Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
PERO!

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 6:43 pm Заглавие: Съвременното изкуство в България! |
|
|
първата реакция на заглавието на темата е ХАХАХАА :)
но този текст наистина си заслужава да се прочете
http://www.kultura.bg/article.php?id=12713 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 6:59 pm Заглавие: :-) |
|
|
То че съм стар, стар, за съвременното изкуство, ма чак толкова...
:-)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 7:06 pm Заглавие: |
|
|
"Художествената академия-за сега единствения ефективен източник на нови арт кадри"...........?!?!?!?!?!?!?Малииииииииииии!Не знам кво точно е имала предвид но ми каза направо че нищо няма да стане от мен...хах :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 7:23 pm Заглавие: ???!!!! |
|
|
Кадри?!
Ми то и кадровици ша трябват...
Брей, брей, брей! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 8:00 pm Заглавие: |
|
|
хах..така пише |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 2:31 pm Заглавие: |
|
|
EmPATHy_hr написа: | "Художествената академия-за сега единствения ефективен източник на нови арт кадри"...........?!?!?!?!?!?!?Малииииииииииии!Не знам кво точно е имала предвид но ми каза направо че нищо няма да стане от мен...хах :) |
не, има се предвит че ако не си минал през Академията нама шанс да влезеш сред елита на БГ художниците... би имал шанс единствено във вълшебната страна наречена "Чужбина" :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 9:13 pm Заглавие: |
|
|
PERO! написа: | ... би имал шанс единствено във вълшебната страна наречена "Чужбина" :) |
Хахахахахахах, каква утеха само :) _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
killswitch

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 8:35 pm Заглавие: |
|
|
Ми батка дори и да станем много добри в това което правим, никой няма да те признае за "сириозен твуриец" ш си останем в графата...."ам хубау ама на компютър...я го напръй на ръкъ....а?!?!?Ни моиш нали...хахахаха.....ЛАМЕР" поне в БГ.Няколко пъти са ми го казвали вече...хах...Но не ме и бърка само ми паднаха в очите...ма кой ли го интересува каде е паднал....мазало да става!Хяхяхяхяхя :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 9:16 pm Заглавие: |
|
|
EmPATHy_hr написа: | Ми батка дори и да станем много добри в това което правим, никой няма да те признае за "сириозен твуриец" ш си останем в графата...."ам хубау ама на компютър...я го напръй на ръкъ....а?!?!?Ни моиш нали...хахахаха.....ЛАМЕР" поне в БГ.Няколко пъти са ми го казвали вече...хах...Но не ме и бърка само ми паднаха в очите...ма кой ли го интересува каде е паднал....мазало да става!Хяхяхяхяхя :))) |
То убаво и на ръка да моеш, ма ако не моеш и картинките са мно добри
се ще се намеринекой да та вземе:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 9:46 pm Заглавие: |
|
|
EmPATHy_hr написа: | Ми батка дори и да станем много добри в това което правим, никой няма да те признае за "сириозен твуриец" ш си останем в графата...."ам хубау ама на компютър...я го напръй на ръкъ....а?!?!?Ни моиш нали...хахахаха.....ЛАМЕР" поне в БГ.Няколко пъти са ми го казвали вече...хах...Но не ме и бърка само ми паднаха в очите...ма кой ли го интересува каде е паднал....мазало да става!Хяхяхяхяхя :))) |
Абе то хубаво ама в статията става въпрос за нещо съвсем друго. Плюс това, на всички ни, би трябвало да им е ясно, че от 95% от така наречениете cg художници ( artists, разбираш ли ) сме си просто едни цъкачи или ако думата те притеснява, то може да я заменим с занаядчий.
Авторът на статията говори за нещо съвсем друго, така че не се засягай.
Да не говорим, че колкото и добър да станеш в ЦГ-то, то това нищо не значи ( важи и за обратното ) и ако си мислиш, че някой от тия среди, ще ти свали шапка за дето си нарисувал банда кръвожадни орки на фона на залязващото слънце, жестоко се лъжеш.
Аз например съм много далеч от мисълта, че правя каквото и да било изкуство, аз съм си занаядчия. Както се изразява един виден български мъдрец на новото време: факан драскач.
Изкуството засега го оставям на хората, които имат какво да кажат.
Останалото е чалга :) _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 11:04 pm Заглавие: |
|
|
atmos написа: | Аз например съм много далеч от мисълта, че правя каквото и да било изкуство, аз съм си занаядчия. Както се изразява един виден български мъдрец на новото време: факан драскач.
Изкуството засега го оставям на хората, които имат какво да кажат.
Останалото е чалга :) |
Не съм съгласен със теб за самия теб! :))) Изкуството е многолико... просто не сте на един фейс с художниците ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Нед Мар 11, 2007 11:57 pm Заглавие: |
|
|
занаяТ, младежо, занаяТ _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 12:12 am Заглавие: |
|
|
дигитал арт...файн арт...стилове, не противоположности.. нещата са сходни, само изразните средства и концепцията ги различават:)
ама статията е за нещо трето, за което до голяма степен съм съласен, ако не на 100%.
хубава статия:) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 12:45 am Заглавие: |
|
|
Statiqta s izvinenie e pylen shit :)
varha na psevdotvorcheskite "KURatorski" natigania pod formata na pisano slovo. Mijav stremej na mijavi hora koito se opitvat da opredeliat na drugi koe ne e mijavo. Otvratitelno. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 1:59 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Statiqta s izvinenie e pylen shit :)
varha na psevdotvorcheskite "KURatorski" natigania pod formata na pisano slovo. Mijav stremej na mijavi hora koito se opitvat da opredeliat na drugi koe ne e mijavo. Otvratitelno. |
За статията: 100% съгласен.
Извън статията:
Нито себеха мебеха или нещо друго може да спре човек който има желание. Рисуваш, организираш си нещата и правиш изложба.
(Продажбата е съвсем друга хава). В момента в който художника се опита да е адекватен към каквото и да било определение, особено от сорта на" съвременното изкуство е активно, рефлективно, транснационално, социално, ангажирано, провокативно, критично, динамично, международно, комуникативно, умно... И предпочитам да оставя определението си такa" най-добре е да се гръмне.
Промяната в режима донесе много хаос но най съм щастлив че счупи оковите на охитата и захвърли на кучетата критиците които освен че не могат да продадат добре безхаберието си са ограничени до безумие.
Който иска да рисува рисува. Ако някой (гледащия) усети нещо убаво.
Ако ли пък не нима това ще спре желанието.
Единственият критик в тази работа е времето. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 2:09 am Заглавие: |
|
|
Теди Москов има един лаф "Критикът е като импотентетен, който гледа как съквартиранта му оправя гадже на другото легло и намира кусури или дава съвети...". _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 2:14 am Заглавие: |
|
|
Отвратителна е самата мисъл че хора които са невъобразимо далече от творчеството като процес, наблюдатели с претенции се опитват да налагат чрез сладки слова що е то съвременно, що е то изкуство изобщо. Още по отвратително е когато се самонасаждат за нещо над творците, за водачи на тенденции, за тези които ще покажат правия път на заблудените и гламави художници. великите куратори, аре марш влево, Ne sutor supra crepidam _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 2:33 am Заглавие: |
|
|
Тъй де:Всяка жаба да си знае гьола.(Sutor ne ultra crepidam!)
Ма критиците са по скоро жаби без гьол и си търсят буркан(некой да ги отглежда). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 8:51 am Заглавие: |
|
|
atmos написа: | .....занаядчия.... |
[off] гледам да не се дразня от правописни грешки, щото вече е повсеместно,
ама тука няколко пъти пишеш "занаяТчия" с Д, та рехох да те поправя преди да е станало съвсем късно :))) [/off] _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|