Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
BSC System

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 11:57 am Заглавие: illegal music |
|
|
Сайт по темата за нелегалната музика..
http://interaktiv.mccann.no/eng/piracy/
Дали си заслужава да пропуснеш един обяд, но за сметка на това, да подкрепиш любимият си изпълнител ?! Вие как постъпвате? Лишавате ли се от обяд, два, три, пет....50 или се наяждате в компанията на любимият си изпълнител за който не сте си платили [=
Искам мнение от форум пълен с хора, които се осигуряват и са на заплата, а не от форум в който средната възраст е 14г. [= |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:16 pm Заглавие: |
|
|
хм.. ами принципно бих, защото в повечето магазини дават възможност на клиента да се увери че любимият му изпълнител не се е оакал с последния си албум:)
тъй че, ако имах възможността да съм в магазин където предлагат музиката която слушам и изпълнителите които харесвам, задължително ще ги подкрепя, но за съжаление реалността за мен е друга:) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:22 pm Заглавие: |
|
|
Има магазини в и'нета, които ти дават възможност да прослушаш нещо преди да го купиш. Не мога да се похваля с легалната си музика която имам, защото хич не е мн, но този сайт ме накара да се замисля (поне) :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:47 pm Заглавие: Re: illegal music |
|
|
BSC System написа: |
Дали си заслужава да пропуснеш един обяд, но за сметка на това, да подкрепиш любимият си изпълнител ?!
|
като си купиш легална музика в България подкрепяш единствено разпространителите. , Чуждите изпълнители не взимат нищо от продажбите в БГ, а системата е такава че БГ изпълнителите в повечето случай са на хонорар и рядко взимат процент от продажбите на касети... да не си помислил че чалгарите печелят от продажби?
единствения начин да подкрепиш изпълнител тук е да отидеш на концерт или негово участие в някой клуб |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:48 pm Заглавие: |
|
|
Абе истината е по-средата както винаги.
Уяден и вбабичасан Елтън Джон който се е освинил нечовешки, нагрухтял се е с вили вилища и замъци по Италия, Испания и къде ли не.
Марая Кери на която само фризьоро гримьорката и е с хонорар от 7500$ на ден или поне беше.
Блек мадфакърс които си правят мега извратен Тунинг на некой джип за 250.000 $
Или пък деградиралото семейство на Ози
Заслужили са си го хората, работят. Ама..
Що ли на хората не им се вярва в ущетената и измъчена музикална индустрия?
Нещо се премълчават фактите че много голяма част от доходите на музикантите не идват от продажби на носители.
Но който плаща той поръчва сайта.
А и това с по-доброто качество на легалната музика. Кое и е по-доброто на мпзката от айтюнс от друга такава?
Аз лично си купувам албуми на автори които харесвам, ако ги има официално. По-приятно ми е да ги слушам така. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:54 pm Заглавие: |
|
|
Био е прав маи....... преди време слушах едно интервю на ТЛЦ, тия трите негърки, и те обясниха нагледно с цифри как от 7млн(!!!) продадени диска, след хонорари на мениджъри, агенти, издатели, гримьори, десигнери, студиа, антуражи, турнета и т.н. още неща дето не помня точно, за тях оставали някакви си 250 000 $..... така че вилите и яхтите далеч не са от продажби..... реклами, реклами и пак реклами :))) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 1:55 pm Заглавие: |
|
|
Пичове нямах предвид, конкретно да храниме изпълнителите си с банани и пържоли, а да ползваме услугата. За мен примерно няма значение като си купя сокче на флорина, дали от 345 магазина печелят повече от колкото тия от флорина, не ме засяга просто. Иначе съм наясно, че примерно за 2000лв 'викаш във вас да ти пее Ивана + 5дни ти въртят безплатно по телевизията домашното парти, а тя горката от цялата сума взима 200/300лв. [=
Интересното беше, колко от нас си купуват дискове с лиценз по скоро. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Нека го кажем хонорари.
Участия в шоута, права от радио излъчвания, мърчантдайзинги от всякакъв род. Излъчвания на клипове. Реклами...
Пиратството е по-скоро "пропуснати ползи"
Далеч по-труден е въпроса с филмите. Ако отидеш да гледаш филм в който трейлъра е по-добре режисиран от филма и е с всички екстри а филма е тъп, накрая някой връща ли ти парите ако не си доволен? Не?
Защото в огромен процент случаи трейлъра е лъжа с цел облагодетелстване и хората са ограбени само че в буквалния смисъл, с пари. При музиката е същото само че с албумите и синглите.
Истината според мен, е по средата. За съжаление и пиратството и закона не са. На другите два края са. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 2:15 pm Заглавие: |
|
|
Сори за двойния пост.. но по темата ти:
Това което аз правя е - "изтеглям" си музиката, качвам си я на плеъра. ако ми хареса "албума" купувам си го за да подкрепя автора и албума си седи неразопакован на rack-a. ако ме изкефи някое парче само, не си го купувам докато не излезе нкой дебест с който съм съгласен. ако съм много голям фен на автора, си купувам всичките му албуми независимо дали има някой който не ми харесва. Същото е и с филмите. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 2:24 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Сори за двойния пост.. но по темата ти:
Това което аз правя е - "изтеглям" си музиката, качвам си я на плеъра. ако ми хареса "албума" купувам си го за да подкрепя автора и албума си седи неразопакован на rack-a. ако ме изкефи някое парче само, не си го купувам докато не излезе нкой дебест с който съм съгласен. ако съм много голям фен на автора, си купувам всичките му албуми независимо дали има някой който не ми харесва. Същото е и с филмите. |
Е за тва говорим. Големите тежкари от музикалната и мууви индустриа ще им се наложи да затрият ДЕЕРЕМА, в 21век е доста трудно да продаваш със старите трикчета шото лузърите вече не кълват на захранка на едро.
Или ще вденат че вече има начин да се види измамата и ще почнат да мислят къде си вкарват кинтите за какво или ще си умират бавно под натиска на всекви лейбъли и независимо кино.
А аз плащам след като ми хареса нещо и видя че има стойност.
Примерно на НИН и Пинк Флойд имам всичко купено.
Ма ма нигер 50 стинки и клонингите около него нема им дам пари ако ще негрските им задници да позеленеят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Един вид "колекционер" по-скоро ще станеш, от колкото съвестен потребител на тая "услуга", ако мога така да я нареча :-)))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 2:35 pm Заглавие: |
|
|
пандора Цом... и всички са доволни :) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 2:38 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм по схемата на Био.
От самите проджаби може би не взимат десетки левове изпълнителите, но си остава статистиката. Която, вярвам :), има роля когато стане дума "дали да не минем през София" :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 7:15 pm Заглавие: |
|
|
Много от нещата които слушам не се разпространяват в българия, поне не легално.А и от много време всички които харесвам много акат(поне които са живи още)с малки изключения и вече много рядко се задържам на нещо определено и като си направя сметка ако трябваше да си купувам всичко или поне по-голямата част от нещата трябваше да карам на фотосинтеза 1-2г.
btw влизат ли в темата саундтраците от игрите и филмите? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 10:54 am Заглавие: |
|
|
българска музика купувам.
на онея мегазвезди дето са се продрискали от пари и на които я харесам една песен, я - не, не купувам.
по-алтернативна музика в българия или не ги издават легално, или трябва да снеса некви суми от сорта на 40 лв, което е безумно. _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|