Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Дек 31, 2006 8:12 pm Заглавие: Банално, като равносметка за годината ;) |
|
|
Мда, тази година господин Снупъра според повечето хора снимаше предимно банални неща, факт. И за да мога да почна новата година след няколко часа на чисто... май трябва да завърша старата първо :)
Няколко кадъра от едно дълго пътуване, което отдавна чака да си калибрирам новия монитор и да обработя и останалите (ама чак догодина ще е):
От едно наблюдение на Благородни елени из Добруджата, което премина в снимане на изгрев, тъй като мъглата покри елените, когато вече имаше светлина за снимане... и от нямане какво да правя:
От едно наблюдение на мечки в района на вр. Ботев, което премина в снимане на изгрев, тъй като мечките бяха слезли в ябълковите градини и не им дремеше за нас:
От едно наблюдение на фазани покрай р. Тунджа, което премина в снимане на патки - срам ме е да кажа защо:
Искам да благодаря на семейството ми, на приятелите, на почитателите ми, също искам да благословя пъстърмата и да кажа на моя продуцент:
- Фил, Благодаря ти, човече, че беше до мен през всичките тези 50 години, в които снимаме заедно - без теб нямаше днес да съм тук и да бъда това, което съм!
Весело посрещане на Новата Година на всички! И почтително изпращане на Старата! :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 2:24 pm Заглавие: |
|
|
снуфъре,
не е задължително да е лошо снимането на банални неща, даже аз го намирам за най-трудната част от фотографията (изключая снимането на тризначките от ББ за плейбой - там е било наистина тежко). инак лично аз ти желая мноо успехи и голямо развитие през новата година, щото ти си го можеш снимането и само моеш да са развиваш - дори и в снимането на банални неща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 6:17 pm Заглавие: |
|
|
първата много ми харесва - много приказна седи |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 11:28 am Заглавие: |
|
|
чак ми се прииска да съм горе във вишката на първата :)
за последната съм ти казал още щом я видях- ако бяха раменени местата на патките, цена немаше да има :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 11:55 am Заглавие: |
|
|
Благодарско на всички ви ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 12:28 pm Заглавие: |
|
|
Тази с вишката кърти :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Радвам се, че те радва :)
Само една лека вметка - не е вишка това, ами чакало :) Ползва се за наблюдение на благородни елени, ноо в тоя ден ги гледахме в утринния сумрак и в момента, в който слънцето близна хоризонта с намерение да съдейства на експозицията се спусна върху елените една мъгла като мляко и останахме само да слушаме брачните им песни, което, ако тва беше вишка просто нямаше как да се случи, щото Мейс щеше да е на вишката и да трепе гадовете, които искат да вземат предмет от нея :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 2:52 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Радвам се, че те радва :)
Само една лека вметка - не е вишка това, ами чакало :) Ползва се за наблюдение на благородни елени, ноо в тоя ден ги гледахме в утринния сумрак и в момента, в който слънцето близна хоризонта с намерение да съдейства на експозицията се спусна върху елените една мъгла като мляко и останахме само да слушаме брачните им песни, което, ако тва беше вишка просто нямаше как да се случи, щото Мейс щеше да е на вишката и да трепе гадовете, които искат да вземат предмет от нея :) |
сори за офтопика, ама как може простосмъртен човек да се добере до подобно място в подобно време да наблюдава елени... дори не да ги снима, ми само да гледа? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 3:14 pm Заглавие: |
|
|
Сложна работа, по-скоро скъпичка - звъниш в съответното ДДС (държавна дивечовеъдна станция) и правиш резервация в ловната им хижа или дом. Не ти и минава през ум да пишеш мейлове, по тия места са скарани с нета, а и попадаш на администрацията, която е нейде в град в ниското. От там ти казват обикновено една цена като на хотел средна ръка из балкана за храна и нощувка. И после се почват услугите - транспорт (УАЗ обикновено, другото не минава просто на повечето от тия места), водач... имам някакви спомени за 40 евро на ден транспорт и 20 евро водач, окло тия пари са услугите.
Ходи се силно задължително през размножителния сезон за да чуеш песните им (няма по красив концерт от това да се притаиш в тъмното зад подветрената страна на някой бор и да слушаш как 4-ма възрастни мъжки се надпяват за 2 малки кошути - просто 3-мата тенори могат да се засрамят там) - за Благородните сватбуването е нейде от началото на септември края на октомври, не е толкова дълъг, просто на различните места е по различно време и можеш да се движиш от място на място из страната, докато сватбуват. За лопатарите е към 2 седмици след благородните. Където и да отидеш - правиш си резервация (ще гледат да те бутнат, когато нямат ловец, но това е по-добре и за теб реално) - абсолютен минимум 3 нощувки - просто какъвто и водач да имаш, колкото и да следваш песните - винаги е и с много късмет. Изключвам разни малки стопанства, които са го обърнали на зоологическа градина с право на отстрел и животните са диви само на приказки и липсва тръпката от търсенето. В другия екип имаше оператор, който за 2 седмици в общо 10 ДДС-та не беше зърнал нито един елен. По същото време при мен излизаха почти всеки ден на различни места, почнаха да ме одумват, че мириша на елен сигурно и затова все при мене идат... :) Ако имаш още някакви питанки къде и как - свиркай, за около 25 от 37-те ддс-та мога да ударя рамо, не във всичките има Благороден, разбира се. Можем да продължим на тема прасета и лопатари утре, ловците нямат място в тая тема :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Яну 05, 2007 2:58 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: |
.................
|
merci много,
ловци ще настоявам да няма, когато ходя - няа да понеса да застрелят нещо пред мене... ;(
а тва сиа ще си го копирам дет ми написа и ще си запаза правото да те потърся като си избистря някаква такава идея :)
мерси пак! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|