Graphilla.com :: Преглед на тема - Yakudzaaaaaa...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Yakudzaaaaaa...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TETRAGRAMATON

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пон Яну 08, 2007 12:33 am    Заглавие: Yakudzaaaaaa... Отговорете с цитат

Edin moi priatel me pomoli da mu napravia niakolko snimki,az i samo tva i 4akam da mi se otdade vazmojnost da snimam ...usloviata biaha ,ne mi govori (gramofon sviri ,maika pla4e )...i taka ....tova ot men za sega....za segaaaaaa...;)

mejdu drugoto ,4ovekut ne e kitaec i niama ni6to ob6to sas ninji i yakudzi i drugi podobni aziatski voeni organizacii....;)
Azirafel

МнениеПуснато на: Пон Яну 08, 2007 12:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

КефЪт :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пон Яну 08, 2007 1:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

якудза е японската мафия...тя няма нищо общо с китай и техните триади...
нинджицу пък е боен стил практикуван от нинджите... ма тва за обща култура.. да не се бъркаш повече. :)) иначе снимките кефят да
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Яну 08, 2007 1:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дърпаш, момче, дърпаш и влачиш! Лични фаворити 1 и 3

Кадър по кадър

1. Тука виждам аз кварталния бияч от china town. Денем работи в сервиза за гуми на Зенг, вечер ходи с кожено яке по улицата и околните му правят път.
Осветлението да го беше редил - трудно щеше да е по-подхоящо за тоя кадър. Харесва ми контраста между западняшкия лилав потник и излъчването на модела, фона, татуировката. Забележки - при монтажа на фона не си хванал вярната перспектива - ракурса ти при модела е леко отрицателен, докато фона си е нула. Отделно, че откъм осветление на фона и откъм писмото на японски изглежда малко недостоверно.

2. След първия ми бледнее, важат същите бележки за фона плюс кадровката на ръцете (поне аз не съм фен на рязанаето точно преди китки/глезени/лакти).

3. Това е за мен КАДЪРА. Насажда ти много респект, плаши с в същото време буди интерес. Наистина много Якудза излъчване (поне каквото сме виждали за Якудза по филмите). Харесва ми как си усетил светлината в помещението и си я уловил за съдружник, ценно качество. Забележки - да не кажа никакви, освен, че ми се иска да видя малко детайл в косата за да не стои челото като че ли над него има тясна дупка.

4. На мен тая балетна стойка малко ми разваля настроението от предните кадри от серията, но показва друго състояние на модела, което леко изненадва кого приятно, кого не толкова.

5. След десетина виждания не мога да се разбера със себе си кой вариант ми харесва повече.

6. Харесвам. Все едно си сменил модела. Кадровката и сливането на тила му с фона са в минусче, но повече ме притиснява неравномерно-разпределеното блърване по кадъра, а в същото време шарпена в предната част на лицето му се набива на очи.

Хубава сесия, справил си се добре за условията на терена и си показал различни лица от модела, продължавай в същия дух ;)

Видя ли, че и без тежки рамки става работата :Р

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
TETRAGRAMATON

МнениеПуснато на: Пон Яну 08, 2007 11:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

blagodaria ,za komentarite ,osobeno za obrazcoviat komentar (lekcia)koito mistur snooper iznese ;)....(o6te ne moga se savzema )....a mistur implant mai,maai 6te izleze star treniran kadur ....;).....a taz 5-tata ,da ne se opravdavam ama be6e poslednata koiato obrabotvah(i taka mi se spe6e 4e daje i ne save-nah psd file da moga da si korigiram maskata na sloia sas blura) , i kakto mistur sumo se be6e izrazil vav edna po predi6na tema ....retu6at i e leko neeleganten ,4ak sega kato ia gledam iiiiii,mai mai 6te triqbva da ia opraviam nanovo ,ama drugata subota i nedelia ve4e kato ,imam malko pove4e vreme......i pozdravi na vsi4ki
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 12, 2007 12:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първите два кадъра са станали много добре. Браво!
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само първия кадър ми допада :/
Най-неприятното нещо в кадрите ти (поне за мен) е фона.
Как можа да сложиш тея йероглифи!!
Не ти ли стига че модела ти има достатъчно азиатки вид, та трябваше и да го напишеш :)))

Можеше да потърсиш по-интересни състояния и да си поиграеш още с осветлението.

Ако можеш повтори сесията сигурна съм, че можеш по-добре. :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
rotox

Местожителство: ..

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мн ми допада 2рата : )

There is no dark side of the moon
really as a matter of fact It's all dark.

http://www.myspace.com/veronicapetrova
Върнете се в началото
TETRAGRAMATON

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 6:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kakto piks заръча ,направихме още един опит ,за осветлението ниамаше начин как да си играиа повече щото ,осветлението е лампите на тавана вав стаиата за масаж вав залата ,поедно време моиат чожек измукна една настолна лампа....бе нещастна му работа ,и сега дсл-ра тежи повече от сапунерката ,и трипода ми скуса нервите (ма скоро ще се взима нов)....ми това е

Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 8:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Spored mene taz sesia e krachka nazad :(( W smisal - w parwite snimki obshto zeto problema beshe w oswetlenieto - sega ne e podobreno, a pak e polzwano neshto nalichno. Poluchili sa se ostri senki (predpolagam ot taa nastolna lampa), kontrasta e prekaleno goliam za moq wkus. Razbira se ima sluchai w koito visok kontrast e oprawdan - ama tuka... nesto ne mi sedi ubeditelno da e taka. Razbira se (!!!) izhozdam izcqlo ot tezata che si se opital da podobrish prednia set snimki.

Picha prosto izglezda prekaleno dobrodushen za da raboti toz rqzak kontrast... ne e yakudza, ne e strashen pone za men... simpatqga e. Ta ili go izkaraj na ulicata w niakakwa sreda (primerno s graphitti) i snimai na difuzno oswetlenie priwecher... ili puk toi da sa opita da izigrae po-strasno roliata si - s nalichnoto kontrastno oswetlenie... znam li :)

Puk obache ako ti si hareswash snimkite i spored tebe si pokazal kakwoto si iskal - moesh da ne obrashtash wnimanie na komentara mi :)
Върнете се в началото
TETRAGRAMATON

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 9:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обръщам,обръщам....осветлението! хъм лоша работа(че и скъпо да се купи) ... то тва yakudza го сложих за парлама ,човека иска нещо като за портфолио да си има ,аз си му казах че при тези условиа ,резултат ниама да е суперски,за излизането на вън много добра идеа ,при случаи че не искаме да набутваме пари за наемане на студио ,но маи ниама да стане човека живее на другиа краи на лондон и ние ги правиме обикновено вав събота снимките ,когато и двамата сме на работа по едно и сущо време и свуршваме по рано.Ниакакъв савет за по евтионо осветление,гледах че борисов казваше че ползва осветително тиало за видео камера или нещо от сорта...че навих един черен да го снимам (при сущите условиа,и миасто)и тои работи вав occupational therapy-тo,много интересен индивид облича се много класически носи бомбе ,бе интересна физиономиа.....ама ми се иска така ,малко да подобриа работната среда....ниакои ако има сас идеи и предложениа
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 9:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

в това че си ползвал лампи с крушки няма нищо лошо, но както каза Аватарчето имаш несъвместимост на характера на героя и осветлението
той наистина изглежда като Дъ гуд гай
но на тоя релеф на тялото дифузното осветление пък ще го развали, така че ще трябва да търсиш някакъв среден вариант с каквото имаш
типа осветление не прави характера на осветлението (като изключим разните лампи с по-специални форми), така че дали ще е с видео, светки, крушки, халогени и т.н. никой не го интерисува
само в някои случаи на теб с едните ще ти е по-трудно

ъм с ръката над очите - много нетипичен жест, не казващ нищо

но определено трябва да го сложиш в някаква среда
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 2:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе човеко :))
Не мое ли да идете 1 час по-рано на работа, или като излезете от там да ги напраскаш снимките (ако "излезете" не е в 1 през ноща де:)))

Деа знам...

Това което ми идва на акъла е да си земеш халогенна лампа 500 вата примерно (тряя да ги има в магазините за осветление - тука поне се ползват за гаражно осветление или пред входно осветление) и пред нея да си направиш някаква рамка с паус (чаршаф, найлон), която да ти разсея светлината... и вече да играеш с позицията на тоз "софтбокс" напред назад... Направи си сам система - ама деа знам, така от разстояние мноо трудно да гадаем :))

Ползвай и отражатели около обекта - примерно да омекотиш сенките под брадичката... нящо бяло, картон, или пък фолио за по-контрастна отразена светлина.

Ама пък Мимата е много права, че с дифузното, дори и да го постигнеш ще загубиш много от релефа на тялото :(( Тай че.. сложна задача имаш, честито :)
Върнете се в началото
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 3:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Заеби тази работа с халогенните вани, suck-ват.
За сметка на това маниашки работи сме виждали в портретния департмент правени с луминисцентно осветление.
http://blog.ayola.com/archives/000117.html
(аре малко трафик на г-н Айола на сайта :))
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 4:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo написа:
маниашки работи сме виждали в портретния департмент

аа.... е така го виждам аз тоз японец :)

http://blog.ayola.com/archives/photos/Jeffhand.jpg
Върнете се в началото
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 6:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и Сумо и Аватарчето ти дават добри идеи
въпроса е дали имаш възможност да ги пробваш

адски се радвам, че ровиш по темата и не се отказваш лесно!
Върнете се в началото
splendor

Местожителство: Anywhere

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2007 4:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първата серия по - радва . Иначе модела кърти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
TETRAGRAMATON

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2007 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодариа за съветите дружина , и ще се снима пак по сущиат проект..тука си поручах едни отражители евтинки ,мислиа че ще свуршат работа http://www.tecno.co.uk/Store/s44771/0/Studio-Reflectors/Portaflash/5-IN-1-Reflector-80cm/details.aspx
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети