Graphilla.com :: Преглед на тема - Безплатен обяд...?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Безплатен обяд...?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 5:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе има си разлика дали ще си купиш етажерка/сокоизстисквачка или ще ти купят душата като ти прожектират "напълно безплатно" помия отпреди 20-30 години.. а най-лошото е че е насочено към децата :(
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
piker

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 6:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

религията е зло!
само атеизма, комунизма и яката работа в лагерите на социалистическия труд ще ни избавят от заразата на религиозните вярвания, която агентите на световния империалистически заговор сеят сред нас!
СМЪРТ НА ПОДЛИТЕ ТВАРИ!!!
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 6:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

aaa..не е коректно така - аз специално не съм казал - религията е зло.. лошо е когато не е осъзнато избрана, когато се влияе по този начин... аз виждам ползата от религията за хора, които имат нужда да знаят, че там някой бди и върши работа даже когато и те не могат... че има някой над нас, който знае и може всичко и че всичко ще е наред, независимо колко лошо изглежда... това дава душевен покой на много хора... хубавата му страна е, че по този начин се спазват някакви морални граници.. ама доколко? и от кого? лошата му страна е, че доста често води до изкривяване на целите (мир и любов между хората?) и превръща доста народ в "стадо" сори, ако обиждам някого... аз лично не можах да повярвам в съществуването на БОГ - най-вероятно от комунистическата пропаганда, на която съм бил подложен.... по-скоро вярвам в доброто начало във нас... абе тая материя е толкова хлъзгава че....
това което със сигурност мога да кажа е, че няма нужда от църква за да си вярващ, и че църквата за мен е много съмнителен субект :) както викаше дядо ми - това поповете са много хитри хора :) цял живот не работят и все са ок ;)
и понеже съм нещо философски настроен днеска, ша спра че може да обидя някой :)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ma4u4a

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 7:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kekata написа:

това което със сигурност мога да кажа е, че няма нужда от църква за да си вярващ, и че църквата за мен е много съмнителен субект :)

това е единствената причина да не одобрявам или по скоро да не разбирам подобна "пропаганда"
а и изречения от сорта "този велик филм е помогнал на много семейства да се сплотят" или там каквито глупости дрънкаше тоя,
е, ами не звучи като от нормални - за нормални хора
и няма ли да я спрат тая реклама!? велик ден мина, баси

бу.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
::лого::тип::

Местожителство: Offline

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Боже, какви дискусии кво чудо. Абе хора, само сметнете к'ви кинти струва 30 сек. реклама по телевизията в пртайм тайма. И колко милиони пъти на ден се върти тая бляд по сички телевизии та да ни писне на всички. И колко струва самото производство на клиповете. И колко струва да си наемеш зала в кино "Арена", "Мултиплекса" и т. н. в цялата страна. Всекидневно от месец и нещо. И всички други досаждащи на всички облъчващи мероприятия. К'ви богове, к'ви религии к'ви вяри, к'ва държава, к'ва православна църква.
Да бяха дали 10% от тея пари за болни дечица или за домовете за сираци....Ма....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 9:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

::лого::тип:: написа:
К'ви богове, к'ви религии к'ви вяри, к'ва държава, к'ва православна църква.
Да бяха дали 10% от тея пари за болни дечица или за домовете за сираци....Ма....

Четем си мислите... очевадно е къде отиват добрите намерения :(

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 1:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

то ако почнем да говорим за пари, финансиране и защо не отиват при децата, то тази тема има място най-вече при всичките видове избори, местни, парламентарни и президентски. Е тогава за какви черни пари с черен произход става въпрос не е истина. Ама странно тогава, никой не казва. А бе пичове... Кво Става Тука Бе ?!?
А се намират политически обработени индивиди които казват:
Да! Трябва да се гласува, така контролираме живота си и определяме съдбата си, браво колко сме отговорни! Опс. Намириса на промити мозъци. Само дето тогава милиони ще се сурнат зомбирани към урните. Да, естествено идват въпросите:
Защо някакви организации дават пари за каквото и да било щом е само в наш интерес ? Било то политически, икономически, религиозни или сите взети заедно? Отговори много, кой какъвто иска такъв да си хареса. За мен лично верния път е всеки да изложи на сергията си с квото разполага, това е неговия избор. Моя си е да избера, ако искам.
Ама това, някой да ми говори за насилие, че някой е притискан са пълни глупости.

В противен случай забраняваме рекламата по ТВ, Принт, Outdoor BTL и сяква друга щото притиска, игрите щото зомбират хората и още сумати други неща и сме на улицата всички.

И между другото цялата тая кампания няма нищо общо с православната църква. Дело е на американса християнска организация.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 2:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
И между другото цялата тая кампания няма нищо общо с православната църква. Дело е на американса християнска организация.

С което отново доказа, че четеш темата през ред...
нама да ме има няколко дни, не ме изяждайте :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 3:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Споко, остави ме кво чета аз, има си тема.
Дими

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 7:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ама това, някой да ми говори за насилие, че някой е притискан са пълни глупости.

Гледам да не се бъркам много между шамарите ...

Ама като бях 4ти клас едно съучениче се самоуби и оказа че са го притиснали от няква секта в която било... Ей го на, още помня от родителските, какво му разправяли че ако той не се самоубиел: "твоя майка.. глава ...в тепсия..." ...
Мисълта ми е да говориме с максимален рисърч зад нас... Което се отнася и до агента по горе:

Цитат:
само атеизма, комунизма и яката работа в лагерите на социалистическия труд ще ни избавят от заразата на религиозните вярвания, която агентите на световния империалистически заговор сеят сред нас!

...
Не е добре, не е ... за футбол, политика и мъже/жени... тц, не бива да се говори в професионалния арт форум...
vALE

Местожителство: USA

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ай сега и самоубийства и т.н. - секти мекти и подобни. Много сте се наплашили бе хора :). В САЩ, където живея има всякакви църкви под път и над път - страшно много различни видове християнски вярвания има. Ама никой не говори за секти / самоубиства и т.н. глупости. Вземете се пообразовайте малко за какво става дума, че така от страни като ви чета някак си изглежда ... наивно. Работата е там че същите тези църкви в САЩ, имат и представители в България, но нали не са православни и вече значи са секти хаха. Ами wikipedia.org е полезен инструмент все пак.

Доколкото разбрах на тези прожекции се канят и родители, което е важно, защото именно родителите са отговорни за възпитанието на децата. Но ако самите родители не знаят за к'во става дума .. ами извинявайте ама ... не е чудно че и самите родители са така наивни.

От друга страна, до колкото разбирам са наляти американски пари в големи размери, но знайте че много църкви събират пари именно с цел мисионерство и образоване на тема Християнство. Други пък събират целенасочено за различни видове подпомагания - включително и сираци. За съжаление някой път има задни мисли от организаторите (напр. отчитане на дейност за харчените пари) зад тези неща, но в крайна сметка човек винаги интелигентно може да се информира за въпроси като вярата па макар и от такива филми. Ами така ще е, като Православната църква още спи.

Поздрави и не се впрягайте толкоз :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
::лого::тип::

Местожителство: Offline

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 10:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vALE написа:
...От друга страна, до колкото разбирам са наляти американски пари в големи размери...

Да, ама пари дадени за тази нартапчива дейност, на фона на българската действителност...седят доста цинично и си е промиване на мозъци. В Америка може да има хиляди църкви и църквички, но не може да се каже, че всички са цвете за мирисане. Прост пример - мормоните....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 10:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Парите наистина са наляти от щатитски бизнесмен, на преклонна възраст, възприел за мисия, призванието на адвентски месия за непросветения, прокуден от божието лоно, български народ. Всичката тези прокламация, призиви и реклами са от чувала с насипната зарибявка... Просто американците, така разбират религията!!! Мисля, че недурозомението с посланието на първата реклама " Ако си баща, заведи своя син" е продиктувано от набързо скалъпения дословен превод на адаптирана американска реклама за българско ползване. И така е с цялата кампания - спотове, реклами, списаниия, поучителни книжки и филми за живота на Исус. От всичките тези материяли те гледат непознати хора, такива които не можем да видим, като се обърнем и се огледаме около себе си - те са просто американци (като изключвам адаптираната българска реклама "познай Исус")... Бла, бла, бла... Коит е луд, да се хваща...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vALE

Местожителство: USA

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Що се отнася за "натрапчивостта" - съгласен съм - и аз не съм за натрипчивото разпространение на християнството, именно защото считам себе си за християнин. Христос никой не насилва и никои не манипулира. Така трябва да правят и християните.

Що се отнася до циничността в даване на пари за филми за Христос, а не за нахранване на гладните - съгласен съм до някъде. Но все пак има пари за филми, има пари и за нахранване - просто в случая хората са отделили пари за филм. В по-общ план, за съжаление, религията поголовно се е превърнала и в бизнес. Но това е положението.

Правилно отбеляза, че има църкви като мормони, йеховисти и т.н. групи които за мен не са носители на правилно учение - друг може да каже друго де хехе, което ни сблъсква с въпроса - а кое е правилното учение? Хммм.... Но така или иначе дори и тези (мормони, йеховисти) не проповядват самоубииство или да се краде и подобни. За съжаление всеки който иска наистина да навлезе по-сериозно в духовния живот ще се сблъска неминуемо с всякакви учения - та дори може и да се сблъска и с някои по-екзотични групи, които дори не бих нарекъл християнски. Но ако е сериозен човек, както и да се блъска наляво надясно - ще намери Истината.

За мене критерия за това дали дадена група е вредна за обществото е дали нарушават закони като да не се краде, да не се убива (самоубива), да се уважават съгражданите, да се съдейства на обществото като цяло и т.н. Т.е. трябва да има свобода в рамките на закона - в това се изразява и религиозната свобода. За това говори и конституцията по отношение свободата на съвестта и вярата.

Но каквото и да прави човек, добре е да бъде предпазлив и трезвомислещ, не само по отношение на религия но и на всяко друго нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 4:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vALE написа:
Но все пак има пари за филми, има пари и за нахранване - просто в случая хората са отделили пари за филм.

Реално, пари за нахранване няма, пари за бездомните няма, пари за приютите за душевно-болни няма, пари за децата без родители няма, както няма пари за куп други каузи за които би трябвало да се харчат парите на милостивите християни.

Има пари за кинозали, билборди, радио и ТВ реклама, скъпоплатени гости-лектори от Алабамския университет по алабалистика, уютни офиси, църкви в модернистична архитектура и прочие ЗАЩОТО това е бизнес, а не религия. Всички тези църкви, /по официални данни/ имат по-високи приходи /от дарения/ отколкото някои от компаниите във FORBES Top 100.
Затова не помагат на истински нуждаещите се, а се целят в платежоспособните граждани, които после да кихат "дарения". Естествено, всичко е уютно прикрито зад загрижеността за религиозата култура и т.н. и т.н. Business is business.
Bio

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 9:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както всяко крайно мнение и това не е съвсем вярно.
Познавам една група баби от Казанлък които ходят в една от някаквите американски църкви, където се хранят безплатно и обилно, дават им някакви дърва за утопление през зимата, а те после си отиват в православната църква и си палят свещите там. Това е българския дух. Има и други случаи в които такива организации даряват животоспасяващо медицинско оборудване на болници.
А случаите в които пари от дарения и средства са присвоени от българи са хиляди. За арестувания шеф на Червния Кръст за крадене в особено големи размери на дарения всички ли вече забравиха ?
Не е баш ние да сме все най-готините, нито сме най-кофти. Истината никога не е в крайностите.
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 28, 2006 10:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е в крайностите, но там някъде по средата нещата така са се размили, че хората живеят в пълна заблуда... Потънали са в дребните си проблеми и чакат някой друг ("властта") да решава по-големите. А властта се чуди дали за себе си да задели някой лев или в най-добрия случай как да го спаси от тия които крадат. А това не е лесна работа. Каква религия - все за пари става въпрос и все те са средството да се решат проблемите. Религията, която се "продава" по този начин определно не е тази, която ще помогне на който и да е, жалко, че има хора, които се хващат точно за такива уловки...
Идеята не е в благотворителността, а в това хората да се научат сами да мислят без някой да им пълни главите с глупости.
А говориме ли за религия, власт и пари - тогава приказката "Стълба към небето" важи с пълна сила за всички.
Върнете се в началото
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Май 02, 2006 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ако крайната цел е да се инвестира или засилят даренията в тази насока аз бих подкрепила идеята

???????? как въобще можа да ти хрумне подабно нещо???????

това си е 100% сектантска работа а сектите най често са перални в световен мащаб и всъщност сме свидетели на едно много силно разгласено престъпление.

единственото което можем да направим е "Бащи НЕ водете децата си там!"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети