Graphilla.com :: Преглед на тема - Турция + лапенца

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Турция + лапенца

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borissov

Местожителство: Милано/София

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 1:58 am    Заглавие: Турция + лапенца Отговорете с цитат

Днес както нямам работа, барем да понапълня форума малце, ако ви писне, свиркайте :-)

Тъй, Турция значит, стига толкоз само мацки съм пущал! Всичкото туй само 50/1.4, с изключение на очевадно широките, там 18-70...Имам още много мат'риал, ама нямах време да ги PP-на...

Август 2006.

Баба Шекер, Северозападна Турция, някъде из платата...

Тия образи бяха се накачулили на един Зил, барабар с 15-ина жени и покъщнина...Разговор, аз: "Photo? Yes?", сочейки като дебил към апарата...Мъжката част се изсипва от самосвала, жените гледат през бурките. Оказва се, че един (с очилата) "говори" английски. Пак, "Photo, yes?" - мълчание, усмивки, почесване по брадата..."Maybe!" "What do you mean, may I or may I not take a picture?" "Maybe! No woman! Yes?". Та така...

Истанбул

Джамджи...Пействам историята му :-)

Носуф, по прякор Джамджи. Запознахме се на един истанбулски сокак и прекарахме следобеда и вечерта заедно, развеждаше ни и ни превеждаше. Когато през 89-а е принуден да избяга в Турция, не говори и дума турски. Чувства се българин, но оттагава е бил в България само веднъж. За погребението на жена си. Работи в кухнята на ресторант...Преди 89-а е бил "шеф на конеферма, на ЦСКА коне продавахме даже, ей! Идват шефовете от София, заколим пет агнета, седим на маса за 500 лв, а говорим за 500.000! А какви приятели имам в България, те сега ме търсят все работи да вършим, уважават ме, яки момчета, големи, с джипове! А тука купих два апартамента, с едни руснаци далавери въртяхме, 30 000 долара оттам, с крави...Синът ми работи в онзи ресторант, много го уважават, добре работи, знае си занаята. Айде елате довечера у нас, два блока българи сме само, ще опънем между блоковете масата, ядене, пиене, ще нарежем както си трябва мезета...Аз иначе така сега сам си живея. Шефката в ресторанта много се имаме, ама само работни отношения, така..."

"Всички са айдуци, момче, маскари са всичките до един!!!!"

"Децата на гетото"

Пействам текста на английски, който бях написал на блога ми по случая, мързи ме да превеждам :-)

The following photographs are the first part of a series that I captured in one of Istanbul’s ghettos. It was an incredible experience, I felt like disappearing, merged with them and the surroundings. They were so pure, innocent, happy and smiling, untouched by the grown-ups misery, problems, artificial boundaries of the mind. I was just sitting there, amongst them, with a huge grin on my face, feeling stupidly happy and alive. They didn’t speak any English, of course, so after some time a guy started translating for me, and until then I didn’t have any idea what they were saying, but it didn’t matter…One of the kids was blind, and he kept asking to be photographed [like all of them did], saying “Make me look beautiful, make me look beautiful…”. I will never forget that moment and those small, poor, unwashed and dirty, but happy, vital and smiling kids.

Сляпото момче

Дечица от платата:

Бекстейдж ;-)

И като съм отпочнал с детски портрети, ето още малко, старички :-)

Норка-бърборка, най-чаровният модел на света :-)

"Нора, дай ми усмивка!"

Ива:

"Татко се жени!"

Изабела:

Брани:

Марко:

Киара:

Ай стига, че много стана :-)
M0

Местожителство: Paris

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 2:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

LudaRabota™ ... това ми е фаворит

... и на малкия монитор си счупих пръста от скрол
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 3:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех, Никола, еь, Борисов... романтик си ти... и както се оказа в началото на темата верно можеш и стари мацки да снимаш, евала!

Детските портрети са върха! Ей това ме накара да гледам в монитора, докато ми дойде безфокус...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

всичко много ми харесва :)))
и като любител на детските портрети- шапка ти свалям :)))
само "брани" си го омазал яко ....
borissov

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper: Мдааа, романтик съм аз много :-)

maceman: благодарско :-) Брани не съм го шопил грам, седи така, щото го снимах с един Хелиос 50/2, едно мазничко-мазничко :-)
mira

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ехааа ама чудни диванета си наснимал! :)

На баба Шекер не й ли идва малко повече контраста на 3-4 къдър?

А пък сърдитата Норка така да ме усмихна - невероятен кадър е това! :D
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 1:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чудни са! Направо ме вкараха в друг свят наистина! А децата са... страшно сладурести! Толкова истински снимки!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
borissov

МнениеПуснато на: Пет Дек 01, 2006 12:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mira: права си, по-малко overlay лейър й трябваше :-) А Нора е най-най-най-чаровното дете, което можеш да си представиш, тя е дъщеря на моята най-добра приятелка Свилена (която я има в другия ми пост:-)) и е наследила чара на майка си :-)

wicky: благодаря :-)
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 4:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Портретите на лапенцата са невероятни :))))))
... ааа да и първите два на бабето :))

Адски живописни като усещане дори и черно бели !
Zing

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

много добри неща пак!

един офф - борисов, прави ги снимките по-тесни малко нещо от типа на макс 1000 по широката и макс 800-900 по високата, че не се видят убаво така :)
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 7:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

fatwalker написа:
много добри неща пак!

един офф - борисов, прави ги снимките по-тесни малко нещо от типа на макс 1000 по широката и макс 800-900 по високата, че не се видят убаво така :)

ширината и мене ми е проблем - ем уж "средноголям"монитор имам :)

колкото до самите снимки - ми има някои, които някак си ми седят кат пълнеж... не казвам, че са лоши - напротив! просто когато имаш супер готина снимка на едно дете и не чак толкоз готина на същото... го наричам пълнеж. на някои кадри контраста е отишъл над поносимото за моя вкус, нооо тва не може да се каже, че е проблем. като цяло - борисов доказва че има око, има усет, има талант - а снимките ме зарадваха много!
Върнете се в началото
Frida

МнениеПуснато на: Сря Дек 06, 2006 12:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Борисов, много хубави моменти си хванал и колкото да има елемент на случайност във фотографията, си личи, че имаш подход към хората. Нямам търпение да го израстеш тоя прекален контраст и шарп, за да мога с удоволствие да разглеждам нещата ти.
Върнете се в началото
borissov

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря :-)

Аватарче: всичко е относително, може аз да предпочитам едни снимки от серията, ти други...Нормално :-)

Фрида, благодаря! За щарпа ясно, ама какво против контраста имаш? Аз обичам наситен, хубав контраст :-)
borissov

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А за размера на картинките - ами аз нарочно, да се вижда хубаво, така, шукарно...Правя ги винаги 1200 пкс по дългата страна...На 22" си седи муцунка :-)
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

borissov написа:
А за размера на картинките - ами аз нарочно, да се вижда хубаво, така, шукарно...Правя ги винаги 1200 пкс по дългата страна...На 22" си седи муцунка :-)

Да, ама на 21" знаеш ли колко ми е вътрешно... на 17" и на 19" инча просто се примиряваш, ама сега... айде засрамисе малко :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Frida

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 12:44 pm    Заглавие: za kontrasta Отговорете с цитат

Борисов, нямам нищо против контраста. Дори напротив - обичам много контрастни, драматични, емоционални, страстни кадри. Трябва да се стараем обаче да препъваме малко крайните си характери и да ги съчетаваме в работите си с хубави преходи и добро нюансиране, за да могат страстите и драмата да са изпълнени с внимание към детайла и с финес, а не джаста-праста, каквато е природата на темпераментните. :))
Върнете се в началото
borissov

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 2:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper: ми вземи си 22", бре, ко ми са обясняваш :-)

Frida: добре казано, убеди ме...Почти :Р Ама май ми минава контрастният период...Явно темпераментът ми утихва :-)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети