Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Viktor M.

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 11:43 am Заглавие: Избор на Видео карта |
|
|
Мнго се двоумя между :
.
NVIDIA - Gainward 6800GS Golden Sample
AGP 8x, 256 Bit
GPU Core:450 MHz
Pixel-Piplines: 16
Vertex Pipelines: 6
Ram:256 MB DDR3 1,4ns - 1,2 GHz
i
ATI RADEON X850 XT "AGP" 256MB
AGP 8x, 256 Bit
GPU Core: 520 MHz
Pixel-Piplines: 16
Vertex Pipelines: 6
Ram:256 MB GDDR3 1080 MHz
.
Дайте акъл моля ви че немога да избера((( _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 12:41 pm Заглавие: |
|
|
Za kakwo ti tryabwa? _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 12:57 pm Заглавие: |
|
|
И за двете;)))) Гаим и 3Д _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 3:51 pm Заглавие: |
|
|
NVidia. (можеш да я емулираш на Quadro)
a тази АТI e типична game карта от среден клас. Само да знаеш какви бъгчета прави в Rhino3D с OpenGL-a :)))... _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MixMike

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 11:10 am Заглавие: |
|
|
айде да не обяснявате как X850XT била карта от среден клас...
А по темата, най - добре отиди в магазина на HWBG, адреса го има на сайта http://hardwarebg.com - на бул. "Свети Наум" се намира- около средата между Хемус и семинарията...там търсиш "Бачо Киро" и му изпяваш проблема си. Той е човека, който ще ти препоръча най-удачното решение за това което ти трябва, ще го съобрази с финансовата страна, ще ти я намери, и накрая ще ти я модне до Quadro, като даже мисля, че и гаранцията ще важи.
По принцип върховите модели на съответната серия могат да се модват, но напоследък видях, че и 6600 серията може да стане на Quadro.
ако обаче си на AGP слот все още, може би ще е удачно да смениш дъно, тъй като съответните карти за AGP се намират изключително трудно, ако изобщо ги има, и са по-скъпички от PCI-E еквивалента си.
Поздрави _________________ Me, My self and My microphone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MixMike

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 11:13 am Заглавие: |
|
|
MixMike написа: | айде да не обяснявате как X850XT била карта от среден клас...
А по темата, най - добре отиди в магазина на HWBG, адреса го има на сайта http://hardwarebg.com - на бул. "Свети Наум" се намира- около средата между Хемус и семинарията...там търсиш "Бачо Киро" и му изпяваш проблема си. Той е човека, който ще ти препоръча най-удачното решение за това което ти трябва, ще го съобрази с финансовата страна, ще ти я намери, и накрая ще ти я модне до Quadro, като даже мисля, че и гаранцията ще важи.
По принцип върховите модели на съответната серия могат да се модват, но напоследък видях, че и 6600 серията може да стане на Quadro.
Ако обаче си на AGP слот все още(много внимавай каква карта търсиш, защото двете, които си показал са за различни слотове), може би ще е удачно да смениш дъно, тъй като съответните карти за AGP се намират изключително трудно, ако изобщо ги има, и са по-скъпички от PCI-E еквивалента си.
Разликата между двете е доста в полза на ATI-то, но това като брутална сила и производителност...в 3D смятане незнам как се представят, и кви бъгове правят.
Поздрави |
_________________ Me, My self and My microphone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MixMike

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 11:15 am Заглавие: |
|
|
съжалявам за постовете, но форума не позволява да ги променям или да ги трия, а все се сещам по нещо.
Цитат: | Pixel-Piplines: 16
Vertex Pipelines: 6 | това за картата на NVidia НЕ Е ВЯРНО, имай го впредвид. Пайповете и вертексите (по-спомен) са 12/5, а не 16/6 _________________ Me, My self and My microphone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви. Избрах си вече-NVidia, това за Pixel/Vertex-Piplines: 12/5 е вярно станала е грешка;)) За Qadroto зная и нй вероятно ще я модна, а че е от среден клас, не съм съгласен;))) Запознат съм и с двете карти и ми беше много трудно да избера, от една страна съм фен на ATI а от друга NVidia-та става на Qadro, та последното натежа;)) Като производителност силите тук са равни, въпроса беше коя за какво ще се ползва като NVidia-та става и за двете, гаим и 3Д. А дъното ми е AGP и не смятам за сега да го сменям та затова съм се насочил към тези модели, понеже са най доброто за AGP и няма да мога повече да Ъпгрейдвам. Мерси ви пак
П.С. и двете карти са 100%AGP;))) _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MixMike

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 5:34 pm Заглавие: |
|
|
ако не се лъжа 7800 серия също е пусната за AGP, и предполагам 7600 също ще я последва. Така че AGP не е умрял стандарт, но картите стават осезаемо по-скъпи от еквивалентите си, и не си струва да се даде 50$ отгоре за AGP (на всичко отгоре доста малък избор), вместо да се смени дъното с да кажем 20$ отгоре...но ти си знаеш!
Успех _________________ Me, My self and My microphone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|