Graphilla.com :: Преглед на тема - Съвременното изкуство в България!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвременното изкуство в България!
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 10:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

atmos написа:
EmPATHy_hr написа:
Ми батка дори и да станем много добри в това което правим, никой няма да те признае за "сириозен твуриец" ш си останем в графата...."ам хубау ама на компютър...я го напръй на ръкъ....а?!?!?Ни моиш нали...хахахаха.....ЛАМЕР" поне в БГ.Няколко пъти са ми го казвали вече...хах...Но не ме и бърка само ми паднаха в очите...ма кой ли го интересува каде е паднал....мазало да става!Хяхяхяхяхя :)))

Абе то хубаво ама в статията става въпрос за нещо съвсем друго. Плюс това, на всички ни, би трябвало да им е ясно, че от 95% от така наречениете cg художници ( artists, разбираш ли ) сме си просто едни цъкачи или ако думата те притеснява, то може да я заменим с занаядчий.

Авторът на статията говори за нещо съвсем друго, така че не се засягай.

Да не говорим, че колкото и добър да станеш в ЦГ-то, то това нищо не значи ( важи и за обратното ) и ако си мислиш, че някой от тия среди, ще ти свали шапка за дето си нарисувал банда кръвожадни орки на фона на залязващото слънце, жестоко се лъжеш.

Аз например съм много далеч от мисълта, че правя каквото и да било изкуство, аз съм си занаядчия. Както се изразява един виден български мъдрец на новото време: факан драскач.
Останалото е чалга :)

Ясно ми е че не става за тва дума но просто ме наведе на някви по други мисли.Знам че никой няма да ми свали шапка,нали и аз това казах...хах.А че сме занаятчий....ми не мисля точно така.Но от друга страна орките може да са по-голям шедьовър и от Мона Лиза.Но в крайна сметка тва са си тъпи и грозни орки от където и да го погледнеш...ако ще и Леонардо да ги е рисувал...пхахаха

Не се засягам батка а ми стана малко смешно като прочетох тия глупости...и особено тва за академията(малко като реклама ми прозвуча).И който иска да се натиска да влиза в нашенския "елит"...аз не искам.Знам къде и на кво ниво съм... знам си мястото и все още самочуствието ми не е стигнало Плутон...но се надявам и да не стигне( залитам от темата за пореден път но....хех :))

btw имам чуството че от пост на пост почвам все по-големи глупости да пиша...............ухухухухууууууу
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

винаги много ме е радвало с усърдие "артистите" си обясняват, колко ненужни са критиците и кураторите а истината е че без тях нямаше да има биеналета, триеналета, фестивали и изложби по които "артистите" да си сверяват часовника. Вече няма партийни секретари които да правят това вместо вас!

Цитат:
Още по отвратително е когато се самонасаждат за нещо над творците, за водачи на тенденции, за тези които ще покажат правия път на заблудените и гламави художници. великите куратори, аре марш влево

био от тези ти думи личи че едва ли знаеш какво означават думичките куратор и критик.
По света работата на тез хора е свързана с тази на артистите, както работата на криейтива е свързана с дизайнера.
За съжаление в БГ за младите артисти е много по-ценно да чуят "Ти си як пич" от някое старо пияно светило в бранша по време на тридневен запой, отколкото от човек с когото найстина биха могли да направят нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ_CyberGod

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Statiqta s izvinenie e pylen shit :)

varha na psevdotvorcheskite "KURatorski" natigania pod formata na pisano slovo. Mijav stremej na mijavi hora koito se opitvat da opredeliat na drugi koe ne e mijavo. Otvratitelno.

аз не казвам че съм съгласен с позицията на статията, а че е хубава, в смисъл, хареса ми да я чета:)

иначе отношение по въпроса нямам, щото все още не съм си изградил мнение и критерии за съвременно изкуство:)
що се отнася до критиците, нека да ги има, мен не ми пречат:)
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 11:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Chudya se i az zashto li se wklyuchwam.

Nowite formi na komunikatsia burzo slagat nastrana nuzhdada ot posrednitsi-organizatori. Za kakwo mu e na chowek bienale, kogato ima mesta kato Graphilla i ConceptArt? Sweryawash si chasownika 3 puti dnewno.

Za zanayatchiistwoto i izkustwoto. CG e porodeno ot spetsifichna pazarno orientirana nuzhda. Towa e industria. Nyama nishto obshto s izlozhbi. Izlozhbata ti e kogato produktut, po koito si rabotil izliza na pazara (TV, kino, monitor, etc.) Tochno zatowa towa e profesia, zanayat, a ne prizwanie, poprishte ili kwito tam nafukani dumichki se slagat.

Kritikata ya poluchawash direktno w rabotniya process (shtoto prawish produkt po zadanie), sweryawash si chasownika s nai-dobrite ezhednewno, piyanskite bienaleta sa zaguba na wreme spored mene.

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 12:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PERO! написа:
винаги много ме е радвало с усърдие "артистите" си обясняват, колко ненужни са критиците и кураторите а истината е че без тях нямаше да има биеналета, триеналета, фестивали и изложби по които "артистите" да си сверяват часовника. Вече няма партийни секретари които да правят това вместо вас!

Цитат:
Още по отвратително е когато се самонасаждат за нещо над творците, за водачи на тенденции, за тези които ще покажат правия път на заблудените и гламави художници. великите куратори, аре марш влево

био от тези ти думи личи че едва ли знаеш какво означават думичките куратор и критик.
По света работата на тез хора е свързана с тази на артистите, както работата на криейтива е свързана с дизайнера.
За съжаление в БГ за младите артисти е много по-ценно да чуят "Ти си як пич" от някое старо пияно светило в бранша по време на тридневен запой, отколкото от човек с когото найстина биха могли да направят нещо.

Съжалявам че ще те разочаровам, но имам доста по-силна представа отколкото можеш да предположиш. А това да сравняваш криейтива със куратора, е именно това е най-голямата идиотщина.
Самата същност на изобразителното изкуството е да е изражение на идеите на художника. Кураторите се опитват да подкарат нещата така че художниците да изразяват техните идеи и посоки. Е няма толкова нагло съсловие.
За радост в никоя друга сфера критиците не са толкова нагли както в тази на изобразителното изкуство.
В киното например критиците са съвсем друго нещо. Не се опитват да изземат ролята на продуцента.
Ама видиш ли художниците са като единични заблудени овце, я дай да ги обединяваме около нещо дет някой писар е решил.

И изобщо понятието съвременно е толкова мътно и ненужно че няма накъде.
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ама видиш ли художниците са като единични заблудени овце, я дай да ги обединяваме около нещо дет някой писар е решил.

твоя воля ман... но ми е интересно ако някога ти се случи да те поканят в кураторски проект дали със същия ентусиазъм ще плюваш по куратора?

аре стига сме се пенявили по таз тема
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bio

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 1:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а.. е що така излезе, не съм се пенявил никак и сори ако така е излязло :)
за кураторите, против съм самата идея художници да работят по чужд проект. художниците са единствените свободни хора останали на изобразителния фронт. и ако и свободата да работят по свои проекти им се отнеме им се взима всичко.
с музиката положението е същото, коя музика е по-стойностна, на групи като Флойд, Би Джийс, Йес и др. които са се самоформирали или на шитни като БекстрийтБойз, Спайгърлз или Тату и др. боклуци които са "проекти" на некой "велик" мозък?
Няма флейм, просто мнение.
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пон Мар 12, 2007 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо си губите времето да коментирате безсмислени писания, истинския художник не рисува за да чуе нечие мнение на критик а го прави заради самото рисуване и мнението на критиците е без значение. Те винаги се опитват да вместят изкуството в шаблони, да сравняват, да се изразяват така че човек да не хване и половината от смисъла, на казаното. И когато някой от тях почувства наистина една творба разбира че думите са излишни!!! Творете!!! И майната му кой какво ще каже:))) Нека силата бъде с вас.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети