Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне: 2D - Стара Загора

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне: 2D - Стара Загора
Иди на страница Предишна  1, 2

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Freeride

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 9:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А бтв къде видя плакат на същата печатница?

Аха, то било календарче! Еми нарекох го плакат, всъщност ми прилича на билборд, но това не променя мнението ми.

Цитат:
Що се отнася до фона... ми извинявай, но все едно да кажеш, че всички реклами на една фирма трябва да са на един фон! Пример - Кока-Кола, Савой и още един куп други.

За логата - дори използвани по различни начини от фирми, които посочваш за пример - това пак е направено спазвайки една обща концепция. Понякога фирмите правят ре-дизайн на лого, на фирмена идентичност, но целокупно - за дадена кампания, период и т.н. И материалите от тази, примерно кампания, са описани в тотал-дизайн книга - за големите фирми които посочваш е дебела книгата, повярвай ми, само с правила, които никой няма право да пристъпва. За да не може дизайнери и маркетингови спецове да се изявяват на гърба на фирмата или това да е в поставените рамки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Wizard

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както и да е де... не знаех, че ще се завихри толкова здрава дискусия. Мислех, че тази тема е само представяне - в смисъл, аз съм еди-кой си, колеги, не съм някой ламер, дето работи от една седмица, може да не съм на вашето суперпрофесионално ниво, но все пак работим едно и също и т.н. Оказа се обаче, че всъщност цялата работа повече прилича на "избиение младенцев" - цар-Ирод-style. Съжалявам, ако не съм се оказал на вашата висота - но, както се казва, за толкова пари - толкова. Иска ми се някой от вас да дойде за една седмица на моето място, да бачка по 12-15 часа на ден, 6-7 дни в седмицата, за 300-350 лева, които я ги взимаш, я не ги взимаш, да се занимава с един куп глупости, освен с дизайна, и да направи нещо по-добро от мен. Тогава вече ще съм отворен за критики. А засега - съжалявам, но това е най-доброто от мен. Не ми се занимава да ви пусна няколко от работите на другите колеги от Стара Загора, за да разберете, че има далеч по-големи ламери от мен с доста по-голям стаж от мен. Те също няма да могат да цитират страници и параграфи от големи книги, които са чели по 2000 пъти, но за разлика от това, което аз ви показах тук, са на ниво "направи си сам - VI клас, втори срок". Затова, моля, не се нахвърляйте като глутница върху мен - не всичко в България е София и не всички могат да са велики дизайнери като вас!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

шшшшш алоооо недоценениа... аз съм Старозагорец, както и още 5-6 човека тука, от активните... и мога да ти кажа, че това не е извинение... даже е предимство.... деба.
Zing

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

БИРОЕ-Е-Е-Е .... :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Wizard

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става въпрос за недооценка, бе, баце... нито за това, че съм кой знае колко добър (бел. авт. - не съм)... а за недоверието и лая, с който глутницата посреща новодошлия... добре, че ми е дебела кожата...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Freeride

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:09 pm    Заглавие: Трудно е, знам! Отговорете с цитат

Wizard, знам за какво говориш като казваш, че работиш по много часове, куп други задачи на главата и малко пари на всичко отгоре. Някога и аз бях така - резултата от професионална гледна точка беше тъпчене на едно място, а нещата ми от този период повече от половината не мога да ги гледам в момента - направени набързо, осакатени от нисък бюджет и клиентски прищевки.

Въпреки това опита по малко или много се трупа, но е добре човек да мисли не само как да отметне работата. Най-малкото един ден усилията се изплащат.

...дори работата да не стане по-малко, дори напротив, и дори пак да няма много време за странични интереси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
uzi

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PPP написа:
Изглежда сякаш печатницата прави butt prints :)

не не .. печатак като с г**а си...
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Wizard написа:
Не става въпрос за недооценка, бе, баце... нито за това, че съм кой знае колко добър (бел. авт. - не съм)... а за недоверието и лая, с който глутницата посреща новодошлия... добре, че ми е дебела кожата...

така е то, свиквай... почети, потренирай, махни бевалите и психоделичните фонове.. па пак заповятай.
Rotorblade

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LoveHate написа:
шшшшш алоооо недоценениа... аз съм Старозагорец, както и още 5-6 човека тука, от активните... и мога да ти кажа, че това не е извинение... даже е предимство.... деба.

И аз да се пиша, щом е тъй раУтата!!!...Пък то на входа на града си има табела...Там пише за какво става въпрос!
П.С. Бироееееееееееее!
Върнете се в началото
piker

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 8:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

таз табела ако пък не я е правил LH ще се изненадам :)
ronige

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 9:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То кофти така ако разчиташ първо някой да ти плати за да направиш нещо яко. Обикновено е обратното.
Върнете се в началото
hipukritus

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 10:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ako ste se oplakwash ot klienti, kakto si lichi ot rabotite, koito predstawjash...ne e tuk mjastoto. Wseki dizainer, rabotesht s klienti ima proekti, koito sa donesli pari, no ne i lichno udowletworenie. Takiwa proketi se staraja byrzo da zabrawq i nikoga ne bih gi pokazal. Dizainera ne e samo tworec, toi trqbwa da se syobrazjawa s klinetite, koito w "malko na broi" chasni slu4ai sa zadnici, koito wonjat ot wsjakyde. S tjah ne mojesh da se preborish i prawish towa, koeto im e w glawata-obiknoweno razgoleni Madami i lukanki. 4alga kulturata se osesta otwjakyde pri tqh.
Taka 4e otdeljai powe4e wreme za lichni proekti, s koito mojesh da namerish li4nija si stil.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mentaldisfunction

Местожителство: over there

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 12:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Wizard като се има предвид че познавам няколко от дизайнерите в стара загора и това че само се оплакваш от това къде по геогравска ширина и дължина се намираш и колко ти плащат и имайки предвид какво си направил ще ти кажа само че ми е малко неудобно че сме от един град. Първо заради хората които са ти платили да направиш поръчките им и после за невероятното изпипване на гъзове пеперуди и всякакви други графични недоразумения. Не знам ти като си в сц пич нямаш ли интернет не виждаш ли как се развива света и дизайна? Разправяш че чиракуваш от отдавна ама ако и учителите са ти толкова добри... Не знам хич не ми хареса нищо от тук показаните неща. Съжалявам но пиша в тази тема само за да отбележа че хората от стара загора не работят така можеше просто да си напишеш името и така...

btw ne izdurjam ama kalendara e super idiotski. Sujalqvam.
Върнете се в началото
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

таз тема май свърши отдавна.....
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети