ...

... ето го ъпдейта, имам още ворк, но деадлинето наближава и тряя се поприключва, зтава сякви мнения са добре дошли, еле па относно мацката, където са ми най-големите мъчности ...

... начи опитах се да пооправя - устата, брадичката, шията, дясната й част на бюста, косата (теа коси са оказаха баси мъката) и уж ръцете (апа за ръцете да не говорим) - не знам дали има подобрение (струва ми се, че специално ръцете й пак не са добре) ...

Върнете се в началото
NOX

МнениеПуснато на: Пон Май 01, 2006 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

в лявата и ръка има нещо генерално счупено..и, да, пръстите все още са много груби
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Пон Май 01, 2006 8:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мдаааа- много по добре е и като цялостно оформление и като детайл ...
оправи пръстите, както е казал NOX-са... даже и малко по дълги да станат, мацката няма да ти се разсърди :)))

Последната промяна е направена от maceman на Пон Май 01, 2006 9:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mucho

МнениеПуснато на: Пон Май 01, 2006 9:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тя мацката изначале няма да се сърди ;))))) ...

... за ръцете/пръстите тотално съгласен - интересното е, че тя на снимката така си е извила китките, че не е истина ...

... специално за лявата й ръка, ако се придържам към снимката, то първия шот, който показах е по-верен поне що се отнася до извивката на китката - та се чудя няма ли да е по-добре ако се върна на първия вариант и само коригирам гумените пръсти ам?!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети