Graphilla.com :: Преглед на тема - Споделен опит от работа в сферата на печата и дизайна

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Споделен опит от работа в сферата на печата и дизайна
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ani

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:19 am    Заглавие: Споделен опит от работа в сферата на печата и дизайна Отговорете с цитат

Неприятно е ако дизайнерските фирми гледат безразлично на дипломи в сферата на мултимедиите издадени от акредитирани университети извън България. Чуждестранните фирми в България специално наемат чужденци да донесат опита на Западните страни у нас. В сферата на печата настъпват редица промени, които улесняват дизайнерите при работата им с печатниците и бих искала тези промени да продължават и у нас. Не мога да се похваля със страхотно портфолио, защтото до сега ми се е възлагала предимно помощна работа в сферата на дизайна. Нека да се даде шанс и на хората, които по-трудно се приспособяват към променящите се условия на пазара.[/list]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ъъъ...Ани, душко...тва е раздела за представяне!На споделения опит от работа в сферата на печата и дизайна не му е тук нястото...:)))
Върнете се в началото
NOX

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 12:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i puskaiki mnenie, zvu4ashto kato citat o4akvame da zaformim diskusiq?
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 1:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

всичко в България е много просто - тук никой не вярва на дипломи, без значеине от къде са и то с право - по някое време ще разбереш защо
нямаш ли портфолио - не очаквай нищо

а що за университет си завършила, в който да е нямало практически задачи, с които да започнеш изграждането на такова портфолио?

успех с търсенето на работа
kapitana!

Местожителство: OC Оrange County

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 4:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

защу сте локнали темата "CbHyBaM"?
кой е отговорен за това коштунство?
кой?

по вапроса за убразованието :) - скоро ме вози таксиметров шофер който имал 2 или 3 виши :::))))... ама така като го гледах си беше чис шофер! :)

докато се подвизавах в НБУ имаше един дуцент който го караше на
"цъкнете тук - цъкнете там"
като му зададох вапроса
"да маркирам ли или само да цъкнем?"
ме погледна окорителни и изкряска
"какво ще маркираш бе - ЦЪКАЙ"

да не говоря за дизайнарите там дету не могат да си сменят цвета на текста в фотошоп - 3-токурсници.

така че ani ако смяташ да размахваш диплома в лицата на евентуалните ти работодатели едва ли ще стане - това е само старта :::)))

УСПЕХ!!! :)
ecobo

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 9:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

НБУ :-)
На един приятел дъщеря му учеше фотография в НБУ, втори курс беше...
Отишла един ден при баща си и пита:
- Баща ми, имаш ли светломер?
- Имам, ама за колко време ти трябва, щото го ползвам от време на време...
- Ааа, не само да го видя какво представлява, щото все ни повтарят "Светломера това, светломера онова", пък никой не ни го показва тоя светломер...

След този случай, приятелят ми веднага я накара да прекъсне и я прати да учи в Холандия...
Bio

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 9:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И тук ще се заформи купон с темата за образованието :0) ура!
NOX

МнениеПуснато на: Нед Яну 21, 2007 9:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:)) e kak ...mina li mesec predi da zatihne poslednata? To e kato zarqta - nema, nema...
And0

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 2:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, че в бг образованието е фарс не значи, че и на запад е така. Абсолютно съм несъгласен с твърдението, че дипломата няма значение (освен ако не е от НБУ), но пък съм съгласен с това, че портфолиото също е много важно.
Подкрепям мим за това че в унито което си завършила би трябвало да си правила някакви неща те ти се явяват като портфолио.

А ти кой университет си завършила, че не ти харесват постижението ?
Върнете се в началото
кошмар

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 9:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какво толкова ви е виновно образованието, истината е, че сам не проявиш ли инициативност и не преодолееш ли мързела си, нищо няма да постигнеш. Има интернет, спокойно можеш да видиш какво правят светилата във всеки жанр от изкуството и от там почваш да учиш. Защо са направили нещо така, как са го направили и т.н. Диломата е просто голям плюс ;).

AndO не поставяй НБУ под общ знаменател. В специалност анимация има много добри и известни преподаватели. Не можеш да кажеш, че едно обучение от тях 4-5 години е без значение ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 12:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятел, който преподава в НБУ, наскоро сподели, прави нещо като контролно, от което зависи оценката за семестъра, половината не присъстват. Един дори го попитал "какво искаш от мене сега?". "Да ти дам хлябът в ръцете, нищо повече", отговорил му приятелят ми (и мой предишен учител).
atmos

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 1:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:

AndO не поставяй НБУ под общ знаменател. В специалност анимация има много добри и известни преподаватели. Не можеш да кажеш, че едно обучение от тях 4-5 години е без значение ?

Просто ми е интересно, кой преподавател толкоз много те е впечатлил ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
кошмар

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 1:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросът е друг, не е нужно да отидеш в чужбина, за да се развиеш. И не мисля, че трябва да очакваш, някой да ти налее знанията и уменията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
And0

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:
Въпросът е друг, не е нужно да отидеш в чужбина, за да се развиеш. И не мисля, че трябва да очакваш, някой да ти налее знанията и уменията.

Много лошо разсъждаваш според мен.
По твойта логика не трябва и в даскало да се ходи, щото имало интернет и квото те интересува можеш да си го научиш от гуугъл. Пълни глупости! Нали в унито ти дават базата пък теб ако не те кефи никой не може да те научи.
Върнете се в началото
кошмар

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си ме разбрал явно. Имах предвид за следучилищно образование. И нямах предвид само интернет, има книги, има изложби. Въпросът е на личностна основа, безброй примери има на професионалисти и специалисти без висше образование.
Върнете се в началото
Kliment

Местожителство: Новогорци

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аре лок!?
Върнете се в началото
StarFish

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 2:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен ми се струва че това изказване беше пуснато с цел да се изпокарате. И като гледам на къде отиват нещата, доста успешно подадено...
Bio

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 4:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хахаха нещата стават точно както трябва. всичко вече се е случвало, колелото на времето се върти... :)
atmos

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 7:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:

Не аз сериозно питах. В НБУ може да има всичко, но покрай некомпетентните има и такива преподаватели, от които можеш найстина да се научиш на нещо, преподаватели които имат какво да ти кажат.

Само ще спомена Боряна Минчева ( История на Костюма ) или пък Христо Добаров ( Перспектива ) а защо не и Борис Данаилов ( История на изкуството ). Все хора заради които си заслужава цялото упражнение.

За това ми стана интересно кой визираш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
кошмар

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 10:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах предвид по-скоро Антони Траянов, Стоян Дуков и проф. Веселинов. 2-ри курс съм и още май не съм имал лекции и упражнения с хората, които споменаваш.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети