Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nyshtia

|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 11:15 pm Заглавие: Амин Райхани. Песните на Средиземноморския човек. |
|
|
Аз съм Изтокът.
Дойдох при тебе, Запад, да ти бъда другар.
...
Аз съм Изтокът....
Аз имам нещо, което ще успокои и освежи изтерзаната ти душа,
аз имам нещо което ще изцели сърцето ти
от болестите на цивилизацията...
 _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 11:31 pm Заглавие: |
|
|
Съжалявам, че съм пуснал две теми. Незная как да я изтрия. _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TPECHAT

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 8:00 am Заглавие: |
|
|
spoko, Mimata sha gi oprai :)
super sa tia kadri :) _________________ I pay no billz
'cause money killz |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 10:58 am Заглавие: |
|
|
Защо никой не коментира темите с очевидно не-компютърно манипулирани неща? Наблюдавам как се избагват незнайно защо. Особено ако снимките са правени в лаборатория. Това означава ли че се игнорира ръчната фотография или просто няма интерес към тази визия?
Създава се усещането че форумът е само за дигитална фотография. Моля ви, коментирайте! В ръчните копия също има грешки в композицията, несъответствия между идея-реализация и т.н.
Бих искал да се направи тема само за хартиени копия, да се усети възможностите на лабораторната обработка. Какво мислите? _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 11:11 am Заглавие: |
|
|
Ами сигурно, защото няма забелжки тук. ;)
Аз лично съм я пропуснала тая тема, но определено много ми харесват. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Не виждам защо, когато темата ти не се коментира решаваш, че някой те игнорира технически... въобще не за пръв път тук се обсъжда как лабораторната обработка едва ли не трябва да вдига нивото на фотографията по дефолт. Ами това си е чисто технически спор, който с нищо не се отличава от Canon vs Nikon... Ама по нищо... Повечето ми неща до преди година бяха обработани ръчно и не съм забелязвал да са били обсъждани по-малко или нещо подобно - просто защото подобно наблюдение би било безпредметно и губене на време.
Не коментирах темата ти, когато я пусна, защото не можах да направя смислов синхрон между текста и фотографиите, а това може да означава две неща:
1. Аз не съм разбрал идеята ти чрез нещата, които показваш, поради моите си разбирания за нещата.
или
2. Ти не си изразил идеята си чрез фотографиите, така че да е разбираема за останалите или си заснел кадрите и после си решил да добавиш текста допълнително.
При положение, че има опасност да положението да е вариант 1 е по-добре да не ти пълня темата коментари, относно серия, в която не съм могъл да вникна. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:08 pm Заглавие: |
|
|
Не бъркайте този форум с добре познатите ви ФотоФорум и ФотоКулт.
Всякакви дрязги на тема дигитална/аналогова обработка, са абсолютно излишни. Хората тук нито ще се впечатлят, нито ще те пренебрегнат заради един или друг стил на работа. Тук се гледат резултати.
Така че наблюденията ти са довели до доста грешен извод.
Колкото до серията - на мен кадрите ми харесват, не мога да ги свържа с текста, но това нищо не значи... в повечето случаи авторовите асоциации са сложни за директно асимилиране.
Първия кадър е най-добър откъм контрол на полутоновете, най-културно е пипнат. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:15 pm Заглавие: |
|
|
Snooper, няма конфликт в това което съм написъл. Никакъв. Още повече, апела ми беше да не се страни от коментари на ръчно-копирани неща. Каквито и да са препоръките са важни. Това е. Благодаря n1x0n. _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:27 pm Заглавие: |
|
|
Nyshtia написа: | Snooper, няма конфликт в това което съм написъл. Никакъв. Още повече, апела ми беше да не се страни от коментари на ръчно-копирани неща. Каквито и да са препоръките са важни. Това е. Благодаря n1x0n. |
Именно това имам предвид, мисля, че и n1x0n ти го каза - безпредметно е да се апелира, че се страни от коментари на ръчно-копираните неща. Нямам никакво намерение да създавам конфликти, просто това беше моят отговор на апела ти. Нищо повече. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:29 pm Заглавие: |
|
|
А едно малко допълнение - все пак не в друг, а точно в този форум от много време стои като важна тема най-отгоре тема за алтернативните процеси. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:58 pm Заглавие: |
|
|
за композиция не знам какво да си говорим с теб, мисля че тия неща вече не са на дневен ред
и наистина и мен ме смущава текстът, не го разбирам и това ме обърква
на последната малко ми тежи това тъмно петно и силуетът ми е малко неясен
в другите нещата са по-въздушни _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 7:22 pm Заглавие: |
|
|
Наистина има нещо необичайно във връзката на текста и снимките. По скоро текста е породил усещанито за тази серия. Много силен спомен имам за една дефиниция за разликата между Изтока и Запада като културна нагласа, изказана от мой преподавател. Западът се характеризира и се развива в полето на разума{racio}, докато Изтока съответно на Духа{nous}. Оттам и понякога големият контраст в светогледа. А ние сме по средата. И когато попаднах на един сборник с поезия на Амин Райхани/"Песните на Средиземноморския човек", издание на "Ах, Мария"/, и конкретно "Аз съм Изтокът", много ме впечатли един вид диалог със подобно съдържание.
Идеята на снимките е едно впечатление, усещане за Изтокът, и по точно средиземноморският такъв - Египет, Мароко... Разбира се резултатът е доста субективен и спонтанен. Това е. :) _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rotox

|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 2:58 pm Заглавие: |
|
|
удивителна : ) _________________
There is no dark side of the moon
really as a matter of fact It's all dark.
http://www.myspace.com/veronicapetrova |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dadi
|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 7:13 pm Заглавие: |
|
|
Аз също не разбирам текста - стои доста неадекватно особено към първия кадър, където няма много източни мотиви - прекалено се набиват на очи дънките, раницата и т.н.
Сами по себе си кадрите са приятни - имат атмосфера, но не излъчват посланието, което носи текста. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:45 pm Заглавие: |
|
|
А на мене текстът ми стои съвсем на място, поздравления. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пет Авг 04, 2006 1:26 am Заглавие: |
|
|
Страхотна серия!! Сиховете много ми допадат!
Мисля си, че ако искаш да се приемат заедно,
то трябва да ги представиш заедно.
.. малко хвъркато се изразих дано си ме разбрал _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Пет Авг 04, 2006 10:10 am Заглавие: |