Graphilla.com :: Преглед на тема - EON

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

EON
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ixtiandur

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 7:57 pm    Заглавие: EON Отговорете с цитат

http://vbox7.com/play:4f7d4885

Цитат:
Снимах този трейлър, участвайки в мащабно състезание в най - големия световен форум за специални ефекти по повод фантастичния роман на Грег Беър - "ЕОН". forums.cgsociety.org Всички визуални ефекти са на българския аниматор Михаил Попов

Хареса ми много :) Успех на екипа!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 10:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sega... ne e iasno. Koy e rejisior na tozi treilar? Mihail Popov ili drug?

citat sas "snimah" tozi treylar mi e mnogo neyasno ne samo na men a i na drugi.
RoT

Местожителство: София / Разлог

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

г-н Bethoven има какво да каже по въпроса :)

Иначе - прилично :) Единственото нещо дето ме дразни май е акцента ;)
[19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ_CyberGod

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 5:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хахахахаха бахти акцента не е истина.. без звук трейлъра би бил по-сериозен.. а оня отляво на кадъра с "Бърнар Ръсал Хас Сет Самтин Райт!" как са пули хахх
забавно:)
успех:)
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

prilichno ??? drazni vi akcenta ?? :))))))
a cheli li ste go ??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе на мен хареса!Още в cgtalk-a го гледах и ми допадна много.Еби го акцента,не е толкова дразнещ!Но не съм гледал другите трейлъри да направя някъква съпоставка! :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RoT

Местожителство: София / Разлог

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
prilichno ??? drazni vi akcenta ?? :))))))
a cheli li ste go ??

Че не съм го чел - не съм го. То 1-во си помислих, че е това би трябвало да са руснаци, дето шпрехат английски, но руснак определено не говори ака английски (с акцент имам предвид).
[19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво на екипа. За акцента сте прави, че го има, а го има, защото героят е руснак, който шпрехи английски. За мен постижението е сериозно и се надявам да видя наградата като им я връчат:)
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 6:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много успех ви пожелавам в конкурса. Не съм гледал другите трейлъри, но заслужатате адмирации за свършения труд. Браво!
Върнете се в началото
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 6:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
За акцента сте прави, че го има, а го има, защото героят е руснак, който шпрехи английски.

Не, това е българин, който се опитва да говори като американец, играещ руснак, опитващ се да говори английски... Моето лично мнение е, че подборът на "актьорите" би могъл да е по-добър, общо взето ако се изрежат тези сцени, 3Д-то е впечатляващо - поздравления за което!
vrabchev

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не че това е някакво оправдание, но дай ми успешен пример за добре играещ български актьор в последно време по продукции, за които навсичко отгоре е получил някаква сума. Имайки предвид за колко време успяха да подготвят снимките, да съберат хората, да заснемат и монтират филмчето, бих казал, че доста добре са се справили със снимките. Вярно е че много натъртва, но в крайна сметка е факт, че хората не казаха, "това е Българин с лош акцент", а казват, "този говори английски, като Руснак" без да предполагат, че това всъщност е търсеното, значи са си свършили добре работата. Освен това, всички руснаци ли говорят еднакво английския? Виж как говорят американски актьори, опитващи се да имитират руснаците...
Не казвам това само защото бетовен ми е приятел, а защото наистина харесвам това, което са постигнали и като снимки, и като 3D.
atmos

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 8:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Не че това е някакво оправдание, но дай ми успешен пример за добре играещ български актьор в последно време по продукции, за които навсичко отгоре е получил някаква сума

Ъъъъ... Христо Шопов говори ли ти нещо ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 9:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Този трейлър и още един са най-добрите поне от това което разгледах!

ето го другия:
http://features.cgsociety.org/challenge/eon/player.php?entry_id=77140[/url]
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 9:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, да допълня, - в Български продукции. Не случайно Христо Шопов отдавна е познат зад граница. Няма един БГ филм в последно време, в който актьорите да не театралничат пред камера. То това всъщност е проблем предимно на режисьора де, защото като играят в чужди продукции веднага престават да театралничат.
atmos

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 10:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Добре де, да допълня, - в Български продукции. Не случайно Христо Шопов отдавна е познат зад граница. Няма един БГ филм в последно време, в който актьорите да не театралничат пред камера. То това всъщност е проблем предимно на режисьора де, защото като играят в чужди продукции веднага престават да театралничат.

Не мога да не се съгласе с теб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ky3Mu4

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Не че това е някакво оправдание, но дай ми успешен пример за добре играещ български актьор в последно време по продукции, за които навсичко отгоре е получил някаква сума. Имайки предвид за колко време успяха да подготвят снимките, да съберат хората, да заснемат и монтират филмчето, бих казал, че доста добре са се справили със снимките. Вярно е че много натъртва, но в крайна сметка е факт, че хората не казаха, "това е Българин с лош акцент", а казват, "този говори английски, като Руснак" без да предполагат, че това всъщност е търсеното, значи са си свършили добре работата. Освен това, всички руснаци ли говорят еднакво английския? Виж как говорят американски актьори, опитващи се да имитират руснаците...
Не казвам това само защото бетовен ми е приятел, а защото наистина харесвам това, което са постигнали и като снимки, и като 3D.

