Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Dosadnika
|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 6:44 pm Заглавие: Bogorex web design |
|
|
abe ima oshte 3 tona rabota po taq pushtina ama da vidim kvo shte kajete i vie
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 6:50 pm Заглавие: |
|
|
Sigurno si propusnal da popitash LH za RED Colour vs- proper use?
Header-a turpi prerabotka...pone neshto cool cato sample na phone, trgovski vid da ima...) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 6:54 pm Заглавие: |
|
|
Add написа: | Sigurno si propusnal da popitash LH za RED Colour vs- proper use? |
ubima tva ne moa not go zacepq nit go razcepq
hedara me mu4i zdravata verno si e ama sha go pilime ko da sa praj |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivgin

Регистриран на: 17 Апр 2003 Мнения: 56 Местожителство: В съня на черния цар
|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 10:37 pm Заглавие: |
|
|
Мястото за контент (с думата контент поздравявам некои членове на грпхлла) е твърде малко и правоъгълно. Навигацията е адски сбита. Аре за линиите на 45 градуса няма да говоря...
Цветовете ми харесват :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 10:44 pm Заглавие: |
|
|
ivgin написа: | Мястото за контент (с думата контент поздравявам некои членове на грпхлла) е твърде малко и правоъгълно. Навигацията е адски сбита. Аре за линиите на 45 градуса няма да говоря...
Цветовете ми харесват :) |
mersi za cvetovete
linii 45 gradusa ima samo na edno mqsto : )))) ama 4etoh na dulgo i shiroko za 45 beveli imbosi i t.n.n
za navigaciqta ami ima loshata vazmojnost tam da ima pove4e ot 15 butona po nqkoe si vreme ( opravdanieto e kato zadnika vseki si go ima )
eto vi i edin po ranen stadij
a da ne vi kazvam 4e bah tragnal ot neshto takova
i po edno vreme imashe edna takava istoriq
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivgin

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2003 11:44 pm Заглавие: |
|
|
Значи... приемаме, че правиш сайт, който да изглежда добре на 800x600 - в такъв случай имаш достатъчно място да разтегнеш малко навигацията по вертикала - повече място между бутоните примерно. И си помисли дали ти е толкова важно да са антиалаяснати - ако не, ще спестиш около минута чакане на модемните юзъри, като я направиш текстова...
Така че разтягай смело, разчупи дизайна, налей си едно, отиди малко на sonyericsson.com, 2advanced, onyro и dir.bg за вдъхновение :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 12:00 am Заглавие: |
|
|
ivgin написа: | Значи... приемаме, че правиш сайт, който да изглежда добре на 800x600 - в такъв случай имаш достатъчно място да разтегнеш малко навигацията по вертикала - повече място между бутоните примерно. И си помисли дали ти е толкова важно да са антиалаяснати - ако не, ще спестиш около минута чакане на модемните юзъри, като я направиш текстова...
Така че разтягай смело, разчупи дизайна, налей си едно, отиди малко на sonyericsson.com, 2advanced, onyro и dir.bg за вдъхновение :) |
zna4i za HTML i modemni useri nqma da sa pritesnqvame az ti obeshtavam saita da e pod 40kb : )
butonite shte sa si tekstovi texturata za tqh e 2x2px : )
na dir bg za vdyhnovenie nqma da hodq : )
za rezoliuciqta pravilno 800x600 minimalna
i sa cudq dali da go razpuvam po x i y ili da go izakam v sredata i da go razpana samo po y ama sha gi napravq i dvata varianta i sha mu mislim |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 9:11 am Заглавие: traibwa oshte |
|
|
За съжаление, всички дизайни, които си показал, не стават.
Сега, доколкото виждам, ти липсва вдъхновение и познания. Също така и само с работа няма да стане. За целта, разгледай например какви дизайни прави bad или implant или някой друг. Например виж www.samsung.com - за мене това е един много добър корпоративен/потребителски web site.
Не е зле, поне в началото, да подражаваш на добрите дизайни. Чрез подражание по-лесно ще разбереш принципите, които са заложени в добрия дизайн:
Подходящи цветове, композиционно добър layout, удачни шрифтове, пасващи орнаменти, премерени пропорции, лесна използваемост на site-a и т.н. ... да не говорим за по-нестандартни концпции на дизайн и т.н.
Има още много неща, но засега това.
Успех!
Последната промяна е направена от vALE на Сря Апр 30, 2003 9:22 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 9:21 am Заглавие: |
|
|
verno ne stavat : ( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 10:18 am Заглавие: Re: traibwa oshte |
|
|
vALE написа: | За съжаление, всички дизайни, които си показал, не стават.
Сега, доколкото виждам, ти липсва вдъхновение и познания. Също така и само с работа няма да стане. За целта, разгледай например какви дизайни прави bad или implant или някой друг. Например виж www.samsung.com - за мене това е един много добър корпоративен/потребителски web site.
Не е зле, поне в началото, да подражаваш на добрите дизайни. Чрез подражание по-лесно ще разбереш принципите, които са заложени в добрия дизайн:
Подходящи цветове, композиционно добър layout, удачни шрифтове, пасващи орнаменти, премерени пропорции, лесна използваемост на site-a и т.н. ... да не говорим за по-нестандартни концпции на дизайн и т.н.
Има още много неща, но засега това.
Успех! |
oh i az ne znam kvo mi lipsva za momenta mi lipsva nqkoj kojto da me podgotvi za kandidatstvane s grafika
etoti oshte edna boza da q razfasovash : )
http://www.coretrek.nl |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivgin

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 4:49 pm Заглавие: |
|
|
Браво, Вале, справи се страхотно. Доказа, че дизайните не струват. Сигурен съм, че беше изказването ти беше много полезно на всички :) Обожавам градивна критика. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
d-phrag
Регистриран на: 26 Мар 2003 Мнения: 71 Местожителство: Sofia - Plovdiv
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 6:50 pm Заглавие: |
|
|
CoreTrek imat prilichno logo, no kolkoto do sajta za telefonite...pochni otnachalo. I tozi pyt ne izpozvaj toa BrickRed cvjat...i po-malko cherno & sivo. Nuzno li e buttonite da pokazvat che znaesh (znaesh li?) kak da pravish Layer Effects vyv Photoshopa? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 9:35 pm Заглавие: |
|
|
d-phrag написа: | Nuzno li e buttonite da pokazvat che znaesh (znaesh li?) kak da pravish Layer Effects vyv Photoshopa? |
Znam znam : ) pone tova znam oba4e
Vale mi govoreshe za designa na samsung ko mi go butate toq design za pokazno ele pa za fonts tam prebroih pove4e ot 8 razli4ni shrifta maznati na edno mqsto ( za home page govorim )
ina4e si e klasika priznavam iz4isten do dupka predstavqneto na telefoni s flash pak iako
a za kulajite,... i na mene kato mi otpusnat pari za fotograf manekeni i ma pusnat v sklada na panasonic da si napravq edno 10GB album4e s snimki na telefonite kakto az si iskam togava ( .... opravdanieto e kato zadnika seki si go ima ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 9:38 pm Заглавие: |
|
|
d-phrag написа: | CoreTrek imat prilichno logo, no kolkoto do sajta za telefonite...pochni otnachalo. I tozi pyt ne izpozvaj toa BrickRed cvjat...i po-malko cherno & sivo. Nuzno li e buttonite da pokazvat che znaesh (znaesh li?) kak da pravish Layer Effects vyv Photoshopa? |
onova logo ne sam go mazal az i slava bogu mene ne mi haresva
tva e moe tvorenie [/i] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 9:41 pm Заглавие: |
|
|
Dosadnika написа: | Vale mi govoreshe za designa na samsung ko mi go butate toq design za pokazno ele pa za fonts tam prebroih pove4e ot 8 razli4ni shrifta maznati na edno mqsto ( za home page govorim ) |
Kude be chovek prebroi poveche ot 8 shrifta ???? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2003 10:15 pm Заглавие: |
|
|
BadmotherfuckeR написа: | Dosadnika написа: | Vale mi govoreshe za designa na samsung ko mi go butate toq design za pokazno ele pa za fonts tam prebroih pove4e ot 8 razli4ni shrifta maznati na edno mqsto ( za home page govorim ) |
Kude be chovek prebroi poveche ot 8 shrifta ???? |
izvinqvaj tuka sum se izkazal mnogo nepodgotvenn sorry
a i v predvid na gorepokazanata rabota imam pravo na podobni neuki izkazvaniq |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Donkey
|
Пуснато на: Чет Май 01, 2003 8:41 am Заглавие: |
|
|
Ако аз правя подобен сайт за комуникации бих използвал други цветове (по меки) май в момента в тая свера са модерни меки и пастелни тонове (таргет 16-30 годишни) и не чак толкова линии под 45°ree. Колкото по-малко остри ръбове толкова по добро настроение (според мен де;-))) Ако фирмата има някъв слоган използвай го за идея.
Това всичко е ако бях правил аз такъв сайт, а как щях да се справя, тва е една друга тема;-)) Давам ти моето мнение, не си длъжен да се съобразиш естествено;-)
Последната промяна е направена от Donkey на Чет Май 01, 2003 2:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tn1
|
Пуснато на: Чет Май 01, 2003 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Dosadnika написа: |
|
az da ti spomena samo, che si izpusnal i-to v communication, za vseki sluchai, da ne se izlojim ;)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Чет Май 01, 2003 1:57 pm Заглавие: |
|
|
tn1 написа: |
az da ti spomena samo, che si izpusnal i-to v communication, za vseki sluchai, da ne se izlojim ;)) |
mersi 4esno ne bqh zabelqzal
no tva e samo za fon na logoto ot tva poster ne stava nqma nikva zaka4ka v nego edno logo s light "BLIAH sha svarna da povarna " |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|