Graphilla.com :: Преглед на тема - Корпоративна идентичност

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Корпоративна идентичност
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nub

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 8:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TIFF написа:
ми аз определено не бих се доверил на адвокатска кантора, която се казва "вземи повече". неясен субект...

Май си прав треееше да е "дай повече" особено като кантората обслужва всичко около недвижимите имоти дай повече щеше да и фитне отма:))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Zing

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 9:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нуби,
версия 1: за хамбургеи(сандвичи) е идеалка и името и логото.

версия 2: за заложна къща е идеалка и името и логото.
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 10:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

fatwalker написа:
Нуби,
версия 1: за хамбургеи(сандвичи) е идеалка и името и логото.

версия 2: за заложна къща е идеалка и името и логото.

Бе има нещо верно че тва с екшън съшността(тейк) по лесно се закача за продукти и стоки отколкото за некви услуги и общо взето тва ме притесня и то яко. Но клиента е готин(ултра рядък случай) и си заслужава напъванка така, че нищо чудно да излюпа още некоя идея бонус а това да се ползва за друго. Гризат ме разни съмнения и въпреки че си го харесаха още не съм убеден. Така че темата ще е с развитие.
Върнете се в началото
Erast

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:

1.[ur=http://en.wikipedia.org/wiki/Corporate_identityl]Корпоративна идентичност[/url] е защото не се занимавам само с графичен знак а измислям име и начин на комуникация(послания) + съпътстващите ги материали (визитни картички, пликове, бланки ) тоест каквото и да се прави винаги се мисли за глобалния образ (персоналност, уникалност) на фирмата.

2. За логика няма логика, ма мно ми се иска да ми обясниш некоа система щот съм проз:)) (иначе клиента е в процес на избор на цвят)
Аз лично съм само за един не за шарения но ......

1. Ако прочетеш даденият от теб линк внимателно, би трябвало сам да се убедиш, че показаното от теб с идентичност нема общо. Безсмислено е да спорим, има си термини в бранша, а ти ги ползваш неправилно. Ако искаш се вслушай, ако искаш продължавай да наричаш две визитки с папка и лого идентичност – итс ап ту ю.

2. Не съм тук за да ти обяснявам системи, а за да коментирам показаното от теб и коментара е, че си направил шарения без никакъв умисъл, което обърква, вместо да помага.

3. Пишки не ми се мерят, мерси.

И коментарите ми не са задължителни за четене. Ако желаеш коментари само от "проверени" юзери поствай в специализираните за целта форуми.
Върнете се в началото
oho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бате nub-и, не само в този форум гледам как като си даваш нещо, за което искаш да получиш критика, насоки и съвет, хората като ти го дадат започваш да им се обясняваш и да оборваш техните мнения, като се опитваш да ги убедиш с думи, че не е такова каквото го виждат. Явно е част от характера ти, но помисли преди да сложиш във форума някоя твоя работа защо я слагаш и какво очакваш. Поне добре ще е да си взимаш за бъдещи проекти бележка от това, което ти казват разбирачите.

За мен лого-то не говори нищо, нямам никакви асоциации. Прилича ми малко на шаблонно лого от онези сайтове, които продават много таквиа. Цветовете са готини, но и те типично шаблонни. Не се запомня.

Сега сигурно много ще ги редиш по мой адрес, но винаги съм искал да ти го кажа това по-горе :) Ама без да се заяждам. Само съвсем чисто потребителскоприятелски :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dreamer

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мислех да мълча, ама няма........

Хора, нещата не винаги се пускат за да се козирува срещу коментарите после - понякога човек не е съгласен с някое мнение и обяснява що е направил к'вото е направил. Както няма абсолютен дизайн няма и абсолютна критика ;) Не е ло по-гот да има дискусия отколкото едно странно "не става" - "ок, мерси"???

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
oho

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен, но "понякога" е едно, а тук е "винаги" или поне в повечето от случаите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dreamer

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

oho написа:
Съгласен, но "понякога" е едно, а тук е "винаги" или поне в повечето от случаите.

Нуб, сори за офф'а ама....

Ми кво, човека си има изградено мнение и е подплатил дизайните с мислене преди това, затва си ги и защитава... толкова ли е невероятно?

Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
oho

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Плюс това тук коментар от типа "не ме кефи" няма. Всеки е казал какво му куца и всеки е бил оборен за това, че всъщност ала-бала... блаааа защо се наврях между шамарите :)
Върнете се в началото
Erast

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dreamer написа:

Ми кво, човека си има изградено мнение и е подплатил дизайните с мислене преди това, затва си ги и защитава... толкова ли е невероятно?

Не видях мислене по повод цветовата гама, даже наопаки – пълно отсъствие на такова, както не видях и защита на това решение. Човека иска коментар и от моя страна той е пределно ясен – в това цветово кодиране няма грам смисъл, обърква и е абсолютно ненужно. Толкова ли е невероятно?
Върнете се в началото
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 12:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

между другото съм сигурен че ако някой англичанин види това грешно написано Takemor ще му подейства точно както на нас ни действа супер арт (на кирилица) ще види една грешно изписана фраза и нищо повече...

Може би такова отвличане на вниманието е търсено с цел?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dreamer

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 1:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е ти пък - сега ще се разтърся за няколко примера на сериозни фирми, които в името са направили някоя умишлена грешка в изписването - това си е напълно в правилата :)

Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Erast написа:
dreamer написа:

Не видях мислене по повод цветовата гама, даже наопаки – пълно отсъствие на такова, както не видях и защита на това решение. Човека иска коментар и от моя страна той е пределно ясен – в това цветово кодиране няма грам смисъл, обърква и е абсолютно ненужно. Толкова ли е невероятно?

Както казах аз съм достатъчно отворен за дискусия но все пак пораснете малко дизайна при мен се извежда логически, в следствие на мнооого неща в който отсъства идеята за Модерно а присъстват куп други неща. Мога да докажа на всеки "разбирач" че греши в много от случайте. Примерно Ераст в случая цветовете не е нужно да са Кодирани (що за глупост не винаги цвета трябва да е асоцииран с нещо конкретно, примери бол) а и казах не мога да възприема мнението на човек който не се е доказал и има 6 поста на кръст, не съм му видял едно нещо направено.
Извън това трябва да ви е ясно че ползвам коментарите за да изследвам ХИПОТЕЗИ, всички мнения (включително и дизайни) са хипотези и то субективни (обективното в процеса става след проверки). А това че не нося на критика е пълна глупост.
За пример Фатвалкера каза супер точно и вярно мнение и в следствие на факта, че и аз виждам същото като него съм върнал одобрен и платен проект за преработка, колко от вас правят това в следствие на критика?
Време ви е да пораснете и да разберете че има някой положения които са важни в процеса на критика:

1.Критиката трябва да е обоснована.
2.Критикуващия трябва да защити нивото на коментара си с показване на негова работа (иначе просто мнението му не тежи)
3.Меренето на полови органи е признак на ниска потентност.
4.Този който поства нещата за коментар прави избора на кого да обърне внимание и как да реагира (това е неговата работа и изначално право).
5.Всяко менение е хипотетично правилно или грешно, не живейте с идеята че само вие сте прави. Вие имате мнение на база на нивото ви и представите ви за нещата, това в никакъв случай не го прави меродавно. Има общи положения които трябва да се спазват при дизайн (композиция,разрядка и тн) но всеки има и лична трактовка на тези неща наречени правила и там идва разликата.

И ще помоля тези които ми коментират реакцията а не работата да не коментират в теми пуснати от мен.
Може да реагирам на моменти емоционално но в никакъв случай не игнорирам логично и обосновано мнение. Моите клиенти не гледат Графила и не подлагат на съмнение качеството на услугите които им продавам. Аз си подлагам на съмнение качеството и за това търся и вашето мнение.
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:
.......

nubzi одъртяваш бате... я скии кви фермани си прописал, едно време само майни фърляше :)
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 9:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
nub написа:
.......

nubzi одъртяваш бате... я скии кви фермани си прописал, едно време само майни фърляше :)

фуцкинг труе:)))
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

всъщност някой чете ли ги ? :)
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 10:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

fatwalker написа:
всъщност някой чете ли ги ? :)

Едва ли:)))
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети