sumo

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 6:05 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | sumo, в грешка си, никой тук не е поучителен :), освен това, нещата които си имат имена са си "определени", тоест си имат "предел", като фотографията например, и в това няма нищо лошо. И е лесно човек да преминава от едно поле на изява в друго. Хубаво е да се коментират влиянията и стилистиката, защото повярвай ми, заобиколени сме от хора, супер сигурни че да си авангарден, значи да си бъркаш сам проявителите, което както знаем е по-скоро демоде :) |
Не ми се спори, приех постове по определен начин, все още си мисля, че не съм се излъгал, но поне е положително, че се отрича отношението, в което ви обвиних :)
За предела на нещата с имена не съм съгласен, но това е съвсем отделен въпрос, няма общо с картинките, които си показваме в този форум.
За влиянията и стилистиката... всъщност това, което исках да кажа с предния си пост, е че считам за ненужно да се прави постоянна съпоставка, сравнение с нечии други творби и това по някакъв (пък бил той и добронамерен) начин да се хвърля в лицето на автора.
Не адвокатствам в случая, по-скоро намерих повод да взема отношение по това явление, защото се знаем вече от години и за мен става дума за тенденция някаква.
На мен лично ми идва в повече прекомерното внимание към имената. За мен нещо или е въздействащо или не, все едно как е името на човека, и все едно от кой друг човек е повлияно (пак някой с име). Имената на мен ми служат предимно за индексиране, за да си улеснявам търсенето, когато получа нужда от стимулиране на определена емоция.
А това кой бил авангарден, кой се мислел за такъв, или кой набеден от другите, както и това кой си бърка химикалите и кой не е толкова дребно, нищожно, дребнаво ако щеш.
Авел, не става дума за Береника, все ми е едно за Береника, някои неща ме печелят, други не, не се замислям кое, как, защо, от кого, защото това за мен е нерационална употреба на енергия.
И като съм тръгнал да се обяснявам - съвсем искрено заявявам, че ми е малко дразнещо и непонятно това вкопчване в темата за изразните средства при теб. Все се надявах, че ще ти мине и ще разбереш в крайна сметка, колко без значение е това спрямо крайния резултат поеман от "зрителя", който и да е той. Разбира се, че винаги ще има хора, за които е интересно как са направени нещата, и с удоволствие дисектират жаби :), но е грешно за мен изразните средства да ти отнемат точки накрая, само защото не са използвани "правилните".
А това за усещането, свързано с използването на определени техники - това си е нещо интимно и не е задължително да е едно и също при всички.
Не пиша със злоба или нещо такова :)... може само маниера на писане да ми е малко остър. Та не ги приемайте тия писания като заяжданка... нека са само провокацийка да речем. _________________ i.am.troll |
|