Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
donchev_a
|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 6:05 am Заглавие: Търся критика |
|
|
Здравейте,
става въпрос за дизайна на сайт на един ресторант в Коста Рика.
Ще се радвам на всяка критика, съвети и акъл.
Ето няколко екрана:
1.
2.
3.
4.
-------------------------------------------------------
А ето и малко логота:
1.
2.
3.
4.
5.
Поздрави,
Ангел |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 11:09 am Заглавие: |
|
|
Сайта е слабо изпълнение, прекалено семпъл че чак нищо няма в него. Не за ресторант в Коста Рика ами даже и за къмпинг Веселие не пасва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 11:12 am Заглавие: |
|
|
Le Brute написа: | Сайта е слабо изпълнение, прекалено семпъл че чак нищо няма в него. Не за ресторант в Коста Рика ами даже и за къмпинг Веселие не пасва. |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 12:46 pm Заглавие: |
|
|
бате Брут е винаги ли един сайт требва да е мноо набласкан за да е успешен. _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 1:33 pm Заглавие: |
|
|
TchudO написа: | бате Брут е винаги ли един сайт требва да е мноо набласкан за да е успешен. |
Ами добре за тебе ще ти го кажа с малко повече думи.
- показания лейаут е несъразмерен, минава по широчина 780рх което значи че си готов с хоризонтален скрол на 800х600 резолюция, тогава трябва да се използва рационално мястото което имаш за 1024х768 резолюция.
- Ти като го гледаш тоя сайт да ти прилича ама съвсем малко на сайт за ресторант или с нещо да подсказва Коста Рика, на мен ми прилича на местна погребална агенция.
- снимките са много зле
- цветовете на дизайна също никво настроение ... хм освен леко погребално.
- фонтове, този иначе симпатичен пикселен фонт, е много забавно да го четеш както е бял на черния цвят, особено на 4-тата картинка в суши менюто ...
- нататъка нямам време да пиша повече.
това ако е успешен сайт аз съм тогава онзи на първата картинка в ляво дето седи и гледа залеза. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kapitana!

Регистриран на: 11 Авг 2005 Мнения: 536 Местожителство: OC Оrange County
|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 5:25 pm Заглавие: |
|
|
nub написа: | Le Brute написа: | Сайта е слабо изпълнение, прекалено семпъл че чак нищо няма в него. Не за ресторант в Коста Рика ами даже и за къмпинг Веселие не пасва. |
|
вече не е мод
няма нужда да му се подмазваш! _________________ no ads, no mercy!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ecobo

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 5:59 pm Заглавие: |
|
|
Le Brute е абсолютно прав мисля.
Освен хубавия дизайн, един сайт трябва да е ПО темата... и аз гледайки тоз лейаут не усещам нищо... нито ресторант, нито храна, за Коста Рика да не говорим.
И най-добрият дизайн няма да става за нищо, ако бъде използван по неподходящ начин или за неподходяща цел =))
техническите проблеми с пикселния шрифт и нечетмостта са друг въпрос. _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 10:13 pm Заглавие: |
|
|
men logo #4 mi areswa - gotsko e _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 11:07 pm Заглавие: |
|
|
kapitana! написа: | nub написа: | Le Brute написа: | Сайта е слабо изпълнение, прекалено семпъл че чак нищо няма в него. Не за ресторант в Коста Рика ами даже и за къмпинг Веселие не пасва. |
|
вече не е мод
няма нужда да му се подмазваш! |
Капитанааа че те ипаткам момче:)) Баш на мен ли тръгна да ми говориш за подмазване бе....
По дизайна:
Мислете кат правите дизайн. Извън чисто ергономичните и функционални забележки на Ле Бруте има нещо което се казва Продажба. Ако искаш да ме накараш да си купя продукта трябва нещо да ми създаде подобна атмосфера да ме накара да отида в ресторанта.
Времето на сайтовете тип визтка в интернет отмина отдавна.
Дизайна не е изкуство. Дизайна има :
1.Потребител
2.Ергономични особености
3.Обслужва процеса на продажба/условия за продажба/интерес
4.Работи с емоционални и естетически стойности/представи
Единственият случай в който е оправдан този подход който имаш в момента е когато представеният продукт има толкова много дизайн в него че какъвто и лейаут да направи човек ще пречи на правилната презентация. Ето ти пример за удачна употреба на минимализъм:
http://www.rolls-roycemotorcars.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 12:34 pm Заглавие: |
|
|
би ли показал логата както си му е реда... не трансперенси гиф-ове. и по-големки. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kapitana!

Регистриран на: 11 Авг 2005 Мнения: 536 Местожителство: OC Оrange County
|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 4:22 pm Заглавие: |
|
|
nub написа: | Капитанааа че те ипаткам момче:)) Баш на мен ли тръгна да ми говориш за подмазване бе.... |
:P _________________ no ads, no mercy!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
donchev_a
|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 5:53 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | би ли показал логата както си му е реда... не трансперенси гиф-ове. и по-големки. |
Но проблемо implant-e.
Пускам ги по-долу.
Жалко че по сайта нема много идеи. Влизам тук от време на време. Кефят ме нещата на mucho. Не съм пускал тук за да ме одобряват или не, а за малко акъл. Жалко че никой не дава идеи.
Сайта си го продължавам в същия стил. Ако някой все пак си направи усилието да ми даде некакъв акъл ще се радвам.
Иначе аз сайтчето и колегите неколко художника много си го харeсваме. Дайте идеи ако имате. КАК да го ПОДОБРЯ!
Сайтът ще е изцяло на флаш. Снимките които ползвам за background са от самото заведение Cafe de Playa. Изискването на клиента е да е точно този формат и този кафеникъв бекграунд.
Другия повод заради който пуснах сайта е че жена ми е художник. И мангото което е на единият от фоновете и приличал на кръв. Та исках да видя дали и другите виждат кръв.
Thanks за всички идеи по дизайна в аванс!
Скоро ще пусна още неколко шотчета.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 9:40 am Заглавие: |
|
|
Жалко, че не разбра това което се опитахме да кажем.
Идеи не се дават. Подхода коментирахме. Цветовете също. Фонта.
Снимките. Кво друго да кажем?
Щом колегите художници си го харесвате значи сичко е ок:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
blueberry
|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 9:48 am Заглавие: |
|
|
За сайта:
- Като се погледнат последните 2 страници, впечатлението е много размито - не може да се захване погледа за нещо логическо, набива се само твърде силния контраст. За агресивна реклама с елемент на загадъчност и последващо "разкриване" може да мине, но за сайт на ресторант, където хората ходят най-вече заради комфорта - трудно...
- Червеният плод няма ясна граница с фона (сливане) и това е една от причините за горното "размиване". Не се разбира плод ли или е нещо друго, на пръв поглед прилича на кана/чаша (зелената дръжка), от която се разлива червена течност. Ако се обработи снимката, за да се покаже границата на повърхността на плода или поне рефлекс около него, независимо дали по-тъмен или по-светъл, ще се избегне тази "липса".
-Цветът на плода е твърде "кървав" - за да се избегне това, може да се измени нюанса към по-студен, да порозовее.
-На 3-та и 4-та картинка в долен ляв ъгъл изображението е твърде размазано - до такава степен, че дразни окото. Засилва се дисхармонията - този път между прекаленото "омъгляване долу вляво и силно-контрастната дясна половина.
-"Кафеникавият" фон може да се изсветли, прекалено е тъмен. За да се избегне "затоплянето" на гамата, което би станало при изсветляване, може да посивее леко.
- Няма свързващ елемент в дизайна на "тъмните" и "светлите" страници, само логото, фона, и шрифта не са достатъчни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
donchev_a
|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 3:17 am Заглавие: |
|
|
nub написа: | Жалко, че не разбра това което се опитахме да кажем.
Идеи не се дават. Подхода коментирахме. Цветовете също. Фонта.
Снимките. Кво друго да кажем?
Щом колегите художници си го харесвате значи сичко е ок:))) |
Thanks.
И успех на форумчето. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
donchev_a
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 12:03 pm Заглавие: |
|
|
техническото изпълнение е потресающо _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
e388

|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 12:39 pm Заглавие: |
|
|
На мене сайта много ми харесва :)
Много хубав дизайн и много е приятен.Музиката също много ми хареса направо ми се прииска да си стегна багажа :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
donchev_a
|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 3:19 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | техническото изпълнение е потресающо |
Кое те "впечатли" bile? |
|