Ами аз съм руснак, и знам как говорят руснаци на английски, руската реч е мека, и акцентът е много особен. Българската реч е твърда, и се познава отдалеч, стига да си я чувал. Предполагам "хората" от CGTalk не са били свидетели на това как един българин говори на английски, а руснаците всеки ги е слушал - в не един или два американски филми. Пак казвам, страхотно 3Д, кофти актьорски състав - това е непрофесионално мнение, мнение на обикновен зрител. ;)
vrabchev

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз казвам да им пожелаем успех. Все пак пред тях е бъдещето. Ще имат време за по-професионани изпълнения. На фона на нещата, които виждаме по нашите земи и това, което са направили е много. А и както всички забелязаха, в конкурса, който е международен, те се борят само с още 1 толкова добър продукт като техния, при 13 мисля участници в графата.
Ky3Mu4

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Аз казвам да им пожелаем успех. Все пак пред тях е бъдещето. Ще имат време за по-професионани изпълнения. На фона на нещата, които виждаме по нашите земи и това, което са направили е много. А и както всички забелязаха, в конкурса, който е международен, те се борят само с още 1 толкова добър продукт като техния, при 13 мисля участници в графата.

Подкрепям с две ръце! Успех!
Bethoven

МнениеПуснато на: Пон Фев 12, 2007 11:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Уха... :) много мнения бре.. ееекстра! :)

Във финалните надписи на трейлъра си пише кой какъв е. На този 1.30 минутен трейлър режисиорите са двама. Аз и Людмил Лазаров. И понеже не за първи път става въпрос за това, ще кажа че са двама защото са двама създателите.

Людмил Лазаров режисира живите снимки с актьорите. Аз също щях сериозно да се меся там, но понеже в последния момент, един от главните актьори не дойде, аз трябваше да го играя. Как се справи Людмил с тази задача си личи от кадрите. Кофти. Но все пак, това му бяха първите сериозни снимки. Да не говорим, че хората които играха, не са професионални актьори. Не им се плаща! Нема пари.
Така че приказките за това да се подбере някой които да играе добре, да говори добре... и да изглежда добре и да се вписва в ролята са просто безмислени.
Ако имахме да платиме на хората по 1000лв за това че дойдоха рано, че седяха на студа 6 часа + още 6 вътре на синьо, правеха каквото им се казва и снимаха по 50 дубала на кадър...... еми щяхме да намериме мнооооого по добри актьори. Толкова са актьорите.

А иначе, сме изрязали ама просто най-доброто което е възможно от снимания материал. Немонтиран остана 1 час и 6 минути и 30 секунди, от сниман 1 час и 7 минути:) Има едно филмче с много малка част от отпадналите сцени.... - ето го - http://features.cgsociety.org/challenge/eon/player.php?entry_id=76978
Ако не сте го гледали, гледайте го! :))

Заедно с Людмил сме правили стори борда.... понякога с големи спорове... монтажа също.... с още по големи спорове за това кое да отпадне.... има по ранни версии на трейлъра, ако някой има желание може да ги гледа. Музиката и звуците са изцяло негово дело, аз само съм го критикувал и съм се сопвал за звуците които не ми харесваха. Той ще пусне тези дни.... по-подробно как е правил тези неща, за да няма разни мисли... че разбирашли тези звуци са гепени от някъде си...
Аз пък ще пускам някакви тестови рендери на няколко сцени за които много ме разпитват:

video - http://features.cgsociety.org/challenge/eon/player.php?entry_id=75407

Иначе, ще кажа, че като цяло треълъра се получи добре, но не е нещо от което ще се гордея. Следващите неща който предстоят, ще гледам да имам по-голям контрол върху визията и няма да се съобразявам толкова с чужди мнения.

Едно от нещата които много не ми харесват в този трейлър, е че ама почти не се разбира какво подяволите става.... някакви призраци... извънземни.... паралелни вселени... безкраини градове.... руснаци.... американци.... атомни бойни.... и всичко тва се случва в един филм.... еми не става. Тъпо е, и ме е малко яд че не можах да се преборя тези неща да ги няма в трейлъра. Но нищо.

Както и да е, радвам се че има коментари :) Добре че беше Жоро да ми каже :)
Bethoven

МнениеПуснато на: Пон Фев 12, 2007 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zabravihda dobavq, che Ludmil ne e napisal s losho izraza "snimah". Napisal e oshte dosta obqsneniq, no ne e znael che ima ogranichenie v teksta kum filmcheto koeto kachva i za tova e izlqzlo taka. A inache che iska da se pushe za rejesior to e qsno :P sega sled kato e gotovo vsichki iskat da sa rejesiori :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети