Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
stefanjor
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 5:37 pm Заглавие: Въпрос за COREL... |
|
|
Първо моля да ме извините, че използвам темата да задам въпрос за проблем, а не да се представя с мои творби, но наистина имам голям проблем, а в целия форум не открих място където да мога да пиша.
Проблема:
Имам нещо правено в корел. Съдържа много обекти- линии, текст, полигони... над 200 000 обекта разположени в повече от 40 слоя.
Искам да направя eps на точно определна част от чертежа, примерно по определена от мен рамка и всичко извън нея да не се ковъртне към eps файла. Ами не се получава :( Винаги прави целия чертеж.
Много ще съм ви благодарен ако дадете някакъв съвет.
Работя на corel 11.
Благодаря предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 6:05 pm Заглавие: |
|
|
Combine-нати ли са всички тези линии, текст и полигони? _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 6:13 pm Заглавие: |
|
|
Извинявам се за двойния.
Според мен целта е да селектираш нещата които искаш да експортнеш.
Може да стане като ги отделиш само тях в един слой и скриеш всички останали (от Object Manager)...
После вече си експортваш и има една чавка където пише Selected only: нея трябва да я ...чафнеш, да е активна :)
Похвали се ако успееш, че ми стана чудно :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 6:28 pm Заглавие: |
|
|
Човека иска определена рамка обаче, а със селекция тая рамка ще свършва където свършват крайните обекти, т.е. няма да е фиксирано каре тая рамка...... според мен правиш си рамка и после Intersect с обектите ти..... После експорт Селектед Онлъ и готово :))))) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 6:32 pm Заглавие: |
|
|
аз пък съм потресен направо ( то вече не е представяне тука честно :)
а общи приказки ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 7:07 pm Заглавие: |
|
|
Метода който предлагам би трябвало да работи, но не е сигурно как ще се справи с толкова обекти...
Правиш си нужната "рамка", виждаш и какъв е размерът и задаваш страницата ти да е със същия размер.
После хващаш цялата плеяда от обекти и ги местиш така че желаната част да си остане стъпила върху площта на страницата. Без разгрупиране, без нищо. Като наместиш проекта даваш експорт към епс и във второто езиче с настройките кликваш на
Page а не както е по подразбиране на Objects
 _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:05 pm Заглавие: |
|
|
Направи си рамка, без цвят на контура. Групирай си всички обекти на страницата. После отиваш в Effects-> Power clip-> Place inside container. Посочваш рамката със стралката и всичко влиза в нея. После десен бутон -> Edit Contents и си нагласяш нещата така, че да се вижда само това което искаш. Пак десен бутон -> Finish editing this level и експортваш в епс с включено selecred only и си готов. _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefanjor
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 2:10 pm Заглавие: |
|
|
Обектите не са комбайнати.
Не мога да ги сложа в един слой защото идеята на многото слоеве е да закриват някои обекти под тях
Става въпрос за географска карта с размери на чертежа приблизително 15 на 20 м. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 3:00 pm Заглавие: |
|
|
Мисля че не си пробвал това, което написах. Не казах да комбинираш, а да групираш. И мисля че ще стане. Ако имаш локнати обекти, трябва да ги ънлокнеш преди това, иначе ще ги изпусне епса. _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|