Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Чет Юли 06, 2006 11:09 pm Заглавие: Demon_hunter |
|
|
Ето няколко молива от мен.За по прецизни неще ще пускам отделни теми както си е по правилата но за скици ще е тази обща тема.Надявам се няма да е проблем
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Пет Юли 07, 2006 12:31 am Заглавие: |
|
|
за сега ке поствам в тази тема.....
Краен варянт |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 5:45 pm Заглавие: |
|
|
Едни по-старички нещица
Надали ще имате какво да кажете по тях не са от най добрите ма кото съм тръгнал да се излагам... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 6:26 pm Заглавие: |
|
|
тва цветното не е лошо, радва ме, иначе черно белите неща не ми харесват, имаш доста още по тях.. малко са сковани освен това. _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 9:50 pm Заглавие: |
|
|
цветното е готино да. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mechanic_X

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 10:06 pm Заглавие: |
|
|
Моливите са малко сухички. И на мен цветното ми харесва най-много. Бъди толкова смел с молива, както се справяш с цветовете :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 11:57 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за мненията.Предните неща са доста старички. Ето нещо от тази вечер.
Тук цвета в е по скоро за вмоция и разнообразие |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Нед Юли 09, 2006 5:03 am Заглавие: |
|
|
торса е страшно дълъг, но иначе определено е по-добре от предните моливи.. отпусни малко линията, опитай по-свободно, малко са ти сковани фигурите... _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mechanic_X

|
Пуснато на: Нед Юли 09, 2006 9:57 am Заглавие: |
|
|
Подкрепям мнението на DJ_CyberGod. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Нед Юли 09, 2006 12:36 pm Заглавие: |
|
|
Да,вярно е сковани са.Те са по-скоро концепти макар и по-разработени.
Това е по-старичко.ТОва е крайния му варянт макар и да няма много разлика
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Нед Юли 09, 2006 3:08 pm Заглавие: |
|
|
тва е много приятно, харесва ми, доста сфумато, но същевременно стои благо като цвят, а и тва на гърдите му ми харесва..(костен израстък ли е кво е).
ако не беше казал че е старо щях да си помисля че е последното което си правил.. _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dragon_Phoenix

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 9:26 am Заглавие: |
|
|
DJ_CyberGod написа: | сфумато |
Хммм, интересно оприличаване, но никак не съм съгласен с теб. Леонардо е рисувал сфумато, а разликата между двамата е фрапираща, просто е изполвал софт airbrush, не смятам, че digital рисунка някога може да бъде оприличавана с подобни изрази. Техниката сфумато се отнася за напластяване на боята с четка, не с Photoshop (Извини ме за заяждането) :)))
stanimir123 - като цветова гама само последното става, обмисли на останалите цветовите гами, това както може да ти помогне, така и може да ти "осере" накрая всичко :)))
Поздрави _________________ Portfolio | Prints
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 10:20 am Заглавие: |
|
|
ndesign написа: | DJ_CyberGod написа: | сфумато |
Хммм, интересно оприличаване, но никак не съм съгласен с теб. Леонардо е рисувал сфумато, а разликата между двамата е фрапираща, просто е изполвал софт airbrush, не смятам, че digital рисунка някога може да бъде оприличавана с подобни изрази. Техниката сфумато се отнася за напластяване на боята с четка, не с Photoshop (Извини ме за заяждането) :)))
stanimir123 - като цветова гама само последното става, обмисли на останалите цветовите гами, това както може да ти помогне, така и може да ти "осере" накрая всичко :)))
Поздрави |
в отговор на това малко офф:
доколкото ми е известно, техниката сфумато се свързва с разработването на определен момент в работата и оставянето на много от участъците незавършени/въздушни/меки.. понятието се е разширило като значение и често пъти се използва за определяне на мекост и прозрачност на цветността и липса на ненужен детайл
по тази причина сфумато може да бъде не само ръчна маслена/темперна и т.н. творба, а графична творба или дигитална живопис.
поне така са ми го обяснявали учителите в гимназията и който друг съм питал навремето.
иначе съм съгласен за цветността на работите, че последната е добре а за другите трябва да се помисли _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 11:32 am Заглавие: |
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Sfumato
И превод в ефир (непрофесионален):
-------------------------------------------------
Sfumato е термин използван от Леонардо да Винчи за обозначаване на техника на припокриване на прозрачни пластове цвят за да се получи усещане за дълбочина, обем и форма. Конкретно, обозначава смесването на тонове толкова прецизно, че да няма различим преход.
На италиански sfumato означава "изчезващ/избледняващ" в смисъл на "като дим" и произхожда от думата fumo, която означава 'дим'. Леонардо описва sfumato като "без линии и граници, както дима, или както план извън фокуса.
Един от най-добрите примери за sfumato е Мона Лиза.
-------------------------------------------------
Край на превода
Не е невъзможно в академичните среди в България да значи и друго... Ако се намира някой техен представител наоколо, може да внесе светлинка по въпроса. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 12:26 pm Заглавие: |
|
|
ndesign написа: | DJ_CyberGod написа: | сфумато |
Поздрави |
Не 4е имам нещо толкова за казеане но ти си първия който казва,че само последното става.Другите не са кой знае какво съгласен съм ма чак шък:))))
Иначе еваларката за инфото,коеот пуснахте,много полезно.
Ето и още мещо което също е старичко.На няколко месеца.
Са като го гледам не ме радва ма ще се изложа,като ви го покажа
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 12:57 pm Заглавие: |
|
|
DJ_CyberGod написа: | тва е много приятно, харесва ми, доста сфумато, но същевременно стои благо като цвят, а и тва на гърдите му ми харесва..(костен израстък ли е кво е).
ако не беше казал че е старо щях да си помисля че е последното което си правил.. |
Да, костен израстък е. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dragon_Phoenix

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|