Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dimo
|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2003 7:58 pm Заглавие: Stereo vizualizacia |
|
|
Cheta si tuk razni raboti za 3D MAX i razni proekti napraveni s nego ili podobni raboti i mi stana interesno, dali niakoj ot posetitelite na foruma izplzva stereonabludenie za da napravi edin trimeren obekt. Sashetstvuvat ne edin nachin za stereonabludenie ot ekrana na monitora, no za moe goliamo uchudvane te hich ne sa populiarni, a sa adski efektni. Kogato za parvi pat vidiah stereo-izobrajenie ahnah, pochti kakto kogato vidiah 3D perspektivno izobrajenie. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Вто Апр 22, 2003 2:22 am Заглавие: |
|
|
stereo kartinkite sa mnogo qki, spor nqma v tva, no sa neshto syvsem razlichno i se pravqt sys specifichen soft dokolkoto znam
inache i az sam fen na '4D'-to :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dimo
|
Пуснато на: Вто Апр 22, 2003 2:37 pm Заглавие: |
|
|
До колкото знам е достатъчно да добавиш съответен plugin към 3D Max, който можеш да намериш в интернет. Всъщност проблемът не е в създаването на обекта, а в начина на неговото визуализиране, както като готов продукт, така и докато се създава. Аз лично не съм ползвал такова нещо, както и не съм виждал някой да ползва.
Аз се занимавам с малко по-различни работи в които се използва стереовиждането почти постоянно. И продължавам да се чудя, защо нещо, което не е трудно като реализация, а е толкова ефектно, продължава да бъде супер непопулярно?!? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Апр 22, 2003 5:19 pm Заглавие: |
|
|
problema s tia wizualizacii e, che wse oste niama swiastna takawa - da go pogledahs za 10tina min, maaaaximu chas - da, no da rabotish postoianno si e ziwa myka - boliat ochi, glawi, pripadyci dori sym chuwal che ima, pyk ako stradash ot razni bolesti ot sorta na epilepsia, syrdechn bolesti i t.n. wyobste ne triabwa da gi polzwash |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dimo
|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2003 3:13 pm Заглавие: |
|
|
[quote="stefan"]problema s tia wizualizacii e, che wse oste niama swiastna takawa - da go pogledahs za 10tina min, maaaaximu chas - da, no da rabotish postoianno si e ziwa myka - boliat ochi, glawi, pripadyci dori sym chuwal che ima, pyk ako stradash ot razni bolesti ot sorta na epilepsia, syrdechn bolesti i t.n. wyobste ne triabwa da gi polzwash[/quote]
Наистина има нещо вярно в това, но изобщо не е чак така. Както вече казах работя по цял ден и познавам още не малко хора които се правили това цял живот и нищо им няма. Вярно е обаче, че когато погледнеш за първи път, после ти е малко завъртяна главата. Но това е само първите 2-3 пъти, после така свикваш, че изобщо не ти прави впечатление. Представи си нещо като мускулната треска. А само си представи някой да не спортува, защото ще има мускулна треска. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2003 3:31 pm Заглавие: |
|
|
a, na kakyw princip e wizualizaciata za koiato goworish - az sym probwal lcd shutter glasses i si e gadno s tiah, da ne goworim che refresh-a na monitora pada 2no, i dosta trepti |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2003 2:46 am Заглавие: |
|
|
Принципа е ясен. Физика по-специално оптика+(не знам точната формулировка) лъжене на човешкото око. Екрана се намира спрямо фокусното разтояние на очите и предмета, ако двата образа са отместят спрямо широчината между двете очи, се получава Stereo образ.
Има plug-in, който върви към Photoshop, респективно към AE, ако е нужен за анимация. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dimo
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2003 5:05 pm Заглавие: |
|
|
Аз знам 6 принципно различаващи се метода за стереонаблюдение върху плосък екран, а може да има и още. Ако те интересуват подробности, мога да ти пратя описаниe на е-mai.
Lcd shutter glasses се водят един от добрите методи с който работя и аз. Какво не ти хареса? Ако не е тайна къде си гледал с такова нещо? С какво се занимават хората дето ги ползват? Колко време гледа ти? За рефреша си абсолютно прав. В такъв случай се ползват монитори с рефреш мин 120, а перфектно се държи на 200. Моят понеже е доста голям 24`, максимума му е 120 и да ти кажа не ми пречи толкова. Свикваш. Гъз знае 2 и 200.
При другите методи проблемът с рефреша не съществува!
Стереоефекта не лъже човешкото око, защото и двете ни очи виждат двумерно, че навсичкото отгоре и обратен образ. Мозъкът е този, който обръща образа и по разликите в това което наблюдават двете очи, си създава представа за трето измерение, което наричаме стереоефект. Бебетата например нямат тази представа, а си я изграждат по-късно. Това е само теория, защото няма как да попиташ бебе каво вижда.
Интересно ми е защо му е на Photoshop стереоноблюдение. Колкото разбирам от тази програма, тя е само за двумерни изображения. А какво е това АЕ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Емо

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2003 3:27 am Заглавие: |
|
|
Здравейте!
За 3ds max има един плъг-ин, който дори е безплатен. Казва се XeyedMary или подобно (кривогледата Мери). Доколкото си спомням самия ефект става във Видеопост-a, където се получават две изображения в един фрейм. Човек може да ги гледа със стерео-очила (тия със зеленото и червеното стъкло). Бях правил едни renderings преди време, опитах се да си "сглобя" едни очила от фолия, нищо не се получи и "захвърлих" файла. Но това като цяло е интересен ефект...
Поздрави
Емо |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|