Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 2:53 pm Заглавие: HDV хардуер и изобщо кино като цяло |
|
|
Хора, имам нужда от малко информация от хора които разбират. Накратко - реших, че ми се занимава с режисура професионално и смятам да се развивам в тази насока. Говорим за кино режисура, документално и всякакво. За целта имам нужда да знам някакви неща, като например:
Коя би била най добрата висок среден клас/полупрофесионална HDV камера, какви са предимствата и недостатъците на видовете хардуер и какво трябва да се търси в една камера за да се прави продукция на високо ниво със не-високи средства
Къде може да се намери систематизирана по въпроса информация, сайтове, портали и прочее, изобщо къде човек може да научи повече?
Какво е важно да знае някой дето сега започва да се занимава с това, а се предполага че не го знае (Ако игнорираме екзистенциалните въпроси) _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 2:58 pm Заглавие: |
|
|
На теб ще ти е доста по-лесно да започнеш... ще влезеш бързо в крачка, но - има един неприятен въпрос като иде реч за купуването на камера - бюджет? _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 3:05 pm Заглавие: |
|
|
ами колкото струва камерата която избера, толкова ще е бюджета, затова такъв ми е въпросът:) Не мога да си позволя професионална, но искам камера която да не ми се наложи да сменям дълго време, независимо дали снимам документални филми, клипове или уотевъри, пък ако трябва ще продаваме мотори, каски, тялото си (на някакви брутални мацки естествено), квот можем:) Та въпросът ми е какво трябва да се търси в една камера на първо място, и второ коя камера ги съчетава тези неща в полу-професионалния клас _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Само като ориентация в камерите и цените (в USA де) за интересуващите се - от BHphoto.com
PS
Жовка, Maaan, като те знам що за маниак си - няма да се зачудя много, ако си купиш 35 мм камера... а защо не и IMAX камера - тъкмо ще се връзва с твето любимо 3Д :))))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 6:25 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Само като ориентация в камерите и цените (в USA де) за интересуващите се - от BHphoto.com
PS
Жовка, Maaan, като те знам що за маниак си - няма да се зачудя много, ако си купиш 35 мм камера... а защо не и IMAX камера - тъкмо ще се връзва с твето любимо 3Д :))))) |
явно не си наясно колко струват тези красоти :) x00 000.00
що сега ще почваш прегледай за Canon, Sony fx1 или CineAlta.
моя личен съвет е да взимаш камера под наем докато не си на 100% сигурен какво точно искаш. А и защо ако ще се занимаваш с режисура искаш да купуваш твоя? Има смисъл ако ще я избиваш по някакъв начин или ако искаш ultimate freedom! :)))
трябва да решиш какво искаш да правиш с 1440x1080, ще искаш да го качваш обратно на кино или?
какво точно ще снимаш? ефектарски неща с блу-грийн box или по "земни" тематики? Ако ще те бие по-към фантастики, хубаво е да се осведомиш що е 4:2:0 при DV и за неговия трагичен отпечатък върху blue-green box-a. Помисли ако искаш да си работиш native HDV какъв хардуер ще ти трябва за да правиш editing. виж blackmagic decklink HDV ( не съм сигурен за точните наименования)
Дано съм ти от помощдт _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 10:39 pm Заглавие: |
|
|
Абе, наясно съм с тия цифри, точно затова ми е мъка... :)
Та, и аз докато вървях по улиците си мислех за същото по твоя въпрос - виж какво ще правиш, наеми си камера няколко пъти при нужда, виж колко редовно ти се налага и прецени инвестицията ще се избие ли и за какъв срок, щото мотор ти трябва всеки ден, а HDV камера - едва ли... ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 11:22 pm Заглавие: |
|
|
vsushtnost ot kade se naema kamera i to hubava ... ? _________________ Metro 2033 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ixtiandur
|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 12:07 am Заглавие: |
|
|
За камера не мога да помогна, но за снимане ... веднага се сещам за Hollywood Camerawork DVD-тата. Вярно, че и само с гледане на филми става, пък и ти си с доказано набито око, но найстина много работи казват :) Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 4:22 pm Заглавие: ! |
|
|
Имаше един колеж, на Петко Георгиев...
Те даваха техника под наем! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 9:39 pm Заглавие: |
|
|
много тенкс хора, Симо наистина си много от помощ мен, нямах идея че 4.2.0 може да повлияе въпрки че е логично, тази към която се ориентирам все повече е с 4.2.2
А си прав точно заради ултимейт фрийдом е, защото искам да правя и някои неща които не можеш да ги пре-режисираш - риалити може да се каже в някакъв вид, туристически обиколки разни, естествено че искам да се заиграя и с някакви блу/грийнбоксове също...а за аутпута предполагам че ще е на всичко възможно, освен на филм:) _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|