Graphilla.com :: Преглед на тема - !!! Въпрос на пари !!!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

!!! Въпрос на пари !!!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Freeride

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 14, 2006 11:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Чшш, отдавна вече не е само един и съвсем не само столичен!

Няма никакво значение, не съм запознат с колко и къде са тия барове, и не това е важното в това което бях написал. Все пак благодаря за тази "безценна" информация, че да не съм неподготвен във форумите за графика!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ronige

МнениеПуснато на: Съб Юли 15, 2006 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарско Freeride,
Точно за такъв тарифен лист питах. Почти ме бяха убедили че не съществува и че е отживелица на комунизма. Много ще съм ти благодарен ако ми кажеш как да се сдобия с тази книжка. Вярвам че и на другите ще им е интересно да я видят.
Иначе за проблемите на "едноличните търговци" е ясно. Просто за ориентир ,както сам каза
>"по-скоро като информация и това кои фактори да взема предвид"<
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Freeride

МнениеПуснато на: Съб Юли 15, 2006 9:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rongie, значи преди време мен ме насочиха към ИЗА-АРТ от СБХ, иначе и те може да имат копия по пр.

Пиша телефона който са дали от ИЗА-АРТ в тарифния каталог - все пак съм го придобил 2000-та г. , надявам се да е актуален - 728995, 723469 - нищо чудно да имат 9-ки или 8-ци отпред вече. Струваше 10 лв. тогава. Моята ми я дадоха подпечатана дори. Иначе вътре има публикувани и контакти с представители на различните браншове, които са съставяли тарифата, ако имаш въпроси към тях.

Препоръчвам на всички да се сдобият с въпросната тарифа - добър ориентир е, особено за copyright.

Цитат:
Вярвам че и на другите ще им е интересно да я видят.

- Пише да не се разпространява без тяхно съгласие и се съобразявам, иначе бих я пуснал тук. [/quote]
Върнете се в началото
pepunder

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Съб Юли 15, 2006 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i ne e eroti4en bar be pi4ove male da vi izam male male male
Freeride

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
i ne e eroti4en bar be pi4ove male da vi izam male male male

Май си прав, от реклама на чалга-клуб ли беше това с "Веселието"?
Иначе имаше нещо много подобно с един плакат на стрийптиз бар, където най-отгоре пишеше "Министерство на удоволствията..." - взаимствани са общо взето.

Rongie, звънна ли там, щракни 2 реда ако има ново издание да го подновя и аз моето.
Върнете се в началото
ronige

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 9:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

осмица се слага отпред но за сега никой не ми вдига. Ще звънна пак по-късно и ще пиша за какво иде реч.
Върнете се в началото
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 11:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ronige написа:
осмица се слага отпред но за сега никой не ми вдига. Ще звънна пак по-късно и ще пиша за какво иде реч.

човек, ти полудя ли бе!?!? цената се казва в зависимост от клиента.
отиваш говориш виждаш за кво става дума, разгледаш офиста, секретарката, обема на работа и тн и преценяваш за колко ще се навие.

примерно аз скоро ходих в един офис, където обзавеждането беше старо. (вратите бяха онези от 50`те години), но офиса беще баш в центъра и се полакомих :) казах цена с 50 кинта над това което искам на парче. Човека ми се опули и обясни че макс 50 кинта плащал за такова нещо и си казахме чао
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 11:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

PERO! написа:
ronige написа:

отиваш говориш виждаш за кво става дума, разгледаш офиста, секретарката, обема на работа и тн и преценяваш за колко ще се навие.

примерно аз скоро ходих в един офис, където обзавеждането беше старо. (вратите бяха онези от 50`те години), но офиса беще баш в центъра и се полакомих :) казах цена с 50 кинта над това което искам на парче. Човека ми се опули и обясни че макс 50 кинта плащал за такова нещо и си казахме чао

казали сте си чао щото така Никога не се прави.
Freeride

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 11:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Понякога не знаеш какво се крие зад обвивката и колко бюджет е готов да даде клиента. По-скоро зависи от оборотите и печалбите му. На моите 3 най-големи клиента офисите им в началото бяха трагедия, на единия още е.
Личната преценка за платежоспособността на клиента в началните разговори е важен фактор и за мен, но това просто го взимам впредвид като начислявам факторите върху базовата ми цена. А за нея се ориентирам с тарифен лист и информацията ми за пазара въобще.
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо ми лъха на непрофесионализъм тука, на новащина.
В един фризьорски салон ако влезеш с "lacoste" подстрижката ще ти струва ли с 5 лева повече?
Все си мисля че човек трябва с достойнство да си знае цената, не да е като плъх да сканира от къде кво да изкопчи, това личи и прави кофти впечатление. Просто съвет към хората които искат да си намерят място и да изградят добро име.
А не тоя е с Астра, ше му зема 100лв, ония е с Lexus ше му зема 800. Света е малък и тия хора не рядко се познават и си говорят. Забавно е отстрани но иначе е кофти. И после няма работа. Идва и кофтито име. Има хора, до ден днешен не могат да се отърват заради глупости които са правили преди години. Ма вие си знаете.
PERO!

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 12:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Нещо ми лъха на непрофесионализъм тука, на новащина.
В един фризьорски салон ако влезеш с "lacoste" подстрижката ще ти струва ли с 5 лева повече?
Все си мисля че човек трябва с достойнство да си знае цената, не да е като плъх да сканира от къде кво да изкопчи, това личи и прави кофти впечатление. Просто съвет към хората които искат да си намерят място и да изградят добро име.
А не тоя е с Астра, ше му зема 100лв, ония е с Lexus ше му зема 800. Света е малък и тия хора не рядко се познават и си говорят. Забавно е отстрани но иначе е кофти. И после няма работа. Идва и кофтито име. Има хора, до ден днешен не могат да се отърват заради глупости които са правили преди години. Ма вие си знаете.

нещо ме хапеш ми се струва... или това са комари!?!?
Върнете се в началото
Freeride

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio, абсолютно си прав!
Много е самодейно и непрофесионално да посрещаш и изпращаш клиента според дрехите и автомобила, секретарката...

На мен ми се ще ако ще се развива тая тема да се коментира Copyright, авторски права, разпространение и как да се залагат в договорите за изработка, а не как да натовариме цената с 50 лв. "щото офиса е в центъра."

Иначе труда на всеки може да има определена цена, но представете си го тиражиран в 1000 бр., 1000000 бр., 1000000 бройки на година..............В тези случаи определената цена за която работим трябва да е базова, а останалите фактори да се заложат - има различни варианти. Какъв вариант на договореност или липса на такава ще предпочета - за мен често зависи и от преценката ми за клиента. Но не по обувките и колата!
Върнете се в началото
M0

Местожителство: Paris

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Freeride написа:
тиражиран в 1000 бр., 1000000 бр., 1000000 бройки на година...

преди година/две ми попадна ценоразпис на СБХ за извършване на услиги в областта на рекламата. Бяха описали какво ли не... и още помня, че бяха съобразили цените спрямо тиража и мн. др. Тогава ми се стори абсурдно, а сега разбирам, че е повече от ясно. Пазара малко или много сам го налага: малка фирма, по-малко отделени пари, малък тираж, ниско платен проект и т.н. сътветно и обратното.
PERO!

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 2:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mo• написа:
Freeride написа:
тиражиран в 1000 бр., 1000000 бр., 1000000 бройки на година...

преди година/две ми попадна ценоразпис на СБХ за извършване на услиги в областта на рекламата. Бяха описали какво ли не... и още помня, че бяха съобразили цените спрямо тиража и мн. др. Тогава ми се стори абсурдно, а сега разбирам, че е повече от ясно. Пазара малко или много сам го налага: малка фирма, по-малко отделени пари, малък тираж, ниско платен проект и т.н. сътветно и обратното.

ми аз точно това имах предвид, като казах че трябва да се огледа обстановката. едва ли всеки има възможност да проучи клиента си и поръчката му преди срещата!
Върнете се в началото
ronige

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 3:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Freeride написа:

На мен ми се ще ако ще се развива тая тема да се коментира Copyright

КОфти ... все още не мога да поствам другаде освен тук.

А за тарифния каталог....
Обаждах се натам насам (в ИЗА АРТ така и не ми вдигнаха) свързах се с издателя на въпросния каталог и той ми каза че в момента работят по нов 2007 година. Има още и от старите в офиса му. 10 кинта е парчето който иска да си вземе (аз определено ще):
София ул. Латинка 13. Александър Радославов се казва човека.

на другите места каталога се е изчерпал
Върнете се в началото
RiN

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз го имам. някой ми го беше донесъл случайно да го видя. не мисля че ще ти свърши работа. ала-бала е това.
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юли 19, 2006 5:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PERO, не те хапя и остаи остроумиците с комарите. Идеята на форума е да е в интерес на хората, не да си пускаме лафовете. Ако смяташ че съм прав, помисли по въпроса, ако не смяташ, кво ти пука?
azrael

Местожителство: 02

МнениеПуснато на: Чет Юли 20, 2006 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В този ред на мисли, ако при мен дойде клиента с Астра-та и аз му взема 200лв, а той пък вземе че остане доволен и после доведе клиента с Лексуса ко праим!?? Или ще се мина ако не му взема повече, или ще се мина двойно, ако му поискам повече !?

Цената трябва да се определят според възможностите на изпълнителя, а не на клиента, като най-важни за мен са факторите време и качество... освен който обаче има и още доста условно казано по-малко важни като изходни материали, концепции, конкурентни цени и т.н....
Bio

МнениеПуснато на: Чет Юли 20, 2006 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

еми ако майкрософт ако ти поръчат 3д графики или разработки за игри както има фирми в Бг, ко праим? Ще им кажем дай 42 000 000 $ щорто са богати?
Bio

МнениеПуснато на: Чет Юли 20, 2006 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе всеки да прави както си го чувства. пък после са важни резултатите.
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети