Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Add

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 4:09 pm Заглавие: за големото ми объркване..... |
|
|
вече ми неудобно да мрънкам във форум-а за ВЕБ, та ....
Обърках се тотално и наистина не разбирам - как е възможно това да е формата на съвременния дизайн - ужас - а, аз нямам избор - трябва да прегледам този сайт...(((((
http://www.fts-eu.com/
ей ги на и юнаците, дето саго сътворили...(
http://www.latona-bg.com/ _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 4:20 pm Заглавие: добре де... |
|
|
вярно малко мрачничко ми идва днес, ама иначе съвсем стандартно...
Къде са издънките тука? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:31 pm Заглавие: |
|
|
аз също не виждам визирания сайт с какво предизвиква недоволство у Адд... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:37 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | аз също не виждам визирания сайт с какво предизвиква недоволство у Адд... |
...С Фсичко!
ма се заинатих и го прочетох и разгледах!
Малко сия ме болят очите от шрифта, имам леки наченки на буквофобия /тва сия го измислих/...)
в началото, а дааа в началото - прекарах няколко минути в нерешителен замах с мишока кой от двата реда бутони е по-важен, та да не си губя времето...) и такива ми ти работи...) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:39 pm Заглавие: Аватареееееееееееееее... |
|
|
Аватарче написа: | аз също не виждам визирания сайт с какво предизвиква недоволство у Адд... |
Как кое, беееееееееееее...
Ми... формата ! :-РРР |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:40 pm Заглавие: Re: Аватареееееееееееееее... |
|
|
RG® написа: | Аватарче написа: | аз също не виждам визирания сайт с какво предизвиква недоволство у Адд... |
RG, де е ударението на "ФОРМАТА" в иЗползУваната от теб думичка?...) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Add написа: | ...С Фсичко!
ма се заинатих и го прочетох и разгледах!
Малко сия ме болят очите от шрифта, имам леки наченки на буквофобия /тва сия го измислих/...)
в началото, а дааа в началото - прекарах няколко минути в нерешителен замах с мишока кой от двата реда бутони е по-важен, та да не си губя времето...) и такива ми ти работи...) |
Ари сия... тва че ти е скапан монитора не е проблем на дизайна?
:))
начи... Адд - да та светна - иди на View/Text size и си избери Larger или ако искаш Largest...
а за менютата - че... баси ако те са объркани как се справяш с Яху цом? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:47 pm Заглавие: Миииии... |
|
|
Add написа: | RG® написа: | Аватарче написа: | аз също не виждам визирания сайт с какво предизвиква недоволство у Адд... |
RG, де е ударението на "ФОРМАТА" в иЗползУваната от теб думичка?...) |
Тва явно е двойно ударена дума! :-РРР |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:51 pm Заглавие: формата е правоъгълна, щото е най-лесно :) |
|
|
ама намерих една лека издънка де - като си направиш Larger от View/Text size се дъни менюто горе (и линковете долу, ама тва е по-малък проблем).
Трябвало е него да заковат твърдо в пиксели, ама... въпрос на виждане :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 5:52 pm Заглавие: Re: формата е правоъгълна, щото е най-лесно :) |
|
|
wakeop написа: | ама намерих една лека издънка де - като си направиш Larger от View/Text size се дъни менюто горе (и линковете долу, ама тва е по-малък проблем).
Трябвало е него да заковат твърдо в пиксели, ама... въпрос на виждане :) |
ааа, още един дет не съ оправя с yahoo....) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 6:05 pm Заглавие: еее, гледай внимателно де :) |
|
|
при яхуто няма такъв проблем.
При Largest text size линковете минават на нов ред и пак кликаш. Грозно, но не се губи инфо.
При твоя пример, дето го пускаш тука бутоните горе директно се губят в небитието.
Може и да не разбереш че ги има, ако си по-смотан. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spider

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2003 9:30 pm Заглавие: |
|
|
mi Ad e prav za site-a - chovek moje da go zaboli glava dokato se orientira
Avatarche, tova che mojesh da se opravjash v razhvyrljani i pretrupani sites, ne gi opravdava da sa takiva. maj malko nejasno se izrazih, ama ti she razberesh ;)
za goleminata na shrifta njama da sporja - tam vseki si ima razbiranija :) _________________ Вероятността някой да те гледа е правопропорционална на глупостта на действието ти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 10:06 am Заглавие: |
|
|
spider написа: | mi Ad e prav za site-a - chovek moje da go zaboli glava dokato se orientira
Avatarche, tova che mojesh da se opravjash v razhvyrljani i pretrupani sites, ne gi opravdava da sa takiva. maj malko nejasno se izrazih, ama ti she razberesh ;)
za goleminata na shrifta njama da sporja - tam vseki si ima razbiranija :) |
offfffff........ too forum treashe da si ostane "za wsqkakwi gluposti"... deeba.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 10:08 am Заглавие: |
|
|
spider написа: | Avatarche, tova che mojesh da se opravjash v razhvyrljani i pretrupani sites, ne gi opravdava da sa takiva. maj malko nejasno se izrazih, ama ti she razberesh ;)
za goleminata na shrifta njama da sporja - tam vseki si ima razbiranija :) |
Ne mislia che tozi primer e obrazec za razhvurlian i pretrupan site ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spider

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 10:50 am Заглавие: |
|
|
tyj, kakvo imam predvid
nachi da utochna nabyrzo po home page:
1. na pryv pogled nikyde ne stava jasno za kakvo e tozi site - otgore ima samo siva mygla i logo, koeto ne govori nishto na usera /vjarno, ako si coka-cola ili nike moje da go ostavish taka/
2. menuto - otgore edni sivi butoni, posle edni cherveni, naj otdolu oshte cherveti - koe e main menu ne stava jasno, stavash raznogled dokato se orientirash
3. sydyrjanieto - djasnata kolonka jasno, news; ot ostanalite dve ne stava jasno koe da chetesh pyrvo - v ljavo ili po sredata. jasno che tova v sredata e main sydyrjanie, ama tova v ljavo kvo e? related li e, subtemi li sa, nekvi drugi neshta...
navytre nema da vlizam _________________ Вероятността някой да те гледа е правопропорционална на глупостта на действието ти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 11:09 am Заглавие: |
|
|
Add написа: | в началото, а дааа в началото - прекарах няколко минути в нерешителен замах с мишока кой от двата реда бутони е по-важен, та да не си губя времето...) и такива ми ти работи...) |
ами не знам, ама колкото повече го гледам това, толкова повече ме кефи.
Нищо объркано няма в навигацията... линковете са си съвсем ясни.
Вторият ред е функция на първия.
Това изобщо нямаше да го коментирам, за да не разводняваме и тук, ама... след като повдигаш въпроса, Add - ти как ще организираш напр. толкова много инфо? Живо ме интересува, че и аз имам да подреждам хиляди менюта и подменюта :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 11:09 am Заглавие: |
|
|
spider написа: | tyj, kakvo imam predvid
nachi da utochna nabyrzo po home page:
1. na pryv pogled nikyde ne stava jasno za kakvo e tozi site - otgore ima samo siva mygla i logo, koeto ne govori nishto na usera /vjarno, ako si coka-cola ili nike moje da go ostavish taka/
2. menuto - otgore edni sivi butoni, posle edni cherveni, naj otdolu oshte cherveti - koe e main menu ne stava jasno, stavash raznogled dokato se orientirash
3. sydyrjanieto - djasnata kolonka jasno, news; ot ostanalite dve ne stava jasno koe da chetesh pyrvo - v ljavo ili po sredata. jasno che tova v sredata e main sydyrjanie, ama tova v ljavo kvo e? related li e, subtemi li sa, nekvi drugi neshta...
navytre nema da vlizam |
абсолютни глупости... продължавам да гледам подписа - а все повече хора те "забелязват"... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 11:19 am Заглавие: |
|
|
wakeop написа: | Това изобщо нямаше да го коментирам, за да не разводняваме и тук, ама... след като повдигаш въпроса, Add - ти как ще организираш напр. толкова много инфо? Живо ме интересува, че и аз имам да подреждам хиляди менюта и подменюта :))) |
Wake, погледнах - имаш права да постваш in web форум - що не попиташ там....)))
Щото, ако си базирам мнението на тоз адски НЕпрактичен /или както е мойта любима думичка USABILITY / за мен сайт на fts, ще настане голяма каша тук...) _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 11:25 am Заглавие: |
|
|
spider, ама то и на втори поглед трудно се вдява с кво се занимава фирмата :)
"FTS provides solutions for automating processes of the extended service
enterprise, fully integrating all core business functions of any service- and
project-based business..."
тва не е фирма за козметика, модни дрешки или автомобили.
Аре кажете това как да се изрази на пръв поглед... по-визуално де?
А иначе текста в началната е организиран като в първа страница на вестник... ако там може да се ориентира човек и тук ще може. Не твърдя, че е хубаво, ама какво му е сложното за ориентиране? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2003 11:34 am Заглавие: |
|
|
Add написа: | wakeop написа: | Това изобщо нямаше да го коментирам, за да не разводняваме и тук, ама... след като повдигаш въпроса, Add - ти как ще организираш напр. толкова много инфо? Живо ме интересува, че и аз имам да подреждам хиляди менюта и подменюта :))) |
Wake, погледнах - имаш права да постваш in web форум - що не попиташ там....)))
Щото, ако си базирам мнението на тоз адски НЕпрактичен /или както е мойта любима думичка USABILITY / за мен сайт на fts, ще настане голяма каша тук...) |
Add - ще питам :))
Ама този въпрос е осъждан толкова много пъти принципно в какви ли не форуми, че няма смисъл пак да се раздува като балон тва.
Може да се говори смислено единствено върху нещо конкретно, както е твоят пример. Та... ще питам, като имам и аз пример, по който да се коментира. Иначе ще си почесваме езиците/ръцете само :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|