Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:10 pm Заглавие: Tablet PC - някой да е пробвал? |
|
|
някой да е пробвал как се рисува на такова нещо? има ли прешър, акуратно ли се държи и др. такива. доколкото разбрах това не е тъч скрийн а си е баш таблет _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:16 pm Заглавие: |
|
|
До колкото знам чувствителността е много малка и е някъде към 16 нива на натиск. Множе да има и по-добри модели с по-голяма чувствителност, но като цяло предназначението на тези машинки е по скоро офис, отколкото рисуване. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Ако говориш за това, можеш да погледнеш тези тук. Човека пише, че бачка на Cintiq, но не знам доколко може да се съди за самия процес на работа по крайния резултат... =? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:25 pm Заглавие: |
|
|
аааа... не Dash :))) това много добре го знаеме, обаждам реч за онези лаптопи с въртящ се екран и писалка които работят на гордолу същия принцип :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:27 pm Заглавие: |
|
|
Определено не става дума за Cintiq!
Tablet PC си е ПЦ - лаптоп с чувствителен на натиск екран и прилежаща писалка с която да си джаркаш в Paint или да си водиш записки. ;)))
Био пиши по-бързо от мен... ;( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:32 pm Заглавие: |
|
|
...Оо ...ОК! =))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:33 pm Заглавие: |
|
|
а бе не е чувствителен екрана на натиск. пак е от писалката. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 2:30 pm Заглавие: |
|
|
С една дума - гадно е! Става за проста навигация,
но не и за прецизна работа. Курсора има изместаване
с няколко милиметра, прескача, забавя... абе кофти :))))
Cintiq е друга бира ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 2:53 pm Заглавие: |
|
|
@chocho - абсолютно си брав, но и при cintiq-a има такива работи, като изместване и забавяне. Плюс това екрана грее нечовешки, а ако бачкаш, като мен към 14 часа това направо ще те стопи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 3:08 pm Заглавие: |
|
|
Разби ми химерите за Cintiq! Нали много я хвалят уж... да живее Интуос!!! :))) е... ako може и с един 40 инчов LCD :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 7:06 pm Заглавие: |
|
|
a-a-a-a и при Cintiq ли има забавяне !?! Фуцк!!! А и ако пече като TFT-то ми, а-а-а-а-а-а не! Без мене! Аз и сега не мога да си държа ръката на него.
Intuos 4ever! _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Всичко зависило от скоростта на USB-то! Колкото по бързо е то, толкова по малко забавяне има. По-дразнещо е разминаването на точката на натиски и реалното местоположение на курсора на екрана. Ако рисуваш под 90 градуса всичко е ок, но когато погледа ти пада под 45 градуса разминаването става доста осезаемо. При самото рисуване може да се възприеме, но когато трябва да местиш слайдърчета и други настройки, става страшно. В съчетание с топлината, ситуацията на нервичките ти бързо достига критичната точка на кипене и ти трябва период на охлаждане с нещо студено. ;))) Не ми се мисли лятото как е... :)))
Все пак е въпрос на навик, но това ми бяха първите впечатления... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|