Graphilla.com :: Преглед на тема - Молба към колегите ,които вече са или завършват НБУ-КМТ

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Молба към колегите ,които вече са или завършват НБУ-КМТ

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivanka

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 9:25 am    Заглавие: Молба към колегите ,които вече са или завършват НБУ-КМТ Отговорете с цитат

Извадих от каталога имената на курсовете,чието заглавие не разбирам изцяло като съдържание на учебния процес.Те са:
1.Въведение в обработка на изображението
2.Графично документиране
3.Въведение в компютърните документации
4.Приложна векторна графика
5.Въведение в обектно ориентираното програмиране
6.Компютърни мрежи
7.Моделиране на творческия процес
8.компютърна периферия
9.Операционни системи
10.Синтез на реалистични изображения
11.Хипермедия в Интернет
12.Управление на WEB сървари
Много,много, моля колеги,които са към края на образованието си и са минали по тоя път ,да ми кажат ,ако биха желали,кой № от изброените курсове е свързан с математически материал като съдържание на учебния процес и трябва да избягвам да записвам.Така ще мога да си сметна дали бих могла да правя по 60 кредита на година или веднага да правя постъпки да се прехвърлам в друга специалност.Много ще съжалявам ,ако това ми се наложи,защото компютърната графика,която изучавах в училище ми беше изключително интересна,но това беше изучаване и работа с графичните програми.Заглавията на изброените курсове не ми говорят да се изучават програмите и работата с тях.Сигурно,защото аз не разбирам точните наименования,но ако не се изучава работа с Photoshop,Corel Draw ,2D,3D,..... ,наистина няма смисъл да оставам в тази програма.
Значи ,че аз не съм разбрала какво точно съм кандидатствала и трябва да си ходя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
scrape

Местожителство: graveyard

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 9:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

има ли програмиране, мрежи, операционни системи бягаш надалеч :)
Ying

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошото в НБУ е, че кръщават курсовете с бомбастични имена с нулева информативност.

Иначе от тези изброените курсове "3.Въведение в компютърните документации", "5.Въведение в обектно ориентираното програмиране", "6.Компютърни мрежи", "8. компютърна периферия", "9.Операционни системи" и "12.Управление на WEB сървъри" нямат нищо общо с художествената графика според мен. Всичко е програмиране и хардуер.

Hint: КМТ е новото име на "Компютрни системи и технологии" ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 12:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:D
Цитат:
7.Моделиране на творческия процес
10.Синтез на реалистични изображения

е тия двете ме изпълниха с кеф!
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 1:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

някой ще преведе ли на г-цата... или това ще е поредната 15-страници тема на НБУ????
stefan

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ying написа:
Лошото в НБУ е, че кръщават курсовете с бомбастични имена с нулева информативност.

Иначе от тези изброените курсове "3.Въведение в компютърните документации", "5.Въведение в обектно ориентираното програмиране", "6.Компютърни мрежи", "8. компютърна периферия", "9.Операционни системи" и "12.Управление на WEB сървъри" нямат нищо общо с художествената графика според мен. Всичко е програмиране и хардуер.

Hint: КМТ е новото име на "Компютрни системи и технологии" ;)

дам, точно така си е. идеята на тази програма като цяло е да е графична, но и да те "подготви" с леко инжинерен поглед върху нещата. затова са и всичките тези програминия, математики и т.н. на мен ми е останал един семестър там и 15 невзети изпита... като повечето от тях са тоо въпросните математики и програмирания. когато аз записвах (2000г.) повечето от тези курсове бяха задължителни.. но ако сега можеш да не ги записваш е добре... ако са 2-3 изпита се издържат.. може нещо да препишеш да пратиш друг... или просто да седнеш и да научиш колкото и неприятно да е :) но когато са както в моя случай общо към 20 си е проблем :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mim

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ако те интерисува Графичен дизайн или подобно, си тотално в грешка
Компютърни системи и технологии няма нищо общо
мести се във Визуални изкуства
Tony

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 10:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въведение в обработка на изображението - Photoshop
Графично документиране - AutoCAD
Приложна векторна графика - CorelDrow
Върнете се в началото
tech_noir

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 1:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
ако те интерисува Графичен дизайн или подобно, си тотално в грешка
Компютърни системи и технологии няма нищо общо
мести се във Визуални изкуства

Проблема е в министерството. Както чуят "компютърни"... и решават че е инжинерна специалност и пускат зповеди иначе няма лиценз.
Така на времето ни бяха набутали математиките на техническия. Заглавията са такива, защото НБУ се пробва да шикакави и да спаси графиците максимално от математиката.
От горните само 5 мисля че ще има математика, и то както за тая специалност ще е през пръсти. Най големия проблем в тази специалност се казваше по мое време Господин Желев, сума народ изчезна само заради него.

Иначе за графици наистина е по-добрия избор Визуални, няма математики, програмиране и мрежи, а на тяхно място са драматургия, фотография и шрифт. Както и после повечко и по-разнообразна анимация.

В НБУ обаче почти нищо не е задължително, каквото и да разправят на зайците. Имаш само по няколко задължителни курса, за другото никой няма да ти направи проблем (аз примерно първи курс КСТ записах История а религията, вместо сървъри)
Bicubic

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@tech-noir:
Явно нищо не знаеш. Заглавията на програмите са такива защото на НБУ им е наредено отгоре да не си слагат разбираеми заглавия на програмите. Абсолютно сериозно говоря. Има закон, че частните университети нямат право да пишат неща от сорта на "Математика 2" или AutoCAD, ами глупости като "Математически принципи" или "приложение на чертожните програми в дизайна". Мда, абсурдистански порядки. Иначе, ако имаш опит в PhotoShop, 3d s max или Illustrator iли нещо друго, нищо няма да научиш. Има някакви безумни курсове от сорта на Цветът в дизайна, в който седяхме и се гледахме, но също така има и ActionScript дето го преподава специалстка по виртулана реалност. Що касае базата, НХА съм чувал че е пълна скръб- ЕДНА компютърна зала, 6 компа. Е, ние пък си имаме цял етаж. А ако някой си мисли че с едно голо рисуване можеш да прокопсаш някъде, да ми звънне.
Върнете се в началото
SkyApe

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 3:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая тема много ми помогна и на мен след като ще кандидаствам и аз другата година в НБУ :) Варненче съм ама мисля че ще мога да вляза някой да знае какво изискват???
Върнете се в началото
tech_noir

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bicubic написа:
@tech-noir:
Явно нищо не знаеш.

Айде сега кажи и коя година си, да ми дообясниш после на изпита каквото не знам (ако не сме се срещали вече там де).
Sami

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LoveHate написа:
някой ще преведе ли на г-цата... или това ще е поредната 15-страници тема на НБУ????

Bicubic

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 5:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tech_noir написа:
Bicubic написа:
@tech-noir:
Явно нищо не знаеш.

Айде сега кажи и коя година си, да ми дообясниш после на изпита каквото не знам (ако не сме се срещали вече там де).

Магистър съм.
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Съб Окт 14, 2006 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bicubic написа:
tech_noir написа:
Bicubic написа:
@tech-noir:
Явно нищо не знаеш.

Магистър съм.

И знаеш не по-зле от мен че изпитите в НБУ са залъгалка.
Върнете се в началото
ivanka

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 5:37 pm    Заглавие: Благодаря на всички Отговорете с цитат

Благодаря на всички,които се опитаха да ми обеснят заглавията.Явно има и нови курсове,които не са присъствали преди и по заглавията е много трудно да се разбере съдържанието.За повечето разбрах какво съдържат.За сега мисля,че ще мога да избегна математиката-смятах,смятах кредити и май ще успея да направя 240 бр. до края ,без математика.Дано стигна до края ,защото НБУ вече не е това НБУ от преди години.Много трудно се влиза вече и ,май, доста трудничко ще се излиза вече.Дано успея ,защото, иначе, ще излезе ,че съм заела мястото на някой ,който е можел с лекота да се справи с изпитите през следването.
Върнете се в началото
ivanka

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 6:01 pm    Заглавие: Избрах Отговорете с цитат

Останаха неизвестни като съдържание само следните:
1.Въведение в компютърните комуникации
2.Въведение в обектно ориентираното програмиране
3.Моделиране на творческия процес
4.Програмни езици С и С++
5.Хипермедия в Интернет
6.Математическо и симулационно моделиране
7.Управление на WEB сървъри
Знаете ли ,аз мисля ,че чистия графичен дизайн и само база от правила и талант ,без която не можеш ,но в сега ,в 21век,без да можеш и знаеш как да го прилагаш чрез компютъра - си вън от играта.Не знам дали съм права,но аз ,заради това предпочетох да уча "Мултимедия,компютърна графика и анимация".Дано сменената ,нова програма от курсове в тази специалност ми даде възмажност да получа тези знания.
Върнете се в началото
kdjenev

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 9:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами Програмни езици С и С++ няма смисъм там са само алгоритми и блок схеми,орератори, действия с оператори и даскалите ще ви покажат как да напишите програма която да намира корените на квадратно уравнение и тва е.Няма смисъл да го пишеш ако няма да ставаш програмист/ка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivanka

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 12:43 pm    Заглавие: Мерси Отговорете с цитат

Благодаря ,опазил ме Господ да ставам програмист,та аз нямам достатъчно мозък за това.Няма да ги пиша, а за другите заглавия ,можеш ли да кажеш нещо?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети