Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
lucrecia
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 7:59 pm Заглавие: |
|
|
Никак не е добре, цветовете за мен са доста объркани, навсякъде оранжево-жълто, прекалено активни подтискащи контента, фонтовете не знам изобщо дали имаш представа колко трудно се гледат в момента а какво остава да се напъвам да ги чета. Светло сив цвят на текста върху жълт цвят е комбинация която требе не ползваш.
Формите ти на дизайна са зле, едно заобляне не се връзва с тва под него, навигацията свита, заглавията на секции невидими, всичко е сбито прекалено и много трудно за възприемане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lucrecia
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 10:08 pm Заглавие: |
|
|
La Brute, благодаря ти много за мнението.
Забравих да кажа, че сайта е редизайн на това: http://www.osprey-holidays.co.uk/, като беше задължително да е в тази гама. Аз използвах малко повече тъмно оранжево, може би сам сбъркала. Имаше и вариант с контрастни цветове, но не беше одобрен. За цветовете на шрифтовете мисля че си прав, а щастие това е нещо, което мога да коригирам. За това, че са сбити нещата също мисля че си прав (знаех си че има нещо такова, но не можех да установя какво точно).
За формите ще ми трябва малко пояснение, защото не ми стана ясно какво точно имаш предвид. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 12:12 pm Заглавие: |
|
|
lucrecia написа: | За формите ще ми трябва малко пояснение, защото не ми стана ясно какво точно имаш предвид. |
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lucrecia
|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 2:09 pm Заглавие: |
|
|
ами да,... по-добре изглежда |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 2:36 pm Заглавие: |
|
|
lucrecia написа: | ами да,... по-добре изглежда |
този Ел Брутал май ги разбира бая :))) _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 5:19 pm Заглавие: |
|
|
Мен ми се струва, че трябва като начало по цветовете да поработиш. Прекалено много ми идва жълтото, доста е ярко и натоварващо. Губи се контрастът - светли шрифтове върху светъл фон. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lucrecia
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 2:04 pm Заглавие: |
|
|
vse oshte e prekaleno sbito i nechetimo :(( ... Le Brute ti dade chudesen primer .... gledai pomisli go oshte. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 2:07 pm Заглавие: |
|
|
още много има да се работи по този проект за да стане...
1. логото-крилото на птицата кофти се засича от тази линиа.
2. 3-те логота дето са горе в хедъра не им е мястото там!
3. подгънатото ръбче не е добър детайл и може спокойно да го разкараш от този дизайн.
4. заоблените ъгли на снимките едреят и там къде са скелвани дразнят понеже е скелвано на цяло и заоблянията се скапват/изкривяват... кофти е така
5. роловъра на градовете дето са посредата в контент ареята са кофти.. стрелката/булета не след името на града а пред името ще е много по-добре.
6. роловъра на главното меню също е кофти. нека си остане текста със този тъмночервения цвят. ако смениш роловър беграунда на бутоните на бял със заоблени ръбове в горната част ще е по-добре.
7. навсякъде където имаш булети/стрелки стоят кофти в този дизайн... може да са доста по-елегантни и ненатрапчиви булети
и пр. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tech_noir

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 3:35 pm Заглавие: |
|
|
Не съм в уеб-групата тука обаче три принципни забележки...
1. логото много олеква. Прекалено мощни и тежки други обекти под и около него и просто потъва, колкото и да е голямо. Все пак това си е бранд (т.е. услугите на агенцията) - разпознаваемостта, асоциативността и запомнимостта би трябвало да са сред основните цели.
2. Допълнително рабиваш вниманието и го отвличаш от бранда с ярки че и функционални полета в дясно. Човешките очи гледат обикновено в една посока, моцъка се опитва да фокусира и асимилира едно нещо по едно и също време. А при нашата култура се чете от ляво на дясно и от горе на долу. Както поставиш сигнален обект в края, а не в началото на обхода рязко падат шансовете да бъде видяно и асимилирано каквото и да е друго (ако потребителя не е специално мотивиран да търси и чете, тогава просто ще се изнерви). В тази връзка е добре да функционалната част в един интерактивен проект е добре да се групира. Ако не е сама на зрителното поле е желателно да е в дясно за да е леснонамерима.
3. Много "тежки" aye-candy-та. Съществената информация и функционалност потъват. Аз лично фокусирах навигажцията чак след десетина секунди, а информацията за контакт на третия поглед. Долу-горе тогава осъзнах и че лявата колона е общо взето спомагателна информация. _________________ freak |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 7:49 pm Заглавие: |
|
|
tech_noir написа: | Не съм в уеб-групата тука обаче три принципни забележки...
1. логото много олеква. Прекалено мощни и тежки други обекти под и около него и просто потъва, колкото и да е голямо. Все пак това си е бранд (т.е. услугите на агенцията) - разпознаваемостта, асоциативността и запомнимостта би трябвало да са сред основните цели.
2. Допълнително рабиваш вниманието и го отвличаш от бранда с ярки че и функционални полета в дясно. Човешките очи гледат обикновено в една посока, моцъка се опитва да фокусира и асимилира едно нещо по едно и също време. А при нашата култура се чете от ляво на дясно и от горе на долу. Както поставиш сигнален обект в края, а не в началото на обхода рязко падат шансовете да бъде видяно и асимилирано каквото и да е друго (ако потребителя не е специално мотивиран да търси и чете, тогава просто ще се изнерви). В тази връзка е добре да функционалната част в един интерактивен проект е добре да се групира. Ако не е сама на зрителното поле е желателно да е в дясно за да е леснонамерима.
3. Много "тежки" aye-candy-та. Съществената информация и функционалност потъват. Аз лично фокусирах навигажцията чак след десетина секунди, а информацията за контакт на третия поглед. Долу-горе тогава осъзнах и че лявата колона е общо взето спомагателна информация. |
Мисля бъркаш основно предназначението на този сайт, с излишни приказки за бранд, разпознаваемост и подобни. Също сам си противоречиш с писанията си: не може уж като възприемаме по-добре от ляво надясно и отгоре надолу да казваш че е по добре да слагаме в дясно функционалната част. Този сайт няма за основна цел да налага бранд-а.
За дизайнера:
Дизайна обаче продължава да е зле, даже бих казал, оригиналния им сайт е в пъти по-добре от този ре-дизайн. И това е така защото не мислиш изобщо как да го подобриш а просто си решила да му направиш "куул" дизайн с пинизи и ефекти, с което отначало си подходила грешно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tech_noir

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 9:09 pm Заглавие: |
|
|
ъ... може би съм се заблудил, помислих че го правят с комерсиална цел (повече хора да ползват услугите им), съответно плащат за настоящите промени с иеята тия хора да станат повече.
Обикновено клиентите както плащат за такива неща както сайтове, реклами, опаковки и прочие модерни простотиики го приемат като инвестиция - очакват парите които плащат на дизайнера в последствие да им се върнат и то повече. За да се спучи това дизайнера, който всъщност не е единствения на медииния пазар е добре да прави нещо повече от шарени картинки (то ти при илюстрацията има детайли както "композиция" и т.н. дето хем не са в темата, хем е добре да се знаят).
Ако се огледаш, на доста места, функционалните глупости както навигации и т.н. са дясно или горе, с ъгъл на горна лява от пресечна от 2:5:2 (или подовното) делене. Бе значение далис тава дума за сайт, корица на списание, първа на вестник или нещо друго. Замислял ли си се що? _________________ freak |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 10:00 pm Заглавие: |
|
|
tech_noir написа: | ъ... може би съм се заблудил, помислих че го правят с комерсиална цел (повече хора да ползват услугите им), съответно плащат за настоящите промени с иеята тия хора да станат повече.
Обикновено клиентите както плащат за такива неща както сайтове, реклами, опаковки и прочие модерни простотиики го приемат като инвестиция - очакват парите които плащат на дизайнера в последствие да им се върнат и то повече. За да се спучи това дизайнера, който всъщност не е единствения на медииния пазар е добре да прави нещо повече от шарени картинки (то ти при илюстрацията има детайли както "композиция" и т.н. дето хем не са в темата, хем е добре да се знаят).
Ако се огледаш, на доста места, функционалните глупости както навигации и т.н. са дясно или горе, с ъгъл на горна лява от пресечна от 2:5:2 (или подовното) делене. Бе значение далис тава дума за сайт, корица на списание, първа на вестник или нещо друго. Замислял ли си се що? |
Тука почнах да ти губя мисълта вече. Това че някой плаща на някой друг да му направи нещо каква връзка има? Че примерно аз без пари не мога да предложа по-добро решение от това по-горе? Силно се съмнявам да ти кажа, парите в случая немат никаква роля тука.
Има различни видове сайтове, и да ти кажа навигации в дясно не са много разпространени, виж тези в ляво са масово, но това се прави в зависимост от целта и функционалноста на даден сайт а не защотото е по пресечна точка 2:5:2 или не знам какво деление, лично аз такъв термин за сефте чувам. Ако трябва да имаш навигация и горе и в ляво и в дясно? какво няма да я направиш защото 2:5:2 не дава ли?
както и да е, в случая дизайнера има задача да направи ре-дизайн на сайта, предполагм клиента си е казал изискванията спрямо новия дизайн какво иска, ако не е, би трябвало да се помисли малко кое не е добре и кое е в сегашния им сайт и от там да се тръгне, а не че е с комерсиална цел или не, значи некомерсиалните сайтове им еби мамата, немат нужда посетителите да стават повече? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 10:00 pm Заглавие: |
|
|
tech_noir: на това твойто някъде му викат овъраналайз, другаде търсене под вола - теле. И зарежи ги тия работи 2:5:2 че май са по-скоро нашта система 4:4:2. Не искам да се заяждам с тебе, за да не разваляме темата, ама трябва да ти кажа че тва брандинг, тва функционалност, тва комерс, тва медиен пазар, тва линия на погреда, тва композиция ги говориш едно през гьотери, сякаш само щото звучат "по-така" и да се види, че си чувал за тях.
lucrecia: за мен също най-големия проблем в момента е цветната схема, шрифтовете и вниманието към детайла. с още работа в тези насоки мисля че ще стане прилично. успех. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lucrecia
|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 2:14 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за мненията, несъмнено са ми от голяма полза.
Все още мога да променя някои неща, но жълтото и оранжевото ще трябва да останат.
Иначе проблема на клиента със стария сайт беше, че нямаше подравняване м/у трите колони, и че топ офертите се озовават отдолу на фронт пейджа. Искат си цветовете, включително и кафявото на фонта.
Не съм търсила много ефекти, но може би все пак са се получили повече отколкото трябва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 4:33 pm Заглавие: |
|
|
lucrecia написа: | Благодаря на всички за мненията, несъмнено са ми от голяма полза.
Все още мога да променя някои неща, но жълтото и оранжевото ще трябва да останат.
Иначе проблема на клиента със стария сайт беше, че нямаше подравняване м/у трите колони, и че топ офертите се озовават отдолу на фронт пейджа. Искат си цветовете, включително и кафявото на фонта.
Не съм търсила много ефекти, но може би все пак са се получили повече отколкото трябва. |
Не му давай да си мисли на клиета ти, че разбира квото и да било от веб, а ако е толкова ГОЛЕМ разбирач му земи парите и му кажи, че е пикасо и да продължава с бизнеса |
|
Върнете се в началото |
|
 |
icem
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
lucrecia
|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 5:58 pm Заглавие: |
|
|
Хайде малко луда крава.
Това е сайт за телешко месо.
Синьо трябва да е точно това, за логото предполагам че знаете. Задължително е да има сиво (предложенията на клиента бяха за много тъмно сиво...)
Давайте преди да го е одобрил клиента...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lucrecia
|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 5:59 pm Заглавие: |
|
|
Извинявам се, не пейстнах линка като хората:
 |