Graphilla.com :: Преглед на тема - едно запитване към занимаващите се професионално с 3D

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

едно запитване към занимаващите се професионално с 3D

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
outfaced

МнениеПуснато на: Пон Авг 21, 2006 9:45 pm    Заглавие: едно запитване към занимаващите се професионално с 3D Отговорете с цитат

имам следното питане
Предполгам много не си падате по такива въпроси, но в случая наистина ми трябва да знам и ще съм благодарен за насоки ... та колко ще струва, да се направи следното нещо ... (от-до разбира се ... просто като ориентир)

Идете на http://www.ak3d.de/ , после на 3DSTILLS има един хладилник (последните 3 рендъра)
Та значи става дума за нещо такова - почти без текстури или със съвсем елементарни, по скоро се търси добро физическо присъствие на материалите (полупрозрачности, прчупване на светлината, отблясък от полирана стомана, матова/лъскава пластмаса и тн.) Да е подходящо осветено разбира се и въобще да е красиво, като за каталог, но да не си личи много че е рендер (т.е. да не се прекалява много с изкуствената красота. В случая е малко прекалено, но за да се направи разлика трябва да се погледат реални снимки).

3Д модела го има в CAD формат (STL, IGS или нещо от сорта). Съсътои се от около да кажем 40-60 детайла и от около 10 материала - 3 вида непрозрчани пластмаси, 2 вида прозрачни, стъкло, лакирана ламарина и тн. без шарении - става дума за стандартна домакинска техника. Та 3Dто няма нужда да се прави от 0, а само да се импортне и оптимизира преполгам.
Финалния резултат трябва да е височина 15см / 300dpi

Евентуално задачката може да се усложни с изикването вътре да се вкара някоя тенджара, малко плодчета и зеленчуци, няколко тетрапака и някой тин кола или евентуално да се направи запотяване като от студено или някъв друг по изкуствен ефект за пресъздаване на студ.

Питам неофициялно, защото все още нямам основание да питам официялно. Т.е. един вид предварително проучване. И питам за цената, защото в случая това е решаващо. Срещу 3-4 рендъра се съпоставя работа на 2-3 човека за няколко дена със съответните материали, които се влагат вътре за изготвяне на мостри-уникати много преди серийния резулат да е налице и въпросните мостри да кажем са меко казано недодялани. После към тях идва транспорт, снимане в студио и пак ретуш, за да се позамажт дефектите. Да видим кое би било по на сметка ...

може и на ICQ#: 103-398-933
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
outfaced

МнениеПуснато на: Чет Авг 24, 2006 11:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

брех какво мълчание !

мисля, че попитах съвсем културно, ама найсе ...

или няма професионално занимаващи се с 3Д (нещо ме съмнява ... пък мен не ми пречи и аматьор да го направи, стига резултата да е задоволителен)
или на никой не му се занимава точно с това (странно, работа като всяка друга, за която също се плаща, ако се свърши)
или нещо неофициалния тон не ви допада (може да оставяте и координати за официално запитване де)
или всички са в отпуска
или и аз не знам ...

жалко
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Авг 24, 2006 11:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не очаквай тук в темата някой да отговори.
някакси странно като цирк или търг ще изглежда някой да пише 100, 300 ,55,700,1200,200 и такива работи. по-скоро на п.м.
outfaced

МнениеПуснато на: Чет Авг 24, 2006 5:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
не очаквай тук в темата някой да отговори.
някакси странно като цирк или търг ще изглежда някой да пише 100, 300 ,55,700,1200,200 и такива работи. по-скоро на п.м.

e да, ама то и на ПМ никой не се не трогва да пише ...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети