Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
shayhiri
|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 10:59 pm Заглавие: Българското комикс списание |
|
|
Цитат: |
ЗАПОВЯДАЙТЕ НА НАШИТЕ ФОРУМИ!
http://www.artline-comics.com/forum/index.php
http://www.artline-comics.com/forum/viewforum.php?f=10
http://www.artline-comics.com/forum/viewtopic.php?t=554
Издателство "Студио Арт Лайн", водещото българско издателство за комикси, стартира през м. юни "Артлайн Комикс", своето първо комикс издание с творби от български автори. Списанието следва най-добрите традиции на европейския и американски комикс и представлява магазинно издание с 48 цветни и черно-бели страници в американски комикс формат, на страниците на което ще се публикуват комикси от водещите български художници и сценаристи. Първият брой съдържа историите "Пътят на Душите" на Евгени Йорданов, всепризнатият гуру на българския комикс с над 20-годишен опит в жанра и известен на стотици хиляди български читатели с историите му от списание "Дъга" и като илюстратор на десетки книги-игри през 90-те години, "Шаман" от Даниел Атанасов (Сатанасов), чиито неповторими манга истории му спечелват наградата "Open Children’s Manga/ Storyboard" на Международния Фестивал за Манга и Аниме (IMAF), и непубликувания досега комикс-игра "Лунният Турнир" от Ивайло Иванчев, изграден от 70 интерактивни епизода и смесващо в едно неповторимата визия на комикс-жанра със свободата на избор на развитието на историята, присъщо на популярните в миналото книги-игри. Сценарист на комиксите и партньор в реализацията на проекта е Алекс Султанов, дългогодишен автор на романи, книги-игри и комикси. Участва и Богдан Русев, един от най-известните съвременни български писатели. Списанието ще излиза веднъж месечно, като са запланувани множество различни рубрики, представящи нови автори, истории, концепт арт от създаването на всеки комикс и много бонуси за редовните читатели. |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 11:14 am Заглавие: |
|
|
Бандеров, много яка мацка бе! :))))
Абе не разглеждате ли западни комикс списания????
Изключително слаб ковър. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 11:50 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | Бандеров, много яка мацка бе! :))))
|
като изключим изключително късата ръка е екстра. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 11:56 am Заглавие: |
|
|
праф си деа, аз и зяпах дупето :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 11:59 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | праф си деа, аз и зяпах дупето :) |
Даам... До сега не съм си мислил, че рисунка ще накара някои части от тялото ми да се деформират, но ето... случи се :)) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ben

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 12:01 pm Заглавие: |
|
|
клепнали са ти ушите? шегичка... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Гледането на гладно, на концептартови мацки води до колики... мдам... _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 12:09 pm Заглавие: |
|
|
ЕВАЛА !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 1:47 pm Заглавие: |
|
|
Илюстрациите са страшни, но графичното оформление... го няма просто. :( _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 4:01 pm Заглавие: |
|
|
Аз направих едно лого ала Максим... но те държаха на болда...с личица вътре. Било коМИКС, схванахте ли ?? Щото аз не.
Дизайна впрочем се прави от автора на книги-игри Алекс Султанов ака Е. Уейн.
Ръката верно е къса.
Без коментар. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
shayhiri
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 4:50 pm Заглавие: |
|
|
Bicubic написа: | Браво Алекс, радвам се че ме послуша за логото :D |
Bicubic каза "пусни личица", аз пускам личица ;) Той е доволен, после се оказва, че не е.
ето го и серифът (не че е лош):
Bicubic написа: | Нека не стоя голословно...
 |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Ехааа ! Комикс!!! Ми супер! И Богдан Русев чак - ц ц ц... ще ми е много интересно да го видя. А мацката я знам от албумчето - страшна е! Просто немам думи (въпреки, че наистина ръката е къса но някак си не бях забелязала... странно - и сега като се загледах в ръцете и ми стоят грубички малко...) Но иначе така е нарисувана девойката - страшна!!!
И с риск да повторя мненията - ама дизайна никакъв го няма да ! С тази основа и тези хвърлени сенки... хъммм
Дано да не сте го пуснали все още ми да го оправите малко ;)
Хайде и стискам палци да потръгне! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:24 pm Заглавие: |
|
|
не е ли малко прекалено концептуално - комикс списание да се казва "комикс" ;-) _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:37 pm Заглавие: |
|
|
mi da stiskame palci da prehvyrli 2 broq..4e shaman za neznam koi pyt zapo4va i spira nikyde _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
shayhiri
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 6:25 pm Заглавие: |
|
|
TIFF написа: | не е ли малко прекалено концептуално - комикс списание да се казва "комикс" ;-) |
Има игрица на думи. Не е от най-сложните. Опитни дизайнери от школата на имплант би трябвало да я хванат. :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 6:35 pm Заглавие: |
|
|
Кооперативен микс..нека, няма лошо...
ма заглавката требе да си е на ръчица чинно направена...
да не говорим че с тия бийвъли направо подкарахте машината на времето.
Цветния код много объркан... дайте малко по свежо ...графичен дизайн му се вика... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
shayhiri
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 6:49 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за оценката за играта на думи.
И за другото си прав, разбира се, ама толкова мога. Кориците на арт-албума (също мои) се харесаха на масата непрофесионалисти (а и на доста от професионалистите). Очаквам същото и от тази корица. Ако не друго, поне имам усет за комерсиалното. ;) Занапред ще ги прави "истински" графичен дизайнер (използвайки същия темплейт, обаче) - аз си имам истории за писане и художници за продуциране. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 7:42 pm Заглавие: |
|
|
Отново проблема с комерсиалноста - повечето хора не им е работата да разбират от рисуване или дизайн и биха харесали какво ли не (особено ако е шарено:)) но идеята е не просто да се задоволи тяхното очакване, а да им се покаже, че може да е много по-добро и качествено и пак да си е комерсиално ;) Трабва да се разбере това, че тези, които поднасят продукта на хората са отговорни за вдигането на летвата на качеството !
(shayhiri - като за човек, който се занимава с писане все пак си се справил добре с дизайна, според мен единствено се набиват на очи хвърлените сенки... другото може да се приеме и така;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 10:11 pm Заглавие: |
|
|
wicky, не го поощрявай... така ще остане с впечатление че е направил нещо... а, колкото и да не искам да го казвам, тази корица нестава. тя дори не е комерсиална. тъй че, не ми говори точно на мене за комерс, отдавна се пека на тоя огън.
wicky, e крайно права, че трябва да се възпитава визуална култура у потребителя, а и той няма как да не хареса нещо, което е направено добре и с професионализМ.
повече няма да коментирам потретвам: този ковър е изключително слаб...жалко за съдържанието вътре, което съм повече от сигурен, че е на обичайното високо ниво!
Бандеров & КО рулз! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|