Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 5:56 pm Заглавие: |
|
|
1. TERES е тм на Todoroff Winery и принципно си има друг дизайн на етикета, които макар сам то себе си да е триумф на кофти тайпографията, е по добър като етикет от показаното от теб.
2. Купаж от Шираз и Рубин е малко безмислено да съществува, доколкото двата сорта са близки роднини и единият не би дал на другиа нищо което той няма
3. Задържайки се на темата.. в Европа е прието да се използва наименованието SYRAH, а SHIRAZ е проявлението на SIRAH в Новия Свят /във винарството за Нов Свят се смятата страни като Австралия, Чили, Аржентина, Нова Зеландия, Южна Африка и т.н. ... България е част от Старият Свят/
4. Термин като THRAKIA ESTATE /както е по правилно да се изпише/ не би могъл да съществува... по ред законови причини... и физически де.. 'щтото така излиза, че някой притежава Тракия.. цялата.
5. Това "STARI LOZI" направо ме върна във времето на ДСО "Винпром"... тогава много са си падали по подобни изписвания... ама то е било преди.. да речем 30 години.
6. Ако искаш да се занимаваш адекватно с етикети за вино... като начало прочети частта засягаща етикетирането от "Закона за Вината и Спиртните Напитки", ще ти помогне да избегнеш някои технически грешки.
7. Дизайнът и на трите неща които си показал е слаб, а при второто и третото и маниерен. За да можеш да разбиваш нормите и клишетата, трябва да ги познаваш и владееш съваршенно. Автоматичното принасяне на модерни в момента приоми в една толкова консервативна материя като етикитирането на вино, показва само, че не си наясно нито със традицията нито с тенденциите.
8. Мдааа... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 6:43 pm Заглавие: |
|
|
Пише се съвършено
- казваме съвършен -> не съвършенен ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 6:57 pm Заглавие: |
|
|
благодаря _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
2S384U

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 8:56 pm Заглавие: |
|
|
men pove4e mi vurviat kato za flyeri teia ilustracii:) _________________ "Най-добрите дизайнерски решения са прости, защото не съдържат елементи, които не са необходими... и съдържат необходимите елементи по начин, който изглежда логичен."
¬ƒŒ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
2S384U

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 8:57 pm Заглавие: |
|
|
za sujalenie ne sum tolkova kompetenten kato lh koito o4evidno pone teoreti4no vladee materiata zdravo taka 4e priemaite mnenieto mi prosto kato uset:) _________________ "Най-добрите дизайнерски решения са прости, защото не съдържат елементи, които не са необходими... и съдържат необходимите елементи по начин, който изглежда логичен."
¬ƒŒ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 1:23 am Заглавие: |
|
|
теоретично викаш:)))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 1:26 am Заглавие: |
|
|
хехе _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 9:10 am Заглавие: |
|
|
Juice написа: | Пише се съвършено
- казваме съвършен -> не съвършенен ! |
....ше* ми изедеш хляба бе момче!!!!! :]
*ше ....да!!! знам че се пише с щ, ама така по ме кефи :] _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 11:55 am Заглавие: |
|
|
;) хахха :) нямаааа аз по мезенца си падамм! От сички зеленчуци най обичкам - Кюфтенцата :P
и мен ма кефи да пиша тай ;) многу е гуоТ :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plamenski
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 2:27 pm Заглавие: |
|
|
Мале, мале. Голям винен специалист се намери тук, аз дойдох за дизайн а то виж какво пиле изкочи.
Ок, подред.
Цитат: | 1. TERES е тм на Todoroff Winery и принципно си има друг дизайн на етикета, които макар сам то себе си да е триумф на кофти тайпографията, е по добър като етикет от показаното от теб. |
1. Вината, които виждаш ще се продават само в Англия и ако Тодоров иска да защити името то трябва да се регистрира тук. Освен това се съмнявам, че може да регистрира tm за име на тракийски владетел. Трябва да проверя.
Цитат: | 2. Купаж от Шираз и Рубин е малко безмислено да съществува, доколкото двата сорта са близки роднини и единият не би дал на другиа нищо което той няма |
Виното е моят бизнес, така че вярвам че можем да преценим как ще ги блендираме. Съмнявам се че човека който ги блендира ще направи такава грешка, след като той това прави от 30 години.
Цитат: | 3. Задържайки се на темата.. в Европа е прието да се използва наименованието SYRAH, а SHIRAZ е проявлението на SIRAH в Новия Свят /във винарството за Нов Свят се смятата страни като Австралия, Чили, Аржентина, Нова Зеландия, Южна Африка и т.н. ... България е част от Старият Свят/ |
За термина си донякуде прав, но няма определено правило. Мога да ти покажа френско вино на което пише SHIRAZ
Цитат: | 4. Термин като THRAKIA ESTATE /както е по правилно да се изпише/ не би могъл да съществува... по ред законови причини... и физически де.. 'щтото така излиза, че някой притежава Тракия.. цялата. |
Е тука малко прекали с аналността си.
Цитат: | 5. Това "STARI LOZI" направо ме върна във времето на ДСО "Винпром"... тогава много са си падали по подобни изписвания... ама то е било преди.. да речем 30 години. |
Тук малко се излагаш вече. В профила ти пише че обичаш expensive wine?! Най-добрите вина и скъпи вина стават от СТАРИ ЛОЗИ.
Цитат: | 6. Ако искаш да се занимаваш адекватно с етикети за вино... като начало прочети частта засягаща етикетирането от "Закона за Вината и Спиртните Напитки", ще ти помогне да избегнеш някои технически грешки. |
Имаш предвид европейския закон тъй като вината са за Англия? Мога да ти изпратя копие, ако желаеш.
Цитат: | 7. Дизайнът и на трите неща които си показал е слаб, а при второто и третото и маниерен. За да можеш да разбиваш нормите и клишетата, трябва да ги познаваш и владееш съваршенно. Автоматичното принасяне на модерни в момента приоми в една толкова консервативна материя като етикитирането на вино, показва само, че не си наясно нито със традицията нито с тенденциите. |
Уважавам мнението ти, но дизайн на етикет за вино се оценява най-добре когато е отпечатан и залепен на бутилката.
Ей за това си прав.
Общо взето, добра и констуктивна критика само трябва да намалиш децибелите на високомерния тон.
Мерси! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 2:53 pm Заглавие: |
|
|
plamenski: нямам намерение да защитавам ЛХ защото той е последния който има нужда. А и не разбирам от закони. Обаче дизайна на показаните от теб етикети е изключително лош по всички направления. Особенно нелепа и безидейна е композицията на 3-тия. Предполагам, че на теб самия "цветенцето" ти се струва находчиво попадение от което си се кефиш /венчелистчета, стабълце, клонче от буквички/ , но повярвай цялата работа звучи изключително лоша е неподходяща за етикет за вино /пък бил в който и да е клас/. И все пак за да намеря нещо хубаво, ще кажа че стилизацията на дървото на втория ми допада. Ако оставиш само него в накакъв по-голам размер кадрирано в пространството, махнеш "морето" и смениш лошата типография може и да тръгне да става.
Вижда се, че реагираш остро на критики, но като искаш мнение, бъди готов и за варианта да не съвпада с твойто. Иначе ги показвай нещата на гаджето си - тя със сигурност ще каже че е "яко". _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plamenski
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 3:11 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Вижда се, че реагираш остро на критики, но като искаш мнение, бъди готов и за варианта да не съвпада с твойто. Иначе ги показвай нещата на гаджето си - тя със сигурност ще каже че е "яко". |
RiN, дизайн, не е моята настояща професия, както споменах в началото на темата. Макар че пред очите ми всеки ден са над хиляда различни вида етикети и това ми дава представа какво работи и какво не.
Обаче ЛХ,направи много коментари за неща които са част от това от което разбирам и честно казано три от тях са просто смешни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 5:15 pm Заглавие: |
|
|
каквото повикало, такова се обадило...
бтв, направи си труда да разбереш кой съм... не е особенно трудно.
ааа... и след като бизнесът ти е виното, а не дизайна... остави някой друг да прави дизайна... ако ли пък се опитваш да ни ползваш за някаква фокус група... не е много умно... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plamenski
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | бтв, направи си труда да разбереш кой съм... не е особенно трудно. |
Ами, аз си направих труда и разбрах че освен виното ти си специалист по:
travel
financial planning
e commerce
lyfestyle
real estate
insurance
business
legal help
personal finances
http://www.selfproof.com/
С една дума: БОГ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 5:52 pm Заглавие: |
|
|
благодаря за признанието, но не сам много добър в financial planning-а, за сега ми е само хоби... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plamenski
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | благодаря за признанието, но не сам много добър в financial planning-а, за сега ми е само хоби... |
Е, в тази област АЗ може да ти бъда фокус фрупа :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 10:25 pm Заглавие: |
|
|
plamenski написа: | Цитат: | благодаря за признанието, но не сам много добър в financial planning-а, за сега ми е само хоби... |
Е, в тази област АЗ може да ти бъда фокус фрупа :) |
Пич единственото което правиш е да ставаш смешен.
Единствения човек, който за мен прави дизайн в този форум е
господина който много уместно ти направи забележки.
Защо смятам така:
1.Никой тук няма възможността и целенасочената воля да специализира толкова тясно в дадена област (в случая Етикети и опаковки за вино) както него. Всички сме общи работници.
2. Не възприема дизайна като форма на цифрово изкуство.
Тоест преди да плесне лейаут прави нещо което ти си пропуснал да направиш: Изследване. И то не само на ниво Бренд.
3. Не забравя че дизайна освен естетика е функция.
4. Много други разлики...
Конкретно по твойте етикетчета:
1.Графично са над нивото на масовката но само ако ги разглежда човек
извън идеята за вино.
2.Ако това бяха флаери стаа. Ма уви не са.
3.Много има ляб да изядеш( не се обиждай всеки минава през етапи в които самооценката е по-висока от реалната му продукция).
4.Относно кое работи и кое не специялно за вино смятам че има много по силни капацитети от теб по които се сравнява.
5.Ако мислиш че си новатор поради факта че използваш неудачни(или различни от традиционните) изразни средства си в грешка.
6.Обикновено за да е успешна подобна стратегия е нужно да се запази традиционния елемент на някакво ниво.
7.Обикновено държането/реакцията тип "Ощипана госпойца" издава наличието на скрита представа за грешка.Още малко напън и ще я видиш.
Успех с financial planning. Парите са изключително важни. Както и цената на продукта която според мен е основния мотиватор за покупка на продукт с подобен етикет. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 11:05 pm Заглавие: |
|
|
Вааааай избихти са! МИР! Битката на Гигантити тряя свърши! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plamenskis
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Леле, леле. Много сте чуствителни на тема винени етикети. Защо?
Цитат: | Не забравя че дизайна освен естетика е функция. |
Ти приятелю, малко говориш наизус. Какво точно те кара да мислиш че функцията е нарушена. Информацията за проижод, вид грозде, година, алкохол и т.н. е налице.
Цитат: | Не възприема дизайна като форма на цифрово изкуство.
Тоест преди да плесне лейаут прави нещо което ти си пропуснал да направиш: Изследване. И то не само на ниво Бренд. |
Отново звучиш като рецитатор. Какво те кара да мислиш че ние не сме си написали домашното? Ние познаваме пазара, имаме клиенти които са видели и одобрили етикетите, цената на виното сущо е заложена и както някои хора отбелязаха, това са сравнително евтини вина.
Цитат: | Относно кое работи и кое не специялно за вино смятам че има много по силни капацитети от теб по които се сравнява. |
Много вероятно е да е така, но те имат поглед върху пазара в Б-я. Тук говорим за продукт предназначен за Англия.
Цитат: | Единствения човек, който за мен прави дизайн в този форум е
господина който много уместно ти направи забележки. |
Малко примери да ни покажеш. И интересно какво другите правят тук?
Цитат: | Пич единственото което правиш е да ставаш смешен. |
Важно е да не се взимаме много на сериозно, ок? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 12:34 am Заглавие: |
|
|
Айде верно това със взимането на сериозно малко да го оставим настрана. Много нерви се впрягат нещо. Полека. Все пак трябва да сме и поне малко гостоприемни, то че и пламенския не почна темата като хората не почна. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